جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

ببینید | تصاویری از نماز خواندن یک پیرمرد در زیر آوار

یکی از اعضای دفاع غیرنظامی در غزه ویدئویی را منتشر کرده که پیرمردی در حالی که زیر آوار خانه‌اش در حال خواندن نماز صبح دیده می‌شود. خانه او پس از بمباران توسط رژیم صهیونیستی ویران شده و این مرد فلسطینی در این وضعیت نماز می‌خواند. طبق تازه‌ترین آمارهای اعلام شده از سوی وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه از آغاز جنگ تا این لحظه ۳۴۳۸۸ فلسطینی به شهادت رسیده و ۷۷۴۳۷ نفر هم زخمی شدند./فرارو

ببینید | تصاویری از نماز خواندن یک پیرمرد در زیر آوار

یکی از اعضای دفاع غیرنظامی در غزه ویدئویی را منتشر کرده که پیرمردی در حالی که زیر آوار خانه‌اش در حال خواندن نماز صبح دیده می‌شود. خانه او پس از بمباران توسط رژیم صهیونیستی ویران شده و این مرد فلسطینی در این وضعیت نماز می‌خواند. طبق تازه‌ترین آمارهای اعلام شده از سوی وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه از آغاز جنگ تا این لحظه ۳۴۳۸۸ فلسطینی به شهادت رسیده و ۷۷۴۳۷ نفر هم زخمی شدند./فرارو

Loading

دلیل کنار نیامدن آمریکا و ترکیه

۱۳۹۷/۰۴/۰۴ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین – ترجمه: ترکیه و آمریکا در سال‌های اخیر بارها بر سر موضوعات مناقشه سوریه، دوستی ترکیه با روسیه و مسئله فتح الله گولن که دولت ترکیه مدعی است در کودتای نافرجام سال 2016 ترکیه دخالت داشت، با یکدیگر درگیر شده‌اند.

آدم آلتان در تحلیلی که اندیشکده مطالعات سیاسی استراتفور منتشر کرد، نوشت: اگر ترکیه همچنان در برابر تقاضاهای آمریکا سرپیچی کند، در صورت اعمال تحریم‌های آمریکا علیه ایران روابط ضعیف آنکارا-واشنگتن بیش از پیش زیان خواهد دید.

همراهان جنگ سرد

در پیچ و تاب سرنوشت، ترکیه و آمریکا اینک به واسطه روسیه که زمانی آن‌ها را در کنار یکدیگر قرار داده بود، در حال جدا شدن از همدیگر هستند. پس از آنکه اتحاد جماهیر شوروی خواستار کنترل بیشتری بر تنگه‌های ترکیه شد، آمریکا به متحدی خوشایند برای ترکیه تبدیل شد.

در مقابل، واشنگتن توانست از ترکیه به عنوان دروازه‌بانی در برابر گسترش شوروی به سوی خاورمیانه و اروپا استفاده کند. در سال 1947 دکترین ترومن منجر به حمایت آمریکا از ترکیه شد و نقشی اساسی در کمک به مقابله ترکیه در برابر درخواست های شوروی داشت و سرانجام در سال 1952 ترکیه به عضویت سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در آمد.

با پایان جنگ سرد، ترکیه و آمریکا، دشمن مشترک این دو کشور نیز از بین رفت. بدون وجود خطر احتمال تهاجم شوروی، ترکیه به جای پرداختن به مسائل خارجی، توجه خود را به مسائل داخلی معطوف کرد. ارتش روسیه به ویژه اقدامات نظامی این کشور در اوکراین، همچنان برای آنکارا نگران کننده است، ولی در حال حاضر مهم‌ترین نگرانی امنیتی ترکیه نهضت جدایی طلب کرد و در راس آن حزب کارگران کردستان (پ ک ک) است. به نظر ترکیه، خطر حمایت روسیه از پ.ک.ک که در سال 1991 پایان یافت، جای خود را به حمایت آمریکا از یگان های مدافع خلق (ی پ گ) داده است.

صف‌بندی‌های راهبردی جدید و نیز اتهامات مربوط به کودتای نافرجام 2016 ترکیه باعث شده است روابط ترکیه و آمریکا که زمانی متحدان سرسخت همدیگر بودند، به سطح بسیار پایینی تنزل پیدا کند. با وجود تلاش‌های حداکثری ترکیه برای منصرف کردن آمریکا، واشنگتن از پایان دادن به مشارکت و همکاری با نیروهای سوریه دموکراتیک (اس دی اف) شامل ی پ گ خودداری می‌کند. از این رو، ترکیه توجه دیپلماتیک خود را به دوستی با مسکو معطوف کرده است و این کار آنکارا را قادر ساخته تا به شکل بهتری از متحدان شورشی خود در سوریه حمایت و حتی حمایت تاکتیکی روسیه را برای حمله به نیروهای ی پ گ در عفرین سوریه جلب کند.

حرکت در مسیر درست

روابط پرتنش ترکیه و آمریکا همچنین خوراک سیاسی مفیدی برای دولت آنکارا یعنی رجب طیب اردوغان و حزب عدالت و توسعه ترکیه فراهم کرده است. ظرف 15 سال گذشته، این حزب همواره مشکلات اقتصادی و سیاسی خود را به گردن نیروهای خارجی انداخته است. روابط ضعیف ترکیه با آمریکا، ابزاری به اردوغان داده است تا بتواند از برتری سیاسی خود استفاده کند. دولت حزب عدالت و توسعه مصمم است تا بعد از انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی زودهنگام امروز، همچنان زمام قدرت را در دست خود نگه دارد و بدین منظور به لفاظی‌های ضد غربی و ضد آمریکایی توسل جسته است. بدون شک این کار روابط ضعیف آنکارا با واشنگتن و اتحادیه اروپا را بغرنج‌تر خواهد کرد.

با این حال، ترس ترکیه از روسیه و ارزش و منزلتی که به واسطه مشارکت با آمریکا عاید ترکیه می شود، بسیار بیشتر از آن است که آنکارا مناسبات خود را با واشنگتن قطع کند. علاوه بر قراردادی که ترکیه به تازگی بر سر منطقه منبج سوریه با آمریکا منعقد کرده است، آنکارا برای عضویت در ناتو ارزش راهبردی زیادی قائل است. از این رو، ترکیه تلاش خواهد کرد بین دوستی با آمریکا و روسیه نوعی توازن برقرار کند.

با این حال، انتخاب مسیر صحیح برای ترکیه آسان نخواهد بود. آمریکا دردسرهای زیادی با روسیه دارد و از نزدیک شدن ترکیه به این غول اوراسیا (روسیه) خوشحال نیست. قانون گذاران آمریکا با تصویب قانون «مقابله با دشمنان آمریکا از طریق اعمال تحریم ها» این ناخرسندی خود را به وضوح نشان داده اند. به علاوه لحن «قانون مجوز دفاع ملی» آمریکا نیز مؤید این مطلب است. قانون تحریم ها تهدید می کند که ترکیه را به خاطر همکاری با روسیه به ویژه خرید سامانه ضد هوایی اس 400 مجازات خواهد کرد. قانون مجوز دفاع ملی آمریکا نیز تاکید دارد در صورت خرید این سامانه ها از روسیه، از فروش جنگنده های اف 35 به ترکیه جلوگیری می کند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *