جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

افشای هراس صهیونیست ها از واقعیت های جنگ غزه

«آمریکایی ها به صهیونیست ها توصیه کرده اند که بهتر است جنگ غزه را هر چه سریعتر خاتمه داده و ادعای پیروزی کنند و در عوض، ترور هدفمند رهبران حماس را در دستورکار قرار دهند.»

ببینید | تصاویری از نماز خواندن یک پیرمرد در زیر آوار

یکی از اعضای دفاع غیرنظامی در غزه ویدئویی را منتشر کرده که پیرمردی در حالی که زیر آوار خانه‌اش در حال خواندن نماز صبح دیده می‌شود. خانه او پس از بمباران توسط رژیم صهیونیستی ویران شده و این مرد فلسطینی در این وضعیت نماز می‌خواند. طبق تازه‌ترین آمارهای اعلام شده از سوی وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه از آغاز جنگ تا این لحظه ۳۴۳۸۸ فلسطینی به شهادت رسیده و ۷۷۴۳۷ نفر هم زخمی شدند./فرارو

ببینید | تصاویری از نماز خواندن یک پیرمرد در زیر آوار

یکی از اعضای دفاع غیرنظامی در غزه ویدئویی را منتشر کرده که پیرمردی در حالی که زیر آوار خانه‌اش در حال خواندن نماز صبح دیده می‌شود. خانه او پس از بمباران توسط رژیم صهیونیستی ویران شده و این مرد فلسطینی در این وضعیت نماز می‌خواند. طبق تازه‌ترین آمارهای اعلام شده از سوی وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه از آغاز جنگ تا این لحظه ۳۴۳۸۸ فلسطینی به شهادت رسیده و ۷۷۴۳۷ نفر هم زخمی شدند./فرارو

Loading

سهم کردها در ساختار قدرت جدید عراق

۱۳۹۷/۰۸/۰۶ | دیدگاه, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با معرفی کابینه عادل عبدالمهدی به پارلمان و بحث‌ها پیرامون رای اعتماد آن، عملا دولت جدید عراق پس از ماه‌ها بحث و نظر و گفتگو و چالش میان گروه‌های سیاسی عراقی شکل گرفت. در این میان گفته می‌شود که سهم شیعیان بین 50 تا 60 درصد و سهم دو گروه دیگر اهل سنت و کردها هریک حدودا 20 درصد تعیین شده است.

سیامک کاکایی/ کارشناس مسائل عراق

آنچه در ارتباط با تقسیم پست‌های وزارتی دولت عراق جلب نظر می‌کند، سهمی است که کردها در کابینه دارند؛ البته نه از حیث تعداد و شمار وزرا بلکه این بار سهمی که حزب دمکرات کردستان عراق در دولت جدید بدست آورده است. چنین به نظر می‌رسد که افزایش شمار پست وزارتی به حزب دمکرات نیز تلاشی برای جلب نظر این حزب به مشارکت جدی و عینی‌تر در ساختار سیاسی دولت جدید عراق است. به خصوص که دلخوری‌هایی از سوی حزب دمکرات نسبت به ماجرای انتخاب ریاست جمهوری عراق پدیدار شد؛ هنگامی که کاندید مورد نظر حزب دمکرات نتوانست از رقیب دیرینه این حزب یعنی اتحادیه میهنی برای انتخاب ریاست جمهوری فائق آید و پست ریاست جمهوری به برهم صالح واگذار شد، مسئولان حزب دمکرات به نوعی با دلخوری بغداد را ترک کردند. هرچند که رابطه‌ دیرینه دوستی بین ‌عادل عبدالمهدی، نخست وزیر عراق و مسعود بارزانی، رهبر حزب دمکرات برقرار است و آنها نیز از انتخاب عادل عبدالمهدی خرسند بودند اما انتظارشان در رابطه با ریاست جمهوری برآورده نشد. باوجودیکه این اولین باری بود که پس از رژیم بعث، حزب دمکرات کاندیدی مستقل برای ریاست جمهوری معرفی می‌کند و پیش از آن پست ریاست جمهوری بر اساس توافق پیشین حزب دمکرات و اتحادیه میهنی در انحصار اتحادیه میهنی بوده است اما به نظر می‌رسد که تغییر در بافت سیاسی منطقه کردستان و کمرنگ شدن نقش و پست ریاست اقلیم که در چند دوره گذشته در اختیار حزب دمکرات بوده است، این حزب را بر آن داشت تا در اندیشه تصدی پست ریاست جمهوری برآید.

به هر حال حاصل تصمیم‌گیری پارلمان و اصرار اتحادیه میهنی بر انتخاب برهم صالح، نظر نهایی حزب دمکرات را جلب نکرد و این مسئله شاید عادل عبدالمهدی و همفکران را بر آن داشت که سهم حزب دمکرات در پست‌های وزارتی را بیشتر کنند تا یک نوع توازن بوجود آید. اما از منظر دیگر نتایج انتخابات پارلمانی کردستان عراق هم برتری حزب دمکرات را به نمایش گذاشت. چنانچه از 111 کرسی پارلمان محلی اقلیم حزب دمکرات به تنهایی 45 کرسی را کسب کرد و این در حالی است که از مجموع کرسی‌های پارلمان 11 کرسی به اقلیت‌های مذهبی و قومی تعلق می‌گیرد. درواقع این بدان مفهوم است که حزب دمکرات از 100 کرسی باقی مانده صاحب 45 کرسی شده است و در مقابل رقیب دیرینه یعنی اتحادیه میهنی به 22 کرسی اکتفا کرد و جریان «تغییر» یا «گوران» تنها 12 کرسی به دست آورد و مابقی کرسی‌ها نیز به احزاب اسلامی و غیره رسید.

با توجه به تغییرات سیاسی و رویکردی در عراق و منطقه کردستان عراق پس از برگزاری همه‌پرسی جدایی، این بار به نظر می‌رسد که حزب دمکرات درصدد احیای دوباره خود در ساختار قدرت اقلیم و سهم‌خواهی بیشتر در عراق است. این مسئله بر فرآیند تصمیم‌گیری‌ها نسبت به چگونگی مشارکت در دولت محلی می‌تواند تاثیرگذار باشد. همچنین سهم حزب دمکرات در دولت آتی محلی قابل مقایسه با احزاب رقیب نیست. این مسئله ممکن است در تعامل بین احزاب کرد در داخل منطقه کردستان عراق و با دولت مرکزی تاثیرگذار باشد. یعنی اگر شرایط حزب دمکرات سخت‌گیرانه باشد این احتمال وجود دارد که دامنه نارضایتی‌ها از سوی اتحادیه میهنی و احزاب رقیب دیگر افزایش یابد. حتی برخی تحلیلگران احتمال بازگشت تفکر دو اداره‌ای منطقه‌ کردستان عراق یعنی اربیل و سلیمانیه را دور از انتظار ندانسته‌اند.

بنابراین چگونگی نقش منطقه کردستان عراق در ساختار قدرت و بحث‌های دیرینه‌ای که بین بغداد و اربیل بر سر مسائل پرچالشی چون نفت، مناطق‌ مورد مناقشه از جمله کرکوک و همچنین مسئله بودجه وجود دارد، به میزان انسجام مواضع درونی میان احزاب کردی و مذاکره با بغداد بستگی دارد. به همین دلیل بی‌اعتنایی حزب دمکرات به میزان سهم مشارکت اتحادیه و جریان‌های دیگر سیاسی کرد در دولت محلی و در انعکاس خواست آنها به بغداد از میزان تاثیرگذاری منطقه کردستان عراق خواهد کاست.

با این توصیف به نظر می‌رسد که شرایط کلی عراق مبتنی بر همفکری و اجماع ملی به ویژه با کردها در پیشبرد برنامه‌های دولت و حکومت جدید است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *