جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

ناوال نیوز: ترکیه ناو هواپیمابر می‌سازد

تهران- ایرنا- نشریه ناوال نیوز (نشریه رسمی نیروی دریایی پادشاهی بریتانیا) در گزارشی، نوشت: دفتر طراحی پروژه نیروی دریایی ترکیه اعلام کرد که برنامه ریزی و ساخت اولین ناو هواپیمابر بومی ترکیه را بدون دریافت هیچگونه حمایتی از سوی کشورهای خارجی آغاز کرده است.

تلاش روسیه برای جذب گردشگران سلامت از کشورهای اسلامی

مسکو- ایرنا- پانزدهمین اجلاس بین‌المللی اقتصادی “روسیه – جهان اسلام: کازان فروم” در حالی ۲۵ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ در شهر کازان گشایش می‌یابد که یکی از موضوعات این رویداد، گردشگری سلامت است؛‌ این موضوع بیانگر آن است که روسیه به دنبال افزایش جذب گردشگران با اهداف درمانی از کشورهای اسلامی است.

Loading
اعلان برائت از تکفیری ها

پیام اجلاس بغداد به قدرت های تفرقه انداز

۱۳۹۵/۰۸/۰۴ | نمای راهبردی

شوراآنلاین - رسانه ها: به نظر می رسد که تبلیغات رسانه ای علیه عراق که از سوی امپراطوری رسانه ای برخی قدرت های منطقه شکل گرفته بود، تبلیغات منفی، دروغین و تفرقه افکنانه ای بود، آنچه ما در عراق شاهد بودیم و از رهبران اهل سنت و دیگران در این اجلاس شنیدیم کاملا با آنچه که آنها در رسانه های منطقه ای خود گفتند، متفاوت بود.

عباس خامه‌یار معاون بین الملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی پیرامون برگزاری نهمین اجلاس شورای عالی مجمع جهانی بیداری اسلامی در بغداد و در پاسخ به این سوال که اهمیت برگزاری چنین اجلاسی در شرایط کنونی عراق چیست؟ اظهار داشت: این پرسش مهمی است که در این شرایط در یک کشور به ظاهر ناامن اجلاس شورای عالی مجمع جهانی بیداری اسلامی به بهترین نحو ممکن برگزار می شود. این پرسشی است که در افکار عمومی منطقه نیز به شدت مورد توجه قرار گرفته بود و شاید کسی تصور هم نمی کرد که این تعداد اندیشمند اسلامی از ۵ قاره در این شرایط سخت و در فضای مسموم تبلیغاتی علیه عراق که آن را متهم به بی ثباتی امنیتی می کردند، در این کنفرانس شرکت کنند.

وی افزود: پاسخ این سوال را سخنرانان حاضر در مراسم، تبلیغات گسترده ای که در رابطه با برگزاری این مراسم صورت گرفت و همچنین مقالاتی که در رسانه ها به آن پرداخته شد به این نحو دادند که؛ جنگ سخت در موصل است و جنگ نرم در بغداد.

پیام های برگزاری اجلاس بیداری اسلامی در عراق

کارشناس ارشد مسائل غرب آسیا در پاسخ به این سوال که پیام های این اجلاس مجمع جهانی بیداری اسلامی چه بود؟ اظهار داشت: این نشست پیام های زیادی داشت، از جمله آن پیام به عراقی ها است که نخبگان جهان اسلام با حضورشان در این کشور گفتند که ما همچنان در کنار مردم عراق هستیم و در کنار شما ایستاده ایم و آنقدر این پیام واضح بود که نیازی به توضیح بیشتر در این رابطه نداشت.

خامه‌یار افزود: پیام دوم این نشست به قدرت های منطقه ای بود، آشکارا یک نوع محکومیت جهانی نسبت به سیاست های قدرت‌های تفرقه انداز منطقه ای که در پی ایجاد شکاف بین ملت های مسلمان و یک نوع واگرایی بین مذاهب اسلامی هستند در کنفرانس وجود داشت.

معاون بین الملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: پیام دیگر این اجلاس به گروه های تکفیری و تروریستی بود که بدون استثناء همه شرکت کنندگان در اجلاس اعلام برائت داشتند از نیروهای تکفیری و وهابیت و به تعبیری این یک اعلام برائت مجددی از تکفیری ها بود که آنها در اسلام جایی ندارند.

وی افزود: همچنین پیامی که می شد از عراقی ها دریافت کرد این بود که آنها می خواستند از طریق این کنفرانس اعلام کنند که همچنان پابرجا در مبارزه با تروریسم و پرچم دار جهان اسلام هستند و نسبت به حفظ تمامیت ارضی و حفظ وحدت ملی خود کوشا خواهند بود.

خامه‌یار تصریح کرد: به نظر می رسد که تبلیغات رسانه ای علیه عراق که از سوی امپراطوری رسانه ای برخی قدرت های منطقه شکل گرفته بود، تبلیغات منفی، دروغین و تفرقه افکنانه ای بود، آنچه ما در عراق شاهد بودیم و از رهبران اهل سنت و دیگران در این اجلاس شنیدیم کاملا با آنچه که آنها در رسانه های منطقه ای خود گفتند، متفاوت بود.

معاون بین الملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی افزود: یکی از سخنرانانِ بنامِ عراقی این موضوع را مطرح کرد که ما کاملا متوجه این مطلب هستیم که حمایت های ایران از عراق صرفا جنبه سیاسی، اقتصادی و نظامی ندارد بلکه در بعد فکری هم ایران پشتیبان عراق است و برگزاری این کنفرانس هم نشانه ای بر این مدعا است.

وی در پاسخ به این سوال که سطح شرکت کنندگان حاضر در مراسم به چه ترتیب بود، گفت: سطح شرکت کنندگان در اجلاس غیرمنتظره بود و توقعی به هیچ وجه برای حضور مقامات در این سطح نداشتیم، همانطور که می دانید این اجلاس کاملا غیردولتی است ولی مقامات دولت عراق تقریبا همه شرکت کردند. آقای فواد معصوم رئیس جمهور عراق در اولین ملاقات پذیرای هیات ایرانی بود  و در مراسم افتتاحیه اجلاس در حادثه ای نادر شخص آقای العبادی، نخست وزیر عراق و الجبوری، رئیس پارلمان و آقای نوری المالکی نخست وزیر پیشین عراق هر سه حضور داشتند و در افتتاحیه به همراه سید عمار حکیم و دکتر ولایتی سخنرانی کردند.

خامه‌یار اظهار داشت: این سطح بالای اعضای شرکت کننده و حضور گسترده رهبران اهل سنت عراق و سخنرانی آنها در اجلاس نشان دهنده اهمیت این اجلاس برای آنها بود. در روز دوم اجلاس دبیر شورای عالی امنیت ملی عراق ایراد سخنرانی کرد و گزارش تفصیلی از وضعیت عملیات آزدی سازی موصل ارائه داد.

بیداری اسلامی علی رغم انحرافات استمرار دارد

معاون بین الملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: حضور شخصیت های جهان اسلام هم کاملا قابل توجه بود. پیش از آغاز مراسم این تصور وجود داشت که با چنین وضع ناامنی که عراق دارد و عملیات های انتحاری که در جای جای بغداد صورت می گیرد چگونه می توان از حضار و مدعوین انتظار پذیرفتن دعوت جهت حضور در مراسم را داشته باشیم. ولی همان طور که گفتم کاملا این میزان از مشارکت غیرمنتظره بود و همه مسئولان عراقی نیز قدردان این اجلاس و حضور نخبگان در آن بودند و آن را به عنوان پشتوانه بزرگی برای مردم عراق و عملیات آزدسازی موصل می دانستند.

خامه‌یار گفت: نکته مهمی که وجود دارد، بحث استمرار بیداری اسلامی، علی رغم انحرافاتی است که دشمن ایجاد کرد و جنبش های آزادی بخش ملت های مسلمان را توانست در برخی از کشورها منحرف کند و سد بزرگی را پیش روی ملت ها ایجاد کرد اما این مساله همچنان پایدار و مستمر است و به راه خود با همه قدرت ادامه می دهد. کسی منکر وضعیت جدید پس از قیام های لیبی، تونس و دیگر کشورها نیست ولی این کنفرانس با توجه به مباحثی که مطرح شد، روی این مسئله تاکید داشت و شعار این اجلاس هم این بود که بیداری اسلامی توقف ناپذیر است و همه حضار نیز به آن معتقد بودند.

معاون بین الملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در پاسخ به این سوال که بیانیه پایانی اجلاس بیداری اسلامی را چطور ارزیابی می کنید؟ گفت: کنفرانس در بیانیه پایانی، جمع بندی خودش را ارائه کرد و آن بیانیه در واقع خط مشی بیداری اسلامی و نخبگان و جریانات اسلامی در آینده را مشخص می کند.

خامه‌یار گفت: در کمتر کنفرانسی در بعد منطقه ای و بین المللی شاهد بودیم که از مناطق جغرافیایی و دیدگاه های مختلف، با بینش های متفاوت حضور داشته باشند و به یک اجماع کامل در خصوص مباحث، مواضع، بیانیه پایانی و همچنین موفقیت اجلاس دست یافته باشند و خیلی ها معتقدند که این موفقیت ها به برکت روزهای محرم و سرزمینی است که این کنفرانس در آن برگزار می شود و به نوعی روح عاشورایی در این کنفرانس دمیده شد و نهایتاً نتایج مثبتی از آن به دست آمد.

تاکید بر محوریت مسئله فلسطین در جهان اسلام

وی گفت: با وجود برگزاری کنفرانس در شرایط فعلی عراق که درگیر مبارزه با تروریست های داعشی است،  به طور مشخص موضوع فلسطین یکی از محورهای اصلی اجلاس بود و همه حضار بر شعله ور ماندن مسئله قدس شریف به عنوان اصلی ترین مسئله جهان اسلام تاکید داشتند.

کارشناس ارشد مسائل غرب آسیا ادامه داد: با توجه به شرکت نمایندگانی از یمن، سوریه و برخی کشورهای درگیر جنگ و ناامنی در این اجلاس، تاکید شد که این جنگ ها هر چه زودتر پایان یابد و کشتار مردم یمن نیز توسط سعودی ها متوقف شود.

خامه‌یار در پاسخ به این سوال که از بعد سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران، این کنفرانس دارای چه اهمیتی است؟ بیان داشت: در این کنفرانس با همه ابعاد و ویژگی های خاصی که داشت، نقش بی بدیل ایران را در اجرا و برگزاری آن شاهد بودیم. این اجلاس با حمایت های جمهوری اسلامی به بهترین نحو ممکن انجام شد و این نشان دهنده سطح روابط بالای دوجانبه میان ایران و عراق است و همکاری هایی که میان این دو کشور در زمینه های مختلف هر روز گسترده تر نیز می شود. تقریباً همه نخبگان غیر ایرانی حاضر در اجلاس از حمایت های جمهوری اسلامی نسبت به عراق و دیگر کشورهای مظلوم قدردانی و دفاع کردند.

معاون بین الملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی افزود: این همگرایی در بعد دیپلماتیک آن با توجه به حضور شخصیت های عالی رتبه عراقی و ملاقات هایی که هیات ایرانی با آنها داشت، به نوعی تبلور حمایت همه جانبه از طرف سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران بود که پشتوانه ای برای دستگاه دیپلماسی ما به حساب می آید و شرایط در حال حاضر به گونه ای است که باید از فضای به وجود آمده پس از کنفرانس بغداد، در ابعاد مختلف و با همه ظرفیت بهره برداری های لازم را داشته باشیم.

منبع: خبرگزاری مهر

بازنشر مصاحبه به معنای رد یا تایید نظرات مصاحبه شونده از سوی پایگاه اینترنتی شورای راهبردی روابط خارجی نیست.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *