جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

بیگدلی: اسرائیل تاکنون به این حد منفور نشده بود/ اعتراضات در آمریکا بر تحولات غزه اثرگذار خواهد بود

یک کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به اینکه اعتراضات در آمریکا در حال تاثیرگذاری بر روی اتفاقات غزه است گفت: در طول ۷۵ سال حکومت اسرائیل، آنها تا این حد مورد تنفر فضای بین‌المللی قرار نگرفته بودند

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

Loading

سکوت شمالی در موضوعات حساس

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها:رودلف هرمان،روزنامه نگار نویه زوریشر سایتونگ سوئیس به مواضع متناقض برخی کشورهای اسکاندیناوی دربحث سیاست خارجی پرداخته است و می نویسد : سوئد و نروژ خود را در خط مقدم سیاست برابری جنسیتی می دانند. اما هنگامی که موضوع عضویت عربستان سعودی در کمیسیون زنان سازمان ملل متحد به میان آمد، آنها به طور ناگهانی سکوت اختیار کردند.

آیا سوئد که دولت خود را فمینیست خوانده و کشوری است که مارگوت وال استروم، وزیر امور خارجه آن به صراحت از اتخاذ یک “سیاست خارجی فمینیستی” سخن می گوید، به واقع با انتخاب عربستان سعودی به ریاست یک نهاد سازمان ملل برای ارتقاء حقوق زنان موافقت کرده است؟ این پرسشی است که روزنامه نگاران سوئدی در حال حاضر با علاقه بسیار به دنبال یافتن پاسخی برای آن هستند.
عدم اظهار نظر
با این حال ، یک روزنامه لیبرال چاپ سوئد “اسونسکا داگبلادت (Svenska Dagbladet)” در پی درخواست خود از وزارت امور خارجه در استکهلم برای اظهار نظر در این باره، هیچ پاسخی دریافت نکرد. دفتر رسانه ای این وزارتخانه اعلام کرد که طی یک رای گیری در اواسط ماه آوریل، ۴٧ کشور از ۵۴ کشور عضو کمیته اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد با این پیشنهاد موافقت کرده و ٧ کشور رای ممتنع دادند. با استناد به این که رای گیری محرمانه بوده است، این وزارتخانه حاضر نشده موضع خود را بیان کند.
البته در نروژ، روزنامه نگاران در صف اول کسانی نیستند که خواستار افشای رای دولت خود شده اند، بلکه سیاستمداران چه از حزب مخالف و چه از اردوگاه دولتی این درخواست را مطرح کرده اند. اما همانند استکهلم، کارمندان بورگه برِنده، وزیر امور خارجه اسلو به این موضوع اشاره کردند که رای گیری محرمانه بوده و به همین علت قادر به اظهار نظر درباره آن نمی باشند. این رای گیری بر سر پنج کرسی در کمیسیون ارتقا حقوق زنان مربوط به منطقه آسیا و اقیانوسیه بوده است. پنج نامزد برای این کرسی ها (علاوه بر عربستان سعودی، ترکمنستان، کره جنوبی، ژاپن و عراق) وجود داشتند؛ این رای گیری در حقیقت یک رقابت واقعی نبوده است.
در استکهلم و اسلو اکنون بازیگران سیاسی از این که کشوری اجازه تعیین نماینده کمیسیون زنان در شورای (امنیت) را از سال ٢٠١٨ تا ٢٠٢٢ دریافت کرده که خود در زمینه حقوق زنان کارنامه بسیار اسفباری دارد، شدیدا انتقاد می کنند. به گزارش رادیو سوئد، یک نماینده اپوزیسیون لیبرال گفته اگر سوئد به نفع عربستان سعودی رای داده باشد، این اقدام به معنای فروپاشی “سیاست خارجی فمینیستی ” دولت ائتلافی خواهد بود.
منازعه سیاسی
برِنده، وزیر امور خارجه نروژ سعی دارد اعتبار دولت را از نظر ارتقاء سیاسی بین المللی برابری جنسیتی نجات دهد – حداقل آن بخشی که قابل نجات دادن است. به گزارش رسانه ها، او گفته وضعیت زنان در عربستان سعودی و در ایران “غیر قابل قبول” است. با این حال، او در جایی دیگر گفته عربستان سعودی شریک سیاسی اسلو می باشد، به همین علت آنها حرمت محرمانه بودن رای را نقض نخواهند کرد. یک عضو پارلمان با نارضایتی اظهار داشت در زمینه سیاست های برابری جنسیتی، عربستان سعودی “هیچ چیزی برای ارائه” در سطح بین المللی ندارد. وزارت امور خارجه اسلو باید در این رابطه حداقل صادقانه برخورد کند.
سفیر عربستان سعودی در نروژ، به منتقدان این ماجرا در بیانیه ای که از تلویزیون نروژ منتشر گردید، اعلام کرد که از دیدگاه اعراب و مسلمانان، موقعیت زنان در کشور وی “در وضعیت خوبی” قرار دارد. “دیدگاه نروژی” مبنی بر این که وضعیت زنان در عربستان سعودی شاید بدترین نمونه در جهان باشد، واقعیت ها را منعکس نمی کند. قوانین این کشور برای تضمین امنیت زنان ایجاد شده اند و نه برای محدود کردن آنان در آزادی های خود. در این بیانیه همچنین آمده بود که برخی سیاستمداران نروژی آنقدر در موضوع آزادی بیان وسواس به خرج می دهند که فراموش می کنند به سخن کسانی که مشغول انتقاد از آنها هستند، گوش فرا دهند.

منبع: اداره کل رسانه های خارجی وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی 

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *