جدیدترین مطالب

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

Loading
روزنامه آمریکایی هافینگتون‌پست تاکید کرد

تصویب داماتو، پیام مخالفان برجام به تهران

۱۳۹۵/۰۹/۱۳ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین - رسانه ها: روزنامه آمریکایی هافینگتون‌پست در خصوص این اقدام سنا نوشت که رأی سنا برای تمدید تحریم‌های سنا یک اقدام نمادین بود که می‌تواند خصومت ایران را برانگیزاند.

قانونگذاران مجلس سنای آمریکا روز پنجشنبه هفته گذشته، با 99 رأی مثبت و بدون هیچ رأی مخالف طرح تمدید 10 ساله قانون تحریم‌های ایران را تصویب کردند.

روزنامه آمریکایی هافینگتون‌پست در خصوص این اقدام سنا نوشت که رأی سنا برای تمدید تحریم‌های سنا یک اقدام نمادین بود که می‌تواند خصومت ایران را برانگیزاند.

در این گزارش نوشته شده است نیازی نبود که کنگره کاری کند که واشنگتن توانایی بازگشت سریع تحریم‌ها علیه ایران را همچنان حفظ کند.

دولت «باراک اوباما» رئیس‌جمهوری آمریکا و چندین کارشناس تحریم می‌گویند که تمدید تحریم‌های ایران هیچ تاثیر عملی ندارد و تنها خطر تیره شدن روابط با تهران را به همراه دارد.

یکی از مقامات کاخ سفید به هافینگتون پست اعلام کرد: «انتظار می‌رود که اوباما این لایحه را امضا کند زیرا وقتی این لایحه به میز او برسد، وزیر خارجه آمریکا از اختیارات خود برای مستثنی کردن تمامی تحریم‌های هسته‌ای (علیه ایران) که در این لایحه مجوز آن صادر شده است، استفاده خواهد کرد».

«قانون تحریم‌های ایران» که در سال 1996 به تصویب درپامده است، پایان ماه جاری میلادی منقضی می شود. بعنوان بخشی از برجام، آمریکا از برخی از تحریم‌های ایران که در لایحه 1996 مجوز آن صادر شده بود، صرفنظر کرد.

طرفداران تمدید این لایحه استدلال کرده‌اند که اگر اجازه منقضی شدن لایحه تحریم‌های ایران را بدهند، آمریکا توانمندی خود برای بازگرداندن سریع تحریم‌ها علیه ایران در صورت نقض برجام را از دست می‌دهد و ایران انگیزه کمتری برای پایبندی به برجام خواهد داشت.

منتقدان برجام، نتیجه رأی‌گیری روز پنجشنبه در سنا آمریکا را تحسین کردند ولی کارشناسان تحریم می‌گویند که منندز و دیگر نمایندگان کنگره تاحد زیادی در اهمیت تجدید قانون تحریم‌های ایران (ایسا) گزافه‌گویی می‌کنند.

طبق این گزارش، از زمان تصویب قانون ایسا در سال 1996 تاکنون، کنگره و کاخ سفید، یکسری تحریم‌های اضافی علیه ایران تصویب کردند که تأثیرات بیشتری بر اقتصاد ایران داشته است و حتی اگر این قانون منقضی شود، رئیس‌جمهوری آمریکا قادر است به طور یکجانبه قانون شرایط اضطراری اقتصاد بین‌الملل (IEEPA) را مجددا وضع کند.

هافینگتون‌پست سپس با اشاره به این مورد ادامه داد بنابراین این رأی‌گیری سنا در زمینه تمدید تحریم‌های 10 ساله ایران در واقع تا حد زیادی یک نمایش نمادین از جدیت و سختگیری در قبال ایران است.

«اریک فراری» یک حقوقدان که در زمینه قانون تحریم‌ها تخصص دارد، می‌گوید تأثیرات واقعی تمدید تحریم‌های ایران بسیار محدود است اما می‌تواند این بینش را در ایران به وجود آورد که آمریکا به پایبندی به برجام متعهد نیست.

«الیزابت روزنبرگ» یکی از مقامات سابق خزانه داری آمریکا که هم‌اکنون عضو ارشد مرکز امنیت جدید آمریکا است در اینباره گفت، در حالیکه تمدید تحریم‌ها برجام را از بین نمی‌برد اما این پیام را به تهران القا می‌کند که بسیاری در واشنگتن به دنبال راههایی برای لغو برجام هستند.

وی تصریح کرد: «این لایحه اعتماد ایران و اعتماد اروپا را به توانمندی آمریا در متعهد ماند به برجام تضعیف می‌کند اما از بین برنده برجام نیست».

هافینگتون‌پست همچنین نوشت که تهران از قبل با انتخاب «دونالد ترامپ» بعنوان رئیس‌جمهور جدید آمریکا دلایلی را داشت که به تعهد واشنگتن در قبال برجام شک کند.

طبق این گزارش، مشکل بزرگتر با تمدید ایسا احتمالاً سال 2024 و زمانی به وجود خواهد آمد که امریکا موظف است به جای تعلیق موقت تحریم‌های ایران، به این تحریم‌ها خاتمه دهد و اگر این لایحه تحریم‌ها به قانون تبدیل شود، تا پایان سال 2026 اعتبار خواهد داشت.

بر اساس این گزارش، با فرض اینکه برجام تا آن زمان ادامه داشته باشد، احتمالاً در واشنگتن نزاعی قانونی بین کنگره و رئیس‌جمهور به وجود خواهد آمد.

منبع: فارس

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *