جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

خیزش دانشجویان کلمبیا؛ از ویتنام تا غزه

تهران-ایرنا- جنبش «همبستگی با مردم غزه» این بار نه از کف خیابان های آمریکا و توسط گروههای سیاسی بلکه از سوی دانشجویان به پا خواسته است که مرکز آن دانشگاه کلمبیای نیویورک است؛ دانشگاهی که از آپارتاید در آفریقای جنوبی تا جنگ کنونی اسرائیل در غزه سابقه حرکاتی تاثیرگذار داشته است. گزارش خبرنگار ایرنا در این باره را ببینید.

قطر: حمله زمینی به رفح جان اسیران صهیونیست را به خطر می‌اندازد

تهران- ایرنا- سخنگوی وزارت امور خارجه و مشاور وزیر قطر، امروز (یکشنبه) نسبت به حمله زمینی احتمالی ارتش رژیم اسرائیل به رفح ابراز نگرانی کرد و گفت: احتمال اینکه حمله به رفح جان اسیران صهیونیست را به خطر بیاندازد و باعث کشته شدن تعداد زیادی از غیرنظامیان شود، وجود دارد.

Loading
پشت پرده برنامه کمک مالی ریاض به سوریه

طرح عربستان برای نقش آفرینی در آینده سوریه

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین - رسانه ها: برنامه ای کمک های مالی مردمی عربستان به سوریه که پادشاه سعودی ملک سلمان بن عبد العزیز آن را اعلام کرد و خود و ولی عهد دیروز آن را در تلاش برای سرپوش گذاشتن بر شکست در جلوگیری از سقوط شهر حلب و اعتراض به کنار گذاشتن عربستان از مذاکرات آینده، مدیریت کردند.

عبدالباری عطوان در روزنامه رای الیوم نوشت:

آیا نزدیک شدن روسیه، ایران و ترکیه به یکدیگر نقش اصلی را در تصمیم اوباما برای مجهز کردن مخالفان سوری به موشک های ضد هوایی ایفا کرده است؟ این موشک ها به چه گروهی تحویل داده خواهد شد؟ چرا پادشاه عربستان سعودی برنامه گردآوری کمک مالی برای سوریه را اکنون به راه انداخته است؟ هدف پشت پرده این اقدام چیست؟
رئیس جمهور، باراک اوباما در دو دوره ریاست جمهوری خود در تصمیم گیری قاطعانه درباره دو مسئله دچار تردید شد: نخست محکوم کردن اسکان یهودیان در اراضی اشغالی و دوم مجهز کردن مخالفان میانه رو در سوریه به موشک های پیشرفته ضد هوایی و ضد موشک برای برای تعدیل عدم توازن در میدان های نبرد به نفع نیروهای نظامی مخالف دولت. به نظر می رسد او در روزهای پایانی زمامداری خود تصمیم قطعی خود را گرفت و پیش نویس قانون مجهز کردن مخالفان سوری را به موشک هایی صادر کرد که چهار سال است مخالفان درخواست آن را دارند.
پیروزی ائتلاف اخیر روسیه، سوریه و ایران در حلب و پیوستن قاطعانه ترکیه به این ائتلاف و دستیابی دیدارهای سه جانبه روسیه، ترکیه و ایران به طرح توافق درباره آینده سوریه، تمام این سه عامل در ورای این تحول در موضع گیری آمریکا قرار دارد که در کشمکش اخیر دولت دمکرات اوباما تبلور یافت، این یعنی او به تنهایی پشت این تحول نایستاده است و نهاد حاکم بر آمریکا در پشت پرده قرار دارد وتصمیم گیرنده است. این مسئله به این امر اشاره دارد که چه بسا این تصمیم برای رئیس جمهور جدید دونالد ترامپ نیز الزام آور باشد.
نگرانی روسیه از تصمیم آمریکا مبنی بر مجهز کردن مخالفان سوری به موشک های ضد هوایی و ضد موشک شدیدا در بیانیه ای انعکاس پیدا کرد که خانم ماریا زاخاروف سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه آن را قرائت کرد و در آن آمده است این تصمیم خطری برای نیروی هوایی روسیه است زیرا مطمئنا به دست جهادی ها می افتد و آمریکا را به حمایت از جبهه النصره تروریست و توقف همکاری با روسیه در جنگ علیه تروریسم متهم کرد.
این تحولات در پرونده سوریه با هم یا به طور جداگانه تاکید می کند که احتمالا این پرونده از روز نخست سال نوی میلادی وارد مرحله خطیری می شود و تفاهم های حاصله میان روسیه و آمریکا که این پرونده را حداقل در طول دو سال گذشته کنترل کرد و از برخورد مستقیم میان دو ابر قدرت جلوگیری کرد، در آستانه فروپاشی قرار دارد اگر عملا از هم نپاشیده باشد.
مثلث روسیه، ترکیه و ایران در پرونده سوریه به تنهایی عمل کرد و ورود این مثلث در عملیات سیاسی برای تعیین “آینده سوریه جدید” در چارچوب مذاکراتی که در آستانه پایتخت قزاقستان – که بسیار به مسکو نزدیک است- با حضور هیئت های مخالفان سوری میانه رو نزدیک به این سه کشور و مشارکت هیئت رسمی سوریه برگزار خواهد شد، واشنگتن و متحدان این کشور را در جهان عرب خشمگین کرد و احتمالا نشانه های این ناراحتی را در سه نکته زیر می توان احساس کرد:
نخست: برنامه ای کمک های مالی مردمی عربستان به سوریه که پادشاه سعودی ملک سلمان بن عبد العزیز آن را اعلام کرد و خود و ولی عهد دیروز آن را در تلاش برای سرپوش گذاشتن بر شکست در جلوگیری از سقوط شهر حلب و اعتراض به کنار گذاشتن عربستان از مذاکرات آینده، مدیریت کردند.
دوم: ازسرگیری سخن گفتن از برکناری رئیس جمهور سوریه از سوی ادل الجبیر. او کسی است که دراین باره بیش از دوماه بود که سکوت اختیار کرده بود و این مدت زمان طولانی برای او محسوب می شود.
سوم: اتخاذ تصمیم تجهیز مخالفان سوری به سلاح های مدرن از جمله موشک های ضد هوایی از سوی اوباما که با این اقدام آشکارا قانون آمریکا برای پرهیز از تنش زایی زیر پا گذاشته شد.
تاکنون مشخص نشده این سلاح های جدید به چه طرفی مستقیما یا از طریق یکی از کشورهای عربی به عنوان مثال سعودی یا قطر تحویل خواهد شد؟ تضمین هایی که از افتادن آن در دست گروه های تندرو جلوگیری می کنند چیست؟ مانند آنچه برای موشک های ضد تانک تاو اتفاق افتاد و در دست گروه دولت اسلامی و نصره اخیرا دیده شد.
نشانه های نخستین تایید می کند که سال ٢٠١٧ به ویژه در سطح بحران سوریه داغ تر و پر التهاب تر از ٢٠١۶ خواهد بود زیرا پیش روی ما صحنه ای است که در آن احتمالا دو رهبر قوی یعنی ولادیمیر پوتین و دونالد ترامپ یا توافق خواهند کرد یا درگیر خواهند شد. ما احتمال دوم یعنی درگیری و شاید رویارویی را بعید نمی دانیم زیرا تصمیم اخیر اوباما مبنی بر مجهز کردن مخالفان سوری نظر نهاد حاکم را و نه نظر رئیس جمهور در حال خروج از کاخ سفید را بازتاب می دهد و سخنان ترامپ درباره بازگرداندن آمریکا به عنوان قدرت برتر هنگام تبلیغات انتخاباتی نشانه این رویکرد است و همچنین ایجاد مزاحمت او برای چین و تماس تحریک آمیز او با رهبران تایوان را پیش از تحویل گرفتن قدرت فراموش نمی کنیم.
شکل جهان و نقشه ائتلاف هایش و شاید جنگ هایش در آینده، در خاک سوریه و پیرامون بحران این کشور و طرف های شرکت کننده یا درگیر در آن تبلور خواهد یافت.

منبع: اداره کل رسانه های خارجی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *