جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

کی یف حدود 500 سرباز را در اطراف پنج شهرک در جمهوری های خلق دونتسک و لوگانسک از دست داد

وزارت دفاع روسیه گزارش داد که پرسنل نظامی گروه “جنوبی” ارتش روسیه یگان های هشت تیپ اوکراینی را در نزدیکی بلوگروفکا در جمهوری خلق لوگانسک و چهار شهرک دیگر در جمهوری خلق دونتسک شکست داده و همچنین یک ضدحمله را دفع کردند و تلفات کی یف به 500 سرباز رسید.

کی یف حدود 500 سرباز را در اطراف پنج شهرک در جمهوری های خلق دونتسک و لوگانسک از دست داد

وزارت دفاع روسیه گزارش داد که پرسنل نظامی گروه “جنوبی” ارتش روسیه یگان های هشت تیپ اوکراینی را در نزدیکی بلوگروفکا در جمهوری خلق لوگانسک و چهار شهرک دیگر در جمهوری خلق دونتسک شکست داده و همچنین یک ضدحمله را دفع کردند و تلفات کی یف به 500 سرباز رسید.

Loading

خیزش جریان‌های افراطی در اروپا

۱۳۹۳/۱۱/۱۴ | موضوعات

شورا آنلاین - گزارش تحلیلی: همان طور که انتظار می رفت پس از حوادث تروریستی اخیر پاریس، موج اسلام هراسی و اسلام ستیزی در اروپا تشدید شده و تعداد حملات به مسلمانان، خانه ها و محل کار مسلمانان و مساجد از زمان حوادث تروریستی پاریس افزایش یافته است. مرکز ملی مبارزه با اسلام هراسی در فرانسه اعلام کرده از زمان حمله به دفتر نشریه شارلی ابدو در پاریس، نزدیک به 50 مورد اقدام ضداسلامی در فرانسه گزارش شده است. دراین پیوند، دولت‌های غربی اگرچه مرتب به این نکته تاکید می کنند با هر حرکت اسلام‌ستیزانه مخالف هستند، ولی رفتار و عمل آنها عکس این ادعاست. آنها با تشدید تدابیر پلیسی - امنیتی و متهم کردن همه مسلمانان به تروریسم، فضای مناسبی برای جریان‌های اسلام ستیز در اروپا فراهم کرده‌اند.

به عنوان مثال هم اکنون، جنبشی در آلمان با عنوان پگیدا (PEGIDA) مخفف «اروپائیان میهن پرست ضد اسلامی کردن غرب» به راه افتاده است. اوج فعالیت این گروه پس ازحمله به دفتر شارلی ابدو بود که هزاران نفر در شهر درسدن آلمان (محل اصلی فعالیت این گروه) شرکت کردند. اما پگیدا نتوانست در دیگر شهرهای آلمان تظاهرکنندگان زیادی را به سوی خود جلب کند. همچنین این گروه برای اولین بار تظاهراتی نیز در اتریش ترتیب داد، اما فقط چند صد نفر در آن شرکت کردند.

ناظران سیاسی معتقدند با افزایش معضلات اقتصادی و نارضایتی شهروندان اروپایی از سیاست‌های مهاجرتی، می توان پیش بینی کرد که نه فقط گروه‌هایی مانند پگیدا، بلکه گروه‌های دیگری هم به بهانه مقابله با مسلمانان در حال رشد هستند و این امر یک پدیده گذرا نیست.

نشریه اکونومیست به تازگی نوشت، محبوبیت احزاب افراطی (راست و چپ) مخالف همگرایی بیشتر با اتحادیه اروپا نیز رو به افزایش است؛ ادعایی که در روزهای گذشته در یونان اثبات شد. بعد از انتخابات عمومی در یونان که به روی کار آمدن حزب چپ گرای “سیریزا” از احزاب مخالف سیاست‌های ریاضتی منجر شد، ده‌ها هزار نفر از مردم اسپانیا نیز در خیابان‌های مادرید در حمایت از حزب چپگرای”پودموس” (Podemos) حزب جدید اسپانیا که با سیاست ریاضت اقتصادی مخالفت دارد، تظاهرات کردند. حزب پودموس در اسپانیا نیز قصد دارد در انتخابات عمومی ماه نوامبر اسپانیا با همین شعار و وعده وارد عرصه رقابت شود.

اما انگلیس نیز یکی دیگر از کشورهای اروپایی است که موقعیت احزاب سنتی در آن از سوی حزب راست افراطی “استقلال” تهدید می‌شود. حزب استقلال که خواستار خروج انگلیس از اتحادیه اروپاست، موفق شده بخشی از آرای احزاب اصلی انگلیس را به خود اختصاص دهد و پیروزی احتمالی‌اش در انتخابات پارلمانی ماه مه، می‌تواند زمینه ساز بی‌ثباتی سیاسی در این کشور شود.

همچنین موفقیت جبهه ملی فرانسه در انتخابات میان‌دوره‌ای پارلمان، احزاب سنتی را نگران کرده است. نظرسنجی‌های اخیر در فرانسه جبهه ملی را پیروز انتخابات ریاست جمهوری سال 2017 معرفی می کند.

درحقیقت در سال‌های اخیر، بحران اقتصادی در کشورهای اروپایی و سیاست‌های ریاضتی که برای مقابله با آن اتخاذ شده، نارضایتی‌های عمیق اجتماعی به وجود آورده است. افزون بر سیاست های ریاضتی، مساله مهاجرت که شهروندان اروپایی را وادار می کند منابع محدود خود را با نیروی کار خارجی تقسیم کنند، از دیگر عوامل این نارضایتی اجتماعی است.

درنتیجه اروپایی‌ها با سناریوهای مختلفی از جمله راست‌گرایی و چپ‌گرایی و نیز اسلام‌هراسی در پی مطالبات خود هستند. به عبارتی جریان‌های افراطی، سوار بر موج نارضایتی‌ها و شعارهای عوام‌پسند، توانسته اند بیش از پیش موقعیت خود را تقویت کنند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *