جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

افزایش آمار شهدای غزه به ۳۴۴۸۸ نفر

اشغالگران طی ۲۴ ساعت گذشته مرتکب سه کشتار گروهی علیه خانواده های فلسطینی در نوارغزه شد که به شهادت ۳۴ نفر و زخمی شدن ۶۸ نفر منجر شده است.

هرج‌ومرج در شمال اراضی اشغالی و هجمه تند ضد مقامات صهیونیست

شهرک‌نشینان ساکن شمال فلسطین اشغالی با انتقاد از وضعیت هرج‌ومرج موجود در این منطقه از زمان آغاز جنگ غزه و عملیات‌های فزاینده حزب‌الله ضد رژیم صهیونیستی، مقامات این رژیم را مورد هجمه قرار داده آنها را متهم به بی‌مسئولیتی کردند.

آمریکا ۸۱ جنگنده از رده خارج شوروی را به قیمت هرکدام «کمتر از ۲۰ هزار دلار» از قزاقستان خریده است

این خرید بزرگ پس از آن انجام شد که قزاقستان به منظور ارتقای ناوگان هوایی خود، ۱۱۷ هواپیمای نظامی متعلق به دوران شوروی از جمله رهگیر‌های میگ-۳۱، بمب‌افکن‌های جنگنده میگ-۲۷، جنگنده‌های میگ-۲۹ و بمب‌افکن‌های سوخو-۲۴ مربوط به دهه‌های هفتاد و هشتاد میلادی را به حراج گذاشت.

استفاده دیوید کامرون از جت لاکچری ۴۲ میلیون پوندی در سفر آسیای میانه انتقادها را برانگیخت

دیوید کامرون، وزیر امورخارجه بریتانیا به دلیل استفاده از یک جت گران‌قیمت به ارزش ۴۲ میلیون پوند با امکانات رفاهی خاص و اختصاصی در سفر پنج روزه‌اش به آسیای مرکزی مورد انتقاد قرار گرفت.

Loading
کره جنوبي حداکثر تلاش‌هاي ديپلماتيک خود را در برابر همسايه شمالي به کار بسته است

فرار از جنگ هسته‌ای با دیپلماسی المپیکی

۱۳۹۸/۰۴/۰۴ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین – ترجمه: کره جنوبی بخش عمده تاریخ معاصر خود را گرفتار جنگ بین همسایگان قدرتمند بوده است و این تجربه، درس‌های آموزنده‌ای برای رهبران کره جنوبی در مواجهه با آسیب‌پذیری‌های کنونی کشورشان فراهم می‌کند.

اسکات سیندر در یادداشتی که نشریه آمریکایی فارن‌افرز منتشر کرد؛ نوشت: از زمان استقلال کره جنوبی پس از جنگ دوم جهانی، این کشور اقتصاد خود را احیا کرده، فقر را از بین برده، دموکراسی برقرار ساخته و تا تبدیل شدن به یازدهمین اقتصاد بزرگ جهان نیز توسعه یافته است.

با این حال، موجودیت کره جنوبی به دلیل قرار گرفتن در گسل ژئوپلیتیکی شمال شرق آسیا، همچنان آسیب‌پذیر است، به‌طوری‌که تهدید هسته‌ای کره شمالی همچنان رو به افزایش است و جنگ لفظی بین دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا و کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، به طور فزاینده‌ای تشدید می‌شود. اگر این لفاظی‌ها به اقدام نظامی منجر شود، هیچ الگوی (تجربه) تاریخی آماده‌ای وجود ندارد که کره جنوبی با کمک آن خود را از این فاجعه کنار بکشد.

بنابراین تعجبی ندارد که مون جائه-این، رئیس جمهور کره جنوبی، مشتاقانه شاخه زیتون سال نو ارسالی کیم جونگ اون را پذیرفت و از ورزشکاران کره شمالی نیز دعوت کرد تا با شرکت در المپیک زمستانی پیونگ چانگ، عدم بروز درگیری طی این بازی‌ها را – با این امید که این حسن‌نیت المپیکی از بروز درگیری‌ها جلوگیری کند – بیمه کند. با این حال، با خاموش شدن مشعل المپیک در مراسم اختتامیه 25 فوریه، این پرسش پیش می‌آید که آیا مون جائه-این می‌تواند روحیه آشتی بین دو کره را به فراتر از این مدت محدود گسترش و تنش‌ها را در شبه جزیره کره کاهش دهد. موفقیت مون در این باره و جلوگیری از بازگشت تنش‌های خطرناک، مستلزم اقدامی بیش از برقراری دیپلماسی صرف بین دو کره است.

 

فقدان روابط بین دو کره

با توجه به کمک بزرگ کیم جونگ اون، پیشبرد برنامه صلح المپیک به‌طور شگفت‌آوری برای مون ساده شد، اما با این حال، وی نتوانست بین مهمانان آمریکایی و کره‌ای خود ارتباط برقرار سازد. اشتیاق دولت مون برای پهن کردن فرش قرمز به روی میهمانان کره شمالی، با مخالفت داخلی و بین المللی همراه شد. منتقدان داخلی مون، وی را متهم کردند که با پذیرش ورزشکاران و مقامات کره شمالی و همچنین یک گروه ارکستر، یک تیم تشویق و یک تیم نمایشی تکواندو از این کشور برای شرکت در این بازی‌ها، المپیک پیونگ چانگ را به المپیک پیونگ یانگ تبدیل کرده است. میزبانی بی‌سابقه از خواهر کیم جونگ اون در مراسم افتتاحیه و در کاخ آبی (کاخ ریاست جمهوری کره جنوبی) بیش از پیش به این احساسات دامن زد. همچنین، تشکیل تیم متحد هاکی زنان دو کره نیز باعث بحث و جنجال در کره جنوبی شد. اگرچه، رژه ورزشکاران زیر پرچم واحد برای مردم کره جنوبی قابل پذیرش بود، اما آنها نمی خواستند حس رقابت طلبی کره جنوبی را فدای نمادگرایی سیاسی کنند.

از نظر بین‌المللی، مایک پنس، معاون رئیس جمهور آمریکا با اشتیاق مفرط کره جنوبی در پذیرش درخواست‌های کره شمالی مخالف بود. او به عنوان رهبر هیئت نمایندگی آمریکا در کره جنوبی، با کارزار تبلیغاتی خود به دنبال مقابله با جذابیت تهاجمی کره شمالی بود. در همین راستا، پنس به نقض حقوق بشر در کره شمالی اشاره کرد و پدر اوتو وارمبیر، دانشجوی آمریکایی را که به خاطر بازداشت طولانی مدت در کره شمالی مرده بود، با خود به کره جنوبی برد. پنس همچنین به تشدید فشار اقتصادی بر کره شمالی تهدید کرد و از شرکت در استقبال از نمایندگان کره شمالی (ازجمه خواهر کیم) خودداری کرد و باعث شد که آنها دیدار برنامه‌ریزی شده‌ی روز بعدی در سئول را لغو کنند.

برخورد سرد میهمانان مون از واشنگتن و پیونگ یانگ که در مراسم افتتاحیه مجاور هم نشسته بودند، باعث شد که مون در تلاش برای ایجاد روابط بین آنها محتاط باشد. پنس و مون بر این نظر بودند که فشار بین‌المللی بر کره شمالی را تداوم بخشند تا این کشور گام‌های عملی در جهت برچیدن سلاح هسته‌ای خود بردارد، درحالی که شینزو ابه، نخست وزیر ژاپن از مون می‌خواهد که تمرینات نظامی مشترک بین آمریکا و کره جنوبی را بیش از این به تاخیر نیندازد. با این حال، فشار بین المللی به تنهایی به نتایج صلح آمیز مورد نظر کره جنوبی منجر نمی شود و مون احتمالا به تلاش خود برای ایجاد روابط از طریق مذاکرات بین واشنگتن و پیونگ یانگ ادامه خواهد داد.

تا جایی که به کره شمالی مربوط می‌شود، این کشور اهداف خود را با اجرای کمپین معروف وحدت، روشن ساخته است – همچنین با اجرای کنسرت برای مخاطبان کره جنوبی و دعوت از مون برای دیدار از پیونگ یانگ؛ به طوری که با این اقدام قابل پیش بینی، مون تحت فشار قرار گرفته تا از بین پیونگ یانگ و واشنگتن، یکی را انتخاب کند. با وجود این اگر پذیرش اتحاد مجدد مستلزم پذیرش کره شمالی به عنوان یک کشور هسته‌ای باشد، مون نمی‌تواند این اتحاد دوباره را بپذیرد. تلاش کره شمالی برای بالا بردن تب کره متحد از طریق موسیقی و مبادلات ورزشی، احتمالا احساسات نسل سالخورده کره را تهییج کند، اما این درخواست‌ها بر جوانان کره جنوبی که به جای خیالبافی از این چشم انداز اتحاد دو کشور نگران هستند، تاثیری نمی‌گذارد. مون نیز در پیگیری سیاست آشتی با کیم جونگ اون، نمی‌تواند قدرت هسته‌ای کره شمالی را نادیده بگیرد.

 

مسیر منتهی به پیونگ یانگ

مون در پاسخ به دعوت کیم برای دیدار از پیونگ یانگ، قول داد تا شرایطی ایجاد کند که دیدار سران دو کره را امکان‌پذیر سازد. اگرچه مون چگونگی این شرایط را تصریح نکرد، اما وی کاملا آگاه است که دو دیدار پیشین سران دو کره در با این شرط پیش رفت که توسعه هسته‌ای کره شمالی در مسیر کاهش قرار گیرد و به کمترین میزان محدود شود. دیدار ژوئن 2000 بین کیم دای جونگ، رئیس جمهور سابق کره جنوبی، و کیم جونگ دوم، رهبر سابق کره شمالی، درحالی اتفاق افتاد که طرح توافق  1994 کره شمالی-آمریکا برقرار بود. دیدار مون هیون دیگر رئیس جمهور کره جنوبی در اکتبر 2007 نیز یک روز بعد از توافق کره شمالی برای برداشتن گام‌های مضاعف در جهت اجرای تعهدات برچیدن سلاح هسته‌ای طبق بیانیه مشترک 2005 مذاکرات شش جانبه، انجام شد. تا زمانی که توسعه هسته‌ای کره شمالی دوباره محدود نشود، دیدار بین مون و کیم در پیونگ یانگ عمدتا ناپخته و اشتباه قلمداد خواهد شد.

برچیدن سلاح هسته‌ای کره شمالی برای منافع کره جنوبی و آمریکا حیاتی محسوب می‌شود، اما در صورت درگیری نظامی بین واشنگتن و پیونگ یانگ، کره جنوبی موجودیت خود را در معرض خطر خواهد یافت. همزمان، کره شمالی از مذاکره خلع سلاح هسته‌ای با کره جنوبی خودداری کرده و این موضوع  را در رقابت هسته‌ای با آمریکا برای خود محفوظ می‌دارد. از این رو، منافع ضروری سئول چنین ایجاب می‌کند که با استفاده از مجاری دیپلماتیک بین آمریکا و کره شمالی و متقاعد ساختن هر دو طرف به پیروی از خلع سلاح هسته‌‌ای به شیوه صلح‌آمیز، از احتمال جنگ آمریکا -کره شمالی جلوگیری کند.

با وجود این، ماموریت دیپلماتیکی سئول مملو از خطر است. مون از یک طرف باید کاری کند که کیم نه در تنگنا قرار گیرد و نه بر قدرتش افزوده شود و همزمان از طرف دیگر ترامپ شکاک را به این امر ترغیب کند که تنها آمریکا می‌تواند به توافق پایدار با کره شمالی دست یابد. اگرچه رسیدن به این هدف، ظاهرا غیرممکن به نظر می‌رسد، اما احتمالا تنها راه پیش روی کره جنوبی است تا دوباره قربانی فاجعه نشود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *