جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

ائتلاف‌سازی عربی ضدتهران بعد از وعده صادق!

ائتلاف‌سازی عربی ضدتهران بعد از وعده صادق!

با وجود آنکه ۱۵ روز از پاسخ موشکی و پهپادی ۲۶ فروردین‌ماه (۱۳ آوریل) ایران به اسرائیل که از آن به نام عملیات «وعده صادق» یاد می‌شود، گذشته اما هم‌چنان این اتفاق از جنبه‌های متفاوتی قابل ارزیابی است که یکی از آنها ناظر به احتمال تقویت جبهه عربی برای توازن با ایران است. آن‌گونه که برخی باور دارند زمانی که ایران در یک واکنش غیرقابل پیش‌بینی به حمله اسرائیل به سفارتش در دمشق، بیش از ۳۰۰ موشک و پهپاد به اسرائیل شلیک کرد، عملا یک پوست‌اندازی در توازن‌بخشی کشورهای عربی بین تهران و تل‌آویو شکل گرفته است.

روز 206 طوفان‌الاقصی|22 شهید و ده‌ها زخمی در بمباران رفح

بمباران شدید شهر رفح در جنوب غزه، بازداشت صدها دانشجو و استاد دانشگاه در آمریکا به دلیل اعتراض به قتلعام رژیم اسرائیل در غزه و حمایت‌های آمریکا از این رژیم و ادعای سنتکام آمریکا در رهگیری پهپهادهای یمن از مهمترین تحولات بامدادی طوفان الاقصی است.

روز 206 طوفان‌الاقصی|22 شهید و ده‌ها زخمی در بمباران رفح

بمباران شدید شهر رفح در جنوب غزه، بازداشت صدها دانشجو و استاد دانشگاه در آمریکا به دلیل اعتراض به قتلعام رژیم اسرائیل در غزه و حمایت‌های آمریکا از این رژیم و ادعای سنتکام آمریکا در رهگیری پهپهادهای یمن از مهمترین تحولات بامدادی طوفان الاقصی است.

هواداران فاشیسم در ایتالیا در سالگرد اعدام موسولینی تظاهرات کردند

تهران- ایرنا- ده‌ها نفر در ایتالیا روز یکشنبه در هفتادونهمین سالگرد اعدام بنیتو موسولینی دیکتاتور فاشیست این کشور دستان خود را به نشانه سلام فاشیستی بلند کرده و به دیکتاتور سابق ایتالیا ادای احترام کردند.

هواداران فاشیسم در ایتالیا در سالگرد اعدام موسولینی تظاهرات کردند

تهران- ایرنا- ده‌ها نفر در ایتالیا روز یکشنبه در هفتادونهمین سالگرد اعدام بنیتو موسولینی دیکتاتور فاشیست این کشور دستان خود را به نشانه سلام فاشیستی بلند کرده و به دیکتاتور سابق ایتالیا ادای احترام کردند.

Loading
هشدار موسسه بین‌المللی مطالعات صلح استکهلم:

امکان فروپاشی برجام به دلیل بدعهدی غرب

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شورا آنلاین – ترجمه: موسسه بین‌المللی مطالعات صلح استکهلم (سیپری) با هشدار درباره بدعهدی غرب در اجرای تعهدات خود مطابق با برجام، نوشت: ممکن است برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) به دلیل اثرات جنبی تحریم های غیرهسته ای اتحادیه اروپا و به ویژه آمریکا فرو بپاشد.

این اندیشکده در سالنامه 2016 خود به بررسی نقش و تاثیر تحریم‌های یک و چندجانبه علیه ایران پرداخت.

موسسه بین‌المللی مطالعات صلح استکهلم در گزارش سالانه خود آورده است که درک درست از محرک‌های تحریم‌ها، به روشن شدن نقشی که تحریم می‌تواند در دیگر مباحث بین‌المللی داشته باشد، کمک خواهد کرد.

در فصل سوم این سالنامه با عنوان «نقش و اثر تحریم های بین المللی علیه ایران»، ذیل زیر عنوان «تداوم پیچیدگی های پسا-تحریم ها» آمده است:  پیچیدگی تحریم های متعدد اعمال شده بر ایران، دشواری های رفع آنها به شکلی منظم و تداوم مشکلات به خاطر پایبندی بیش از حد شرکت های غربی به آنها، ممکن است سوءنیت کافی را برای تحلیل بردن برجام ایجاد کند.

علاوه بر این، این معامله ممکن است به دلیل اثرات جنبی تحریم های غیرهسته ای اتحادیه اروپا و به ویژه آمریکا فرو بپاشد.

اجرای برجام و قطعنامه 2231 شورای امنیت اثری بر تحریم های موجود که به دلایلی غیر از برنامه هسته ای ایران وضع شده است، ندارد.

با این حال، دولت ایران تاکید کرده که زمانی که تحریم های هسته ای رفع شود، نباید دوباره با استفاده از چارچوب حقوقی دیگری این تحریم ها وضع شود. نمایندگان ایران تاکید کرده اند در صورتی که چنین اتفاقی بیفتد، ایران دیگر خود را ملزم به ایفای تعهدات برجامی خود نخواهد دید.

ایران در حال حاضر تحت تحریم هایی قرار دارد که هسته ای نیست. آمریکا تحریم های اولیه خود را ذیل اتهام حمایت از تروریسم از دهه 1980 حفظ کرده و همه تراکنش های مالی با ایران برای شرکت های آمریکایی از سال 1995 ممنوع شده است.

در سه ماهه نخست 2011 اتحادیه اروپا هم تدابیر محدودکننده ای را در واکنش به آنچه که وخامت وضعیت حقوق بشر در ایران خواند، وضع کرد.

علاوه بر این، گروه ویژه اقدام مالی (FATF – فتف) که در مقابله با پولشویی فعال است، ادعا کرده ایران کشوری است که نتوانسته به استانداردهای لازم برای مقابله با تامین مالی تروریست ها عمل کند.

فتف به همین خاطر ایران را تهدیدی برای یکپارچگی نظام مالی بین المللی خوانده و از کشورهای عضو خواسته تا تدابیر مقابله جویانه ای را برای حفاظت از بخش های مالی خود در برابر پولشویی و خطرات مالی ناشی از معامله با ایران مد نظر قرار دهند.

جدای از برنامه هسته ای ایران، بخش های مالی نیز هدف قرار گرفتند تا ایران از ادامه دادن به برنامه موشکی خود منصرف شود. در پایان سال 2015، نمایندگان کنگره از دولت آمریکا خواستند بررسی کند آیا تحریم های مالی اعمال شده باید به خاطر پیشرفت برنامه موشکی ایران افزایش یابد یا خیر.

در صورتی که ایران به این جمع بندی برسد که همزمان با رفع تحریم های مرتبط با موضوع هسته ای، تحریم های ضرورتا مشابهی به دلایل دیگر وضع می شود، ممکن است مشکلی جدی در اجرای برجام پیش آید.

موسسه بین‌المللی مطالعات صلح استکهلم، اندیشکده‌ای مستقل و برجسته در حوزه مخاصمات مسلحانه، کنترل تسلیحات، خلع سلاح و امنیت بین‌الملل به شمار می‌آید.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *