جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

ناوال نیوز: ترکیه ناو هواپیمابر می‌سازد

تهران- ایرنا- نشریه ناوال نیوز (نشریه رسمی نیروی دریایی پادشاهی بریتانیا) در گزارشی، نوشت: دفتر طراحی پروژه نیروی دریایی ترکیه اعلام کرد که برنامه ریزی و ساخت اولین ناو هواپیمابر بومی ترکیه را بدون دریافت هیچگونه حمایتی از سوی کشورهای خارجی آغاز کرده است.

تلاش روسیه برای جذب گردشگران سلامت از کشورهای اسلامی

مسکو- ایرنا- پانزدهمین اجلاس بین‌المللی اقتصادی “روسیه – جهان اسلام: کازان فروم” در حالی ۲۵ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ در شهر کازان گشایش می‌یابد که یکی از موضوعات این رویداد، گردشگری سلامت است؛‌ این موضوع بیانگر آن است که روسیه به دنبال افزایش جذب گردشگران با اهداف درمانی از کشورهای اسلامی است.

Loading
فارن پالیسی تاکید کرد

آمریکا؛ بازنده نهایی انتخابات

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شوراآنلاین – رسانه ها: مردم آمریکا هم اکنون در وضعیتی قرار گرفته اند که هیچ مشروعیت و نکته احترام آمیزی در دو نامزد انتخابات ریاست جمهوری نمی یابند و ناچارند بین بد و بدتر یکی را انتخاب کنند.

نشریه آمریکایی «فارین پالسی» در گزارشی با اشاره به انتخابات ریاست‌جمهوری 2016 آمریکا که قرار است 8 نوامبر (18 آبانماه) برگزار شود، نوشت که شیطنت‌های مبارزات انتخاباتی آمریکا احتمالا 8 نوامبر به پایان می‌رسد اما خدشه‌ای که به آبرو و اعتبار آمریکا وارد می‌شود ممکن‌ است برطرف‌ نشدنی باشد.

این گزارش سپس نوشت، فرض کنید، «هیلاری کلینتون» هفته آینده بعنوان رئیس‌جمهوری آمریکا انتخاب شود، خاطر بسیاری از مردم سراسر جهان راحت می‌شود.

فارین‌پالسی سپس توضیح داد که در ماه ژوئن سال جاری میلادی که هنوز قضیه فساد اخلاقی «دونالد ترامپ» رسانه‌ای نشده بود، مؤسسه نظرسنجی «پیو» نشان داد که 80 درصد از مردم سوئد، آلمان، فرانسه، بریتانیا، ژاپن و استرالیا، به توانمندی ترامپ برای اداره امور خارجی اعتماد نداشتند.

این گزارش ادامه داد، به طور قطع، برخی از دشمنان آمریکا از شکست ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری 2016 آمریکا متأسف خواهند شد اما باقی جهان با خیال آسوده نفس خود را بیرون می‌دهند.

با اینحال فارین پالسی نوشت که این حس آرامش و تسکین کوتاه مدت است زیرا کاندیداتوری ترامپ و شرایط سیاست آمریکا از قبل خدشه زیادی به وجهه آمریکا در جهان وارد آورده است.

این گزارش سپس توضیح داد، اگر با اتباع خارجی صحبت کنید، اکثراً ابراز سردرگمی می‌کنند و درک پدیده ترامپ به همان اندازه برایشان دشوار است که بخواهند علاقه آمریکا به سلاح را درک کنند.

روزنامه «لیبراسیون» فرانسه، ترامپ را «کابوس آمریکا» می‌نامد و دیگر رسانه های خارجی نیز تعبیر مشابهی از او دارند.

طبق این گزارش، مسئله فقط ترامپ نیست. در حقیقت تمامی انتخابات 2016 آمریکا یک تبلیغ بسیار ضعیف برای دموکراسی آمریکا و یک همه‌پرسی جدی در خصوص سیاست خارجی که آمریکا از پایان جنگ سرد تاکنون دنبال کرده است، می‌باشد.

مبارزات انتخاباتی 2016 آمریکا به وضوح نشان داد که تعداد قابل توجهی از مردم آمریکا متفاوت فکر می‌کنند. به طور خاص، اکثر آمریکایی‌‌هایی که از ترامپ، برنی سندرز، گری جانسون، تد کروز یا جیل استین حمایت می‌کنند، از رویکردی که آمریکا در 25 سال گذشته دنبال می‌کرده است، ناخرسند هستند و تمایل ندارند مجدداً از سیاست مداخله‌گرایانه آمریکا حمایت کنند.

همین هفته گذشته، نظرسنجی موسسه چارلز کخ نشان داد که تنها 14 درصد از مردم آمریکا فکر می‌کنند که سیاست خارجی آمریکا، کشورشان را از سال 2001 تاکنون امن‌تر کرده است و تنها 25 درصد از افزایش نقش نظامی آمریکا در جهان حمایت کردند.

موضوع از اینجا بدتر می‌شود که کمپین ترامپ فاش کرده است که تعداد قابل توجهی از مردم آمریکا ظاهراً عقاید موهن و متعصبانه ترامپ درباره مسلمانان، مکزیکی‌ها و اغلب همپیمانان آمریکا را می‌پسندند. این قضیه برای شهروندان دیگر کشورها دلگرم‌کننده نیست که بفهمند بخشی از بدنه سیاسی آمریکا، بیگانه‌ستیز و نژادپرست است.

فارین پالیسی نوشت، 2016 نشان داد که نظام دو حزبی آمریکا به شدت بی سر و سامان است. بیش از 150 میلیون نفر از مردم آمریکا از نظر فنی واجد شرایط رئیس‌جمهور بودن هستند اما به نوعی این فرایند طولانی و پرهزینه، دو کاندید از دو حزب اصلی به وجود آورده که تاریخچه بسیار منفی و مکرر از قضاوت‌های بد دارند. اینطور هم نیست که جایگزین این دو نامزد یعنی هیلاری کلینتون و دونالد ترامپ بهتر باشند.

در انتخابات سال 2016، پدیده ترامپ نشان می‌دهد که وجهه آمریکا هراسناک است، امیدش را از دست داده است و انتخابات 8 نوامبر، ترامپ را مثل همیشه همچون یک بازنده به نمایش می‌گذارد اما کاندیداتوری وی از قبل خسارات زیادی به بار آورده است.

این گزارش ادامه داد پیروزی ریاست‌جمهوری هیلاری کلینتون به این بستگی ندارد که به جنگ سوریه پایان دهد، نزاع در خصوص دریای جنوب چین را حل کند و موضوع برنامه هسته‌ای و موشکی کره شمالی را رفع کند و یک دولت با ثبات در یمن، لیبی یا سودان جنوبی تضمین کند، کریمه را آزاد کند، بلکه به این بستگی دارد که راهی را به وجود آورد که نظام دموکراتیک آمریکا مجدداً کارساز شود.

منبع: فارس

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *