جدیدترین مطالب

اعتراف‌ها و نگرانی اندیشکده آمریکایی از شکست سیاسی رژیم صهیونیستی در غزه

شورای راهبردی آنلاین-رصد: اندیشکده آمریکایی سیاست خاور نزدیک واشنگتن با اعتراف به اینکه رژیم صهیونیستی در جنگ غزه فاقد راهبرد است، هشدار داد سطح جنایات این رژیم به حدی رسیده است که حتی نزدیک‌ترین متحدانش هم نمی‌خواهند در آن‌ها شریک باشند.

ابعاد و پیامدهای سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: سفر اخیر اردوغان به عراق، آن هم بعد از آخرین حضورش در بغداد که به 13 سال قبل برمی‌گردد، یکی از تحولات مهم سیاسی، اقتصادی و امنیتی در روابط دو کشور ارزیابی می‌شود.

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

Loading

أحدث المقالات

اعتراف‌ها و نگرانی اندیشکده آمریکایی از شکست سیاسی رژیم صهیونیستی در غزه

شورای راهبردی آنلاین-رصد: اندیشکده آمریکایی سیاست خاور نزدیک واشنگتن با اعتراف به اینکه رژیم صهیونیستی در جنگ غزه فاقد راهبرد است، هشدار داد سطح جنایات این رژیم به حدی رسیده است که حتی نزدیک‌ترین متحدانش هم نمی‌خواهند در آن‌ها شریک باشند.

ابعاد و پیامدهای سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: سفر اخیر اردوغان به عراق، آن هم بعد از آخرین حضورش در بغداد که به 13 سال قبل برمی‌گردد، یکی از تحولات مهم سیاسی، اقتصادی و امنیتی در روابط دو کشور ارزیابی می‌شود.

امیرعبداللهیان وارد گامبیا شد + فیلم

تهران- ایرنا- حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در راس هیاتی به‌ منظور شرکت در پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی وارد بانجول پایتخت گامبیا شد.

اهانت دوباره به قرآن کریم در سوئد

تهران- ایرنا- یک زن سوئدی افراطی و ضد اسلام روز جمعه در شهر مالمو در سوئد در اقدامی شنیع یک نسخه از قرآن کریم را به آتش کشید.

Loading

فارن پالیسی: اوج‌گیری اختلافات دموکرات‌ها با اوباما بر سر ایران

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

اختلافات دیرینه کاخ سفید و دموکرات های بلندپایه کمیته روابط خارجی سنا درباره اقدامات دولت اوباما درباره برنامه هسته‌ای ایران دوباره به اوج خود رسیده است.

فارن پالیسی در تحلیلی به قلم جان هادسون آورده است، سناتور باب منندز، نماینده دموکرات نیوجرسی در سنا از تمایل خود برای تصویب قانون تحریم های جدید ضد ایران پیش از پایان فعالیت سنای کنونی خبر داد، این درحالی است که کاخ سفید بارها هشدار داده است تحریم های جدید می تواند مذاکرات هسته ای ایران را با تهدید روبرو کند.

منندز در اظهاراتی که وال استریت جورنال منتشر کرد، گفت: اگر ما به مسیر کنونی ادامه دهیم خود را تضعیف خواهیم کرد و کار به جایی خواهد رسید که ایرانی ها تصور می کنند هیچ تهدید نظامی قابل باوری دیگر بر روی میز قرار ندارد. آنها همچنین به این باور خواهند رسید که دیگر هیچ تحریمی ضد آنها اعمال نخواهد شد.

منندز و کاخ سفید بیش از یک سال است درباره این ماجرا با یکدیگر اختلاف دارند، با این حال این مناقشه با توجه به اینکه کاخ سفید در نظر دارد روز چهارشنبه با دموکرات های بلندپایه منهای منندز درباره مذاکرات هسته ای جلسه بگذارد، ابعاد جدیدی پیدا کرده است. اوباما همچنین هیچ نماینده بلندپایه ای به نشستی که منندز قصد دارد در همین روز درباره ایران برگزار کند، نمی فرستد.

منندز بر خلاف طیف گسترده ای از دموکرات ها که طی بیانیه هایی از تمدید هفت ماهه مذاکرات با ایران حمایت کردند، به طور علنی از تلاش های دولت برای دستیابی به توافق با ایران انتقاد کرد.

در نشست منندز درباره ایران شخصیت های تندرویی شرکت دارند که به شدت به مذاکرات ایران بدبین هستند از جمله این افراد مایکل دوران عضو موسسه محافظه کار هادسون، گری سیمور رییس گروه موسوم به اتحاد ضد ایران هسته ای است. منندز از وندی شرمن مذاکره کننده ارشد هسته ای آمریکا خواسته بود در این نشست شرکت کند با این حال وزارت خارجه آمریکا اجازه نداده است وی در این نشست شرکت کند.

آدام شارون سخنگوی منندز گفت: ما نخواسته بودیم که یک مسئول دولتی در این نشست به اظهار نظر بپردازد با این حال اجازه حضور هم به این مقام مسئول داده نشده است.

این درحالی است که وزارت خارجه آمریکا به شرمن اجازه حضور در نشست اعضای بلندپایه حزب جمهوریخواه و دموکرات را که روز پنجشنبه برگزار می شود، داده است. نشست روز پنجشنبه به طور علنی برگزار خواهد شد، ایده ای که منندز به شدت با آن مخالفت کرده است.

یکی از مسئولان سنا در اظهاراتی گفت شرمن پیش از این در ماه ژوئیه پس از تمدید قبلی در نشستی علنی درباره مسئله هسته ای ایران شرکت کرده بود، با این حال مشخص نیست حالا این اتفاق نمی افتد، آنهم در زمانی که قرار بود در وهله نخست فرایند مذاکرات پایان یابد.

وزارت خارجه آمریکا از لزوم برگزاری غیرعلنی نشست ارائه گزارش درباره مذاکرات به علت حساس بودن گفتگوها دفاع کرده است و ماری هارف در اظهاراتی به فارن پالسی گفته است: ما برای این باوریم که مهم است که تا آنجا که می توانیم اطلاعات بیشتری با کنگره به شراکت بگذاریم. این امر نیازمند آن است که برای حفظ یکپارچگی مذاکرات با این سطح از حساسیت این نشست پشت درهای بسته برگزار شود.

مخالفت منندز می تواند به بهای کاهش دسترسی وی به کاخ سفید تمام شود. روز چهارشنبه دموکرات های بلندپایه فعال در امنیت ملی آمریکا از کاخ سفید گزارشی درباره مذاکرات ایران و دیگر مسایل ژئوپلیتیک دریافت خواهند کرد با این حال یک منبع آگاه اعلام کرد منندز هیچ دعوت نامه ای دریافت نکرده است.

یک مقام دولتی نیز گفت منندز نباید مسئله دعوت نشدنش را شخصی کند. دولت با دیگر شخصیت هایی نیز که در نشست های غیرعلنی حضور نخواهند داشت به تعامل خود ادامه می دهد، بنابراین این افراد نیز بعدا فرصت دریافت اطلاعات جدید را خواهند داشت.

هنوز مشخص نیست منندز می تواند این هفته در تصویب تحریم ها موفق شود یا خیر. منندز گفته است قصد دارد تحریم ها را به طرحی دفاعی ضمیمه کند که باید پیش از پایان دوره فعالیت سنای کنونی در دوازدهم دسامبر تصویب شود. با این حال هنوز مشخص نیست آیا فرایند اصلاحیه های قانونی شرایط را برای رای گیری درباره این تحریم ها به عنوان الحاقیه یک قانون دیگر فراهم خواهد کرد یا خیر.

در هر صورت با توجه به تمدید هفت ماهه گفتگوها، منندز از زمان و فرصت کافی برای جلب حمایت برای تحریم های جدید برخوردار است، به ویژه اینکه شماری از جمهوریخواهان تندرو نیز سال آینده میلادی به سنا خواهند آمد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *