جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

اسرائیل با ۲ ریسمان توافق مبادله اسرا و حمله به رفح بازی می‌کند/باید به خواست حماس تن دهیم

تهران- ایرنا- تحلیلگر مسائل امنیتی رژیم صهیونیستی تصریح کرد که با وجود اینکه سران تل آویو در حال بازی با دو ریسمان توافق مبادله
اسیران و حمله به رفح در جنوب نوار غزه هستند، اما در نهایت چاره ای جز تن دادن به خواسته های حماس به منظور مبادله اسیران ندارند.

هیات حماس قاهره را ترک کرد

حماس پس از دریافت طرح پیشنهادی جدید مبادله اسرا و مذاکره با میانجی‌های مصری و قطری و دریافت توضیحات آنها، قاهره را برای رایزنی‌های بیشتر ترک کرده است…

Loading

پشت پرده گسترش تهاجمات نظامی به الحدیده

۱۳۹۷/۰۸/۲۶ | دیدگاه, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: تشدید حملات هوایی، زمینی و دریایی به استان الحدیده یمن واقع در سواحل غربی این کشور و گسترش فوق العاده دامنه عملیات نظامی نیروهای متجاوز ائتلاف عربستانی و اماراتی در نواحی اطراف شهر بندری الحدیده، بیانگر تصمیمات تازه ای است که طی دوهفته اخیر اتخاذ شده و با حمایت های لجستیکی آمریکا و فرانسه به اجرا گذاشته شده است.

جعفر قنادباشی/ کارشناس مسائل خاورمیانه

تصمیماتی که از یک سو مبتنی بر راهبرد کلی وخیالپردازانه ائتلاف عربستانی و اماراتی به منظور دستیابی سریع‌تر به پایتخت(صنعا) و سیطره برآن است و از سوی دیگر تصمیماتی است که با توجه به شرایط سیاسی کنونی، امتیازخواهی در مذاکرات صلح را هدف خود قرار داده است.

ائتلاف عربستانی و اماراتی از پنج ماه پیش تاکنون، بارها و بارها  شانس خود را برای اشغال شهر بسیار استراتژیک الحدیده و تسلط بر راه های مواصلاتی این شهر بندری و صنعا  آزموده است تا شاید از این طریق بتواند، رویای سه سال ونیم گذشته اش را برای سیطره بر پایتخت یمن محقق سازد، ولی اینک به علت رویایی با مقاومت بی نظیر مردم یمن، تنها در صدد است تا با دستیابی به برخی از موفقیت‌های مقطعی و محدود نظامی، شرایط را برای شرکت در مذاکرات صلح لندن یا به عبارت دیگر، پایان بخشیدن آبرومندانه به جنگ سه سال ونیمه یمن فراهم سازد. البته طبیعی است که به موازات نبردهای سنگین در اطراف الحدیده، عملیات روانی و جنگ تبلیغاتی پرحجمی نیز در دستور کار سران ریاض و ابوظبی قرار داشته باشد و رسانه‌های بسیاری در منطقه و همچنین در سطح بین‌الملل به منظور برجسته‌سازی موفقیت‌های مقطعی این عملیات، به کارگرفته شوند. چنانکه طی روزهای اخیر این رسانه‌ها به دفعات متعدد از سقوط کامل الحدیده و شکست نیروهای یمنی سخن گفته و تصاویر و ویدئوهای متعددی را در این باره انتشار داده‌اند. این در حالی است که بنا به تجارب سه سال و نیم گذشته، در بحبوحه درگیری های شدید نظامی، قضاوت در مورد موفقیت یا عدم موفقیت نیروهای مسلح متجاوز بسیار دشوار و با توجه به تاکتیک‌های نظامی به کار گرفته شده از سوی نیروهای یمنی غیرممکن به نظر می‌رسد. چنانکه در چند روز گذشته، برخی از مناطق استراتژیک در اطراف الحدیده برای ساعاتی در اختیار نیروهای عربستان و امارات قرار گرفتند و در ساعات بعد و با عقب‌نشینی این نیروها، این مراکز استراتژیک و مهم به تصرف نیروهای جنبش انصارالله و نیروهای مردمی یمن در آمدند. روشن است که ائتلاف عربستان و امارات برای حضور در هر نوع مذاکره‌ای نیاز شدیدی به پیروزی‌های میدانی دارند و ناگزیر درصدد هستند تا در مهلت باقی‌مانده تا زمان مذاکرات در ماه دسامبر موفقیت‌هایی را ولو محدود کسب کنند. این در حالی است که مجموع شرایط منطقه‌ای و جهانی، حامیان غربی عربستان و امارات را نیز بر آن داشته تا بر خلاف سیاست های قبلی خود و بصورت رسمی بر ضرورت پایان جنگ یمن تأکید کنند و در عرصه عمل نیز  بکوشند تا به هر صورت که شده زمینه‌های خاتمه این نبرد را که پیامدهای آن متوجه منافع آمریکا و اروپا شده فراهم کنند . مروری بر اعتراضات جهانی روزهای اخیر در خصوص فروش تسلیحات غربی به امارات وعربستان و همچنین نگاهی به امواج مخالفت های جهانی با ادامه کشتارغیرنظامیان دریمن، علل درخواست های دولت های غربی برای پایان جنگ را بخوبی تشریح می کند.

با این همه باید به دو عامل مهم دیگر نیز در این عرصه توجه کرد: عامل نخست از راهبرد کلی دنیای غرب در مواجهه با جنگ های منطقه ای نشئت می گیرد و آن اینست که غرب می کوشد تا در این نوع جنگ ها، مخالفان غرب و طرفداران مردمسالاری، پیروز نشوند؛ حال آنکه در عرصه نبردجاری دریمن، جنبش انصارالله در آستانه پیروزی قرار گرفته و ازاین لحاظ زنگ های خطر را در دنیای غرب به صدا درآورده است.

و اما عامل دوم،  ماجرای رسوای قتل خاشقچی است که از سوی دیگر، غرب را در پایان دادن به جنگ یمن دچار دستپاچگی کرده و به کوشش های جاری برای برگزاری مذاکرات صلح یمن جدّیت بخشیده است.

البته باید توجه داشت که در این شرایط، مذاکرات صلحی مشروعیت خواهد داشت که میان طرف های یمنی برگزار شود و مذاکره با حکومت های متجاوز نمی تواند مشروعیت لازم را پیدا کند؛ ولذا ائتلاف عربستانی واماراتی از این لحاظ یعنی یافتن طرف قابل قبولی برای مذاکره با جنبش انصارا… نیز دچار مشکلی جدّی است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *