جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

ادعای کامرون درباره پیشنهاد آتش‌بس ۴۰ روزه به حماس

لندن – ایرنا – وزیر امور خارجه انگلیس که برای شرکت در نشست‌ ویژه مجمع جهانی اقتصاد به ریاض سفر کرده است ادعا کرد که به جنبش مقام اسلامی فلسطین (حماس) طرح آتش‌بس ۴۰ روزه در برابر آزادی گروگان‌های (اسرای) اسرائیلی پیشنهاد شده است.

بلینکن: امیدوارم حماس پیشنهاد «فوق‌العاده سخاوتمندانه» اسرائیل را بپذیرد

همزمان با تلاش‌های دیپلماتیک برای پایان دادن به جنگ در غزه آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا،‌ پیشنهاد اسرائیل را برای آتش‌بس غزه «فوق‌العاده سخاوتمندانه»‌ توصیف کرد و ابراز امیدواری کرد که حماس مفاد آن را بپذیرد.

امیرعبداللهیان: ایران به دنبال تبدیل خلیج فارس به گرانیگاه سیاست همسایگی است

وزیر امور خارجه به مناسبت روز ملی خلیج فارس پیامی منتشر کرد و گفت: هرچند نام خلیج فارس با ایران و ایرانی عجین شده، اما در عین حال خلیج فارس محملی برای همسایگان ابدی و خانه‌ای برای همه ملت‌های پیرامون آن است.

Loading
تقویت روابط دفاعی ایران و چین

روابط نظامی ایران – چین؛ تاکتیکی یا راهبردی؟

۱۳۹۵/۰۸/۲۴ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین – رسانه ها: همکاری های راهبردی و بلند مدت ایران و چین در حوزه دفاعی نه تنها متضمن تقویت پیمان های دسته جمعی منطقه ای همچون سازمان همکاری های اقتصادی شانگهای است که ایران عضو آن ناظر آن به شمار می آید، بلکه بیانگر این نکته است که دستگاه دفاعی کشور با در پیش گرفتن دیپلماسی دفاعی و شناخت کامل از نمود این مهم در نگاه استراتژیک چین، تلاش می کند در جهت تقویت و تامین منافع ملی گام بردارد.

* حسین نوروزیان

چین به عنوان دومین اقتصاد بزرگ جهان با وجود اعمال تحریم های غربی ها و در راس آنها آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران، روابط خود را حفظ کرد و این روابط در دوره پسابرجام بویژه در دولت یازدهم نه تنها ادامه و توسعه یافت، بلکه در حوزه های مختلف از جمله در زمینه روابط دفاعی، فصل جدیدی گشوده است.

«چانگ وان کوانگ» وزیر دفاع چین روز یکشنبه وارد تهران شد و در این سفر علاوه بر دیدار و مذاکره با وزیر دفاع کشورمان، با مقامات بلندپایه سیاسی و نظامی جمهوری اسلامی ایران نیز دیدار می کند و درباره مسائل دوجانبه، منطقه‌ای و بین المللی گفت وگو خواهد کرد.

بی تردید حضور وزیر دفاع چین در ایران یکی از مهمترین سفرهای مقامات عالی رتبه خارجی بعد از توافقنامه هسته ای وین است.

سفر سپهبد «چانگ وان کوانگ» به ایران و همکاری های راهبردی بلند مدت در حوزه دفاعی با توجه به زمینه های متعدد همکاری میان دو کشور، سبب شده است که متناسب با شرایط امروز جهان و موقعیت ویژه منطقه ای که ایران از آن برخوردار است، در کنار سابقه طولانی دو کشور بویژه روابط در حوزه اقتصادی، فصل جدید همکاری ها، نوید بخش تضمین منافع و امنیت ملی دو کشور باشد.

همکاری های راهبردی و بلند مدت ایران و چین در حوزه دفاعی نه تنها متضمن تقویت پیمان های دسته جمعی منطقه ای همچون سازمان همکاری های اقتصادی شانگهای است که ایران عضو آن ناظر آن به شمار می آید، بلکه بیانگر این نکته است که دستگاه دفاعی کشور با در پیش گرفتن دیپلماسی دفاعی و شناخت کامل از نمود این مهم در نگاه استراتژیک چین، تلاش می کند در جهت تقویت و تامین منافع ملی گام بردارد.

نکته مهم دیگر در آغاز این فصل جدید، همسویی مواضع دو کشور در مورد مسائل مهم منطقه ای بویژه مقابله با گسترش افراط گرایی و تروریسم است؛ ورود آمریکا و کشورهای غربی به محیط های راهبردی دو کشور در حوزه شرق آسیا و همچنین منطقه خاورمیانه، اهمیت استراتژیک همکاری های دو کشور را بیش از پیش نمایان می کند.

چین در کنار روسیه و ایران همواره مخالف رویکرد نظامی در سوریه و زیاده خواهی های غربی ها در منطقه شرق و غرب آسیا و همچنین منطقه خاورمیانه بوده است.

جایگاه مهم چین به عنوان یکی از اعضای دائمی شورای امنیت و تاثیر این جایگاه در معادلات منطقه ای و جهانی از یک سو و دیدگاه مشترک این کشور در برخی مسائل مهم منطقه ای و بین المللی با ایران از سوی دیگر بویژه همکاری راهبردی و بلند مدت دو کشور در حوزه دفاعی، مهر تاییدی بر ابعاد مختلف همکاری های دوجانبه میان ایران و چین و تاثیرات مثبت این همکاری بر امنیت و همچنین صلح و ثبات در منطقه است.

در حالی که کشورهای غربی بویژه آمریکا و رژیم های دست نشانده آنها از جمله رژیم صهیونیستی در منطقه تلاش می کنند با تبلیغات دروغین خود روی پیشرفت های نظامی ایران، به نوعی موج ایران هراسی در منطقه به راه بیندازند، همکاری راهبردی ایران و چین در حوزه دفاعی ضمن خنثی کردن طرح های ایران هراسی آنها در منطقه، بیانگر اعتماد چین به عنوان یکی از اعضای دائمی شورای امنیت به ایران است و همچنین چهره واقعی جمهوری اسلامی ایران را در زمینه سیاست خارجی به عنوان کشوری باثبات و امنیت پایدار، صلح طلب و خواهان روابط حسنه با تمام کشورهای دنیا، بیش از پیش نمایان می کند.

تاریخ روابط ایران و چین با فراز و نشیب هایی همراه بوده اما حفظ توسعه روابط دوجانبه از اصول تغییر ناپذیر سیاست خارجی دو کشور محسوب می شود.

گسترش مناسبات و روابط دفاعی ایران و چین در سطحی دیگر یعنی فضای پسابرجام نیز قابل ارزیابی است به این معنی که منافع دو کشور در شرایط کنونی و مناسبات در حوزه های مختلف، ادامه این رویکرد مثبت و ترغیب دو طرف برای حفظ و گسترش دستاوردها را موجب خواهد شد.

وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ایران اخیرا در جمع وابستگان نظامی، دفاعی و انتظامی جمهوری اسلامی ایران، اعتماد سازی، تنش زدایی، امنیت سازی و تولید قدرت را از اصول و مولفه های اصلی دیپلماسی دفاعی ایران برشمرد و نقش وابستگان نظامی، دفاعی و انتظامی در این زمینه را پیشتاز و تعیین کننده توصیف کرد.

سردار سرتیپ پاسدار حسین دهقان تصریح کرد که امروز با نقش آفرینی وزارت دفاع و همکاری دستگاه دیپلماسی کشور، سطح مناسبات و همکاری دفاعی با کشورهای مهم از سطح تاکتیکی به راهبردی ارتقا یافته است و مصمم هستیم این روند را با سایر کشورهای موثر در ترتیبات سیاسی – امنیتی منطقه ادامه دهیم.

در برهه کنونی که آمریکا و غرب تلاش می کنند با سیاست های تک قطبی یک جانبه گرایانه تسلط خود را در شرق و غرب آسیا توسعه دهند، روابط ایران و چین با تضمین منافع دو طرف، تعارض های مختلف از جانب بازیگران غربی بویژه آمریکا را به چالش می کشد.

دیپلماسی فعال دفاعی جمهوری اسلامی ایران به عنوان ابزاری مهم و خنثی کننده در خدمت تحقق اصل بازدارندگی و توسعه کشور و در واقع ترویج کننده سیاست دولت تدبیر امید مبنی بر تنش زدایی و تلاش برای جهان عاری از خشونت است.

سیاست های خارجی دولت یازدهم نشان می دهد که با کاهش تنش های غیرضروری در روابط خارجی، تصویر جمهوری اسلامی در جهان بهبود قابل توجهی یافته است.

تصویب پیشنهاد رییس جمهوری ایران مبنی بر «جهانی عاری از خشونت» در سازمان ملل، مسئولیت و رسالت بزرگی را در مبارزه با تروریسم برای کشورمان ایجاد کرد و بر همین پایه، دولت ایران به کشورهایی چون عراق و سوریه در مبارزه با گروه های تروریستی داعش یاری رساند و هم اینک در خاورمیانه هیچ بحران و مناقشه ای بدون حضور و دخالت ایران حل نمی شود و این موضوع نشان دهنده اقتدار و نفوذ معنوی نظام جمهوری اسلامی ایران است.

چشم انداز همکاری های ایران و چین در حوزه دفاعی و تبادل تجربیات علمی و فناورانه در سطوح مختلف نظامی، نمونه ای مهم از تعامل استراتژیک دو طرف بر اساس اهداف و منافع مشترک و نشانگر وجود تعادل در دیدگاه های مقامات دفاعی دو کشور است و این شرایط نشان از نقش و جایگاه تعیین کننده جمهوری اسلامی ایران در عرصه دفاعی و امنیتی در منطقه دارد.

*سردبیر اجتماعی ایرنا

منبع: ایرنا

بازنشر یادداشت به معنای رد یا تایید نظرات نویسنده از سوی پایگاه اینترنتی شورای راهبردی روابط خارجی نیست.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *