جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

تنگسیری: آمریکایی‌ها دیگر جایی در خلیج فارس ندارند

فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: ما در این خلیج فارس ماندگار هستیم، انگلیسی‌ها رفتند، آمریکایی‌ها هم خواهند رفت چرا که بیگانگان جایشان در این منطقه نیست، این منطقه تنها جای ما و کشورهای مسلمان منطقه خواهد بود.

ببینید | خط و نشان فرمانده نیروی دریایی سپاه برای آمریکا در خلیج فارس

تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه گفت: ما در خلیج فارس ماندگار هستیم؛ انگیسی‌ها رفتند، آمریکایی‌ها هم خواهند رفت چرا که بیگانگان جایشان در این منطقه نیست، این منطقه تنها جای ما و کشورهای مسلمان منطقه خواهد بود./تسنیم

قلم پای گانتز در اطراف غزه شکست

منابع عبری‌زبان از بستری شدن عضو کابینه جنگ رژیم صهیونیستی در بیمارستانی در تل‌آویو پس از زخمی شدن او در اطراف باریکه غزه، خبر دادند….

پکن: تحریم‌های آمریکا مبادلات قانونی ایران و چین را تهدید می‌کند

تهران- ایرنا- سخنگوی وزارت امور خارجه چین با اشاره به تصویب بسته کمک نظامی اخیر آمریکا برای اوکراین، رژیم صهیونیستی و تایوان که شامل بندهای منفی علیه چین به دلیل روابط تجاری با ایران می‌شود، اعلام کرد که این مصوبه مبادلات قانونی تهران و پکن را تهدید به تحریم می‌کند.

هراس اسرائیل از صدور حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت از سوی دیوان کیفری بین‌المللی

تهران- ایرنا- رسانه آمریکایی «ان‌بی‌سی نیوز» امروز (دوشنبه) به نقل از یک مقام صهیونیستی گزارش داد: [رژیم] اسرائیل به شدت نگران است که دادگاه کیفری بین‌المللی (ICC) حکم بازداشت «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر، «یوآو گالانت» وزیر جنگ و مقام‌های ارشد نظامی [رژیم صهیونیستی] را این هفته صادر کند.

افزایش آمار شهدای غزه به ۳۴۴۸۸ نفر

اشغالگران طی ۲۴ ساعت گذشته مرتکب سه کشتار گروهی علیه خانواده های فلسطینی در نوارغزه شد که به شهادت ۳۴ نفر و زخمی شدن ۶۸ نفر منجر شده است.

Loading

فرانسه قربانی سیاست‌‌های اشتباه

۱۳۹۷/۱۰/۰۲ | دیدگاه, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: مشکلات اقتصادی فرانسه ریشه در ساختارهای اقتصادی این کشور دارد و سیاست‌‌های لیبرالی دولت با کاهش مزایای رفاهی و ایجاد فشار مضاعف بر طبقات پایین، نقطه آغاز بروز نارضایتی‌ها در این کشور شده است.

چندهفته‌ای از اعتراضات جلیقه زردها در فرانسه می‌گذرد و دلایل متعددی از سوی کارشناسان درباره علل این ناآرامی‌ها بیان می‌شود، اما شواهد حاکی از آن است که این اتفاقات پیامدهای در ابعاد مختلف داخلی و بین‌المللی برای این کشور و حتی همسایگانش بر جای خواهد گذاشت. همچنین سست شدن بنیان‌های اروپا همواره به‌عنوان یکی از اهداف بلندمدت واشنگتن در راستای تقابل راهبردی آمریکا و قاره سبز محسوب می‌شود و با ادامه ناآرامی در یکی از مهم‌ترین و تأثیرگذارترین کشورهای اروپا، واشنگتن به خواسته خود نزدیک‌تر خواهد شد، اما سوال مهم اینجاست که تضعیف فرانسه به‌عنوان یکی از کشورهای تأثیرگذار در عرصه بین‌الملل از منظر راهبردی برای ایران چه شرایطی ایجاد خواهد کرد؟ دراین‌باره گفت‌وگویی با دکتر پیروز ایزدی، کارشناس مسائل سیاسی فرانسه داشتیم که متن کامل آن در پی می‌آید.

پرسش: اعتراض‌های فرانسه متأثر از چه دلایلی است و در ابعاد مختلف داخلی چه آثاری در داخل این کشور بر جای خواهد گذاشت؟

مشکلات اقتصادی یکی از مهم‌ترین علل و ریشه‌‌های اعتراض‌های اخیر در فرانسه است و به‌ویژه در سیاست‌‌های نو لیبرالی مکرون همچون افزایش مالیات‌ها برای کاهش کسری بودجه کشور، کوچک کردن دولت، کاهش هزینه‌‌های عمومی و ایجاد انگیزه برای سرمایه‌گذاران و کارفرماها مشاهده می‌شود. البته وی با اتخاذ این سیاست‌ها به دنبال دستیابی به سرمایه‌گذاری بیشتر، جذب نیروی کار بیشتر، کاهش بیکاری و در نهایت رونق اقتصادی بود، زیرا بیکاری مشکل مزمنی است که در همه دوره‌‌های زمانی در این کشور وجود داشته و دولت‌‌های مختلف هم از هر دو جناح موفق به حل آن نشده‌اند.

مشکل امروز فرانسه ریشه در ساختار اقتصادی این کشور دارد. ولی از طرفی راه‌حل ارائه‌شده از طرف مکرون و سیاست‌‌های نو لیبرالی او در مرحله اول فشار را بر مردم وارد کرده است. استدلال رئیس‌جمهور فرانسه این است که در ابتدا باید از طریق اجرای این سیاست‌ها به اقتصاد رونق بدهیم و پس از ورود اقتصاد به مرحله شکوفایی، در آن زمان طبقات پایین هم از منافع آن بهره‌مند خواهند شد، اما واقعیت این است که در همان مرحله اول با توجه به اینکه سیاست‌‌های وی مبتنی بر کاهش هزینه‌‌های عمومی بناشده بود، موجب کاهش مزایای رفاهی و ایجاد فشار بیشتر بر طبقات پایین و در نتیجه بروز نارضایتی‌ها در این کشور شد.

پرسش: ناآرامی‌های فرانسه چه پیامدهایی در ابعاد بین‌المللی برای این کشور خواهد داشت؟

ناامیدی یکی از آثاری است که مردم فرانسه از مکرون پیدا کردند. با توجه اینکه در چند سال گذشته اعتماد مردم نسبت به نخبگان سیاسی متعلق به احزاب راست و چپ از بین رفته بود، به یکباره وی با شعار‌‌های فراجناحی وارد عرصه ی سیاسی این کشور شد و مردم به شعار بهبود وضعیت از سوی فردی که خود را به‌نوعی خارج از سیستم موجود معرفی می‌کرد، امیدوار شدند، ولی درنهایت از او ناامید شدند. همچنین در این شرایط با توجه به کاهش محبوبیت مکرون جریان‌‌های افراطی می‌توانند از این وضعیت بهره‌برداری کنند.

زمانی که دولت یک کشور در پیشبرد سیاست‌های اقتصادی خود شکست‌خورده و محبوبیتش را از دست می‌دهد تا حدودی اراده کافی برای تصمیم‌گیری‌‌های سرنوشت‌ساز و مهم را نخواهد داشت و به همین جهت ممکن است در روند فعالیت‌هایش در حوزه سیاست خارجی به‌ویژه در ارتباط با اتحادیه اروپا تأثیرگذار باشد. به‌طور مثال در موضوع اتحادیه اروپا مکرون قصد داشت با تقویت بنیه اقتصادی فرانسه کشورش را شریک و هم‌پایه آلمان معرفی کند و درنهایت کشورش نقش مؤثرتری در رهبری این اتحادیه داشته باشد.

پرسش: ناآرامی‌های فرانسه چه پیامدهایی برای سایر کشورها در عرصه منطقه‌ای و بین‌المللی خواهد داشت؟

امروز مشکلات اقتصادی متأثر از سیاست‌‌های تحمیلی اتحادیه اروپا در بیشتر کشورهای این قاره به چالشی مشترک تبدیل شده است. به‌طور مثال این اتحادیه در موضوع کسری بودجه معتقد است که میزان کسری نباید بیش از ۳ درصد تولید ناخالص داخلی باشد که همین موضوع باعث شده تا دولت‌ها با کاهش هزینه‌‌های عمومی و افزایش مالیات‌ها کسری بودجه خود را جبران کنند، اما واقعیت این است که همین موضوع موجب ایجاد فشار مضاعف بر مردم و کاهش مزایای رفاهی آن‌ها می‌شود. مردم مشکلات موجود را ناشی از بروکراسی حاکم بر اتحادیه اروپا و عدم توجه آن‌ها به وضعیت معیشتی آن‌ها می‌دادند و معتقدند که این اقدامات در نهایت به ضرر مردم تمام می‌شود. به همین دلیل در کشورهای دیگر اروپایی ازجمله بلژیک هم مشکلاتی مشابه مانند فرانسه وجود دارد و طی هفته‌‌های گذشته شاهد اعتراضاتی در این کشور بوده‌ایم.

سیاست‌‌های نو لیبرالیستی اتحادیه اروپا با اعمال فشار بیشتری بر کشورهایی که از نظر بنیه اقتصادی ضعیف‌تر هستند، باعث به وجود آمدن چالش‌‌های متعدد در اقتصاد آن‌ها می‌شوند. در نهایت این کشورها مستعد بروز نارضایتی و اعتراضات خیابانی از سوی مردم کشورشان به دلیل مشکلات اقتصادی هستند.

 

پرسش: آیا نو لیبرالیسم آمریکایی، هدف خود را تضعیف اروپا قرار داده است؟

ترامپ پس از روی کار آمدن خود همواره اروپا را یک رقیب اقتصادی می‌داند و چون اولویتش در ابتدا شکوفایی اقتصادی کشور آمریکاست، به‌نوعی ناسیونالیسم اقتصادی را در پیش‌گرفته است و به همین جهت ازنظر وی تضعیف اروپا درنهایت به نفع واشنگتن خواهد بود. همان‌طور که برای روسیه هم تضعیف اروپا مفید خواهد بود، زیرا در موضوع کریمه اروپا تحریم‌هایی را ضد مسکو اعمال کرد.

پرسش: تضعیف فرانسه به‌عنوان یکی از کشورهای تأثیرگذار در عرصه بین‌الملل از منظر راهبردی برای ایران چه شرایطی ایجاد خواهد کرد؟

برجام به دلایل امنیتی برای اروپایی‌ها بسیار حائز اهمیت است و آن‌ها برای ادامه حضور ایران در این توافق تلاش می‌کنند و به دنبال ایجاد انگیزه برای تهران با اعطای امتیازاتی همچون سازوکار مالی SPV هستند، اما واقعیت این است که با توجه به اتفاقات اخیر در داخل فرانسه، دولت این کشور به‌اندازه‌ای تضعیف نخواهد شد که از این سیاست خود دست بکشد و آن‌ها به حضور خود در برجام ادامه خواهند داد. از طرفی ذکر این نکته ضروری است که حجم تعاملات مالی و بازرگانی فرانسه و سایر اروپایی‌ها با ایران به میزانی نیست که توانایی تأثیرگذاری آینده روابط دو طرف را داشته باشد.

ایران در این شرایط باید همواره پنجره‌‌های گفت‌وگو را با طرف‌‌های اروپایی باز نگاه دارد؛ مانند دورگذشته تحریم‌ها دیگر اجماع قبلی علیه ایران وجود ندارد و این موضوع متأثر از اختلافات امروز میان اروپا و آمریکا و شکاف فرا آتلانتیکی میان این دو است که درنهایت عدم اجماع جدید میان آن‌ها به نفع ایران خواهد بود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *