جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

Loading
انديشکده چيني پيشنهاد کرد

میثاق اقتصادی منطقه‌ای چین بدون هند

۱۳۹۶/۰۲/۱۷ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین – ترجمه: یک اندیشکده اثرگذار چینی اعلام کرد پکن باید آماده ایجاد میثاقی اقتصادی در سطح منطقه، بدون حضور هند باشد.

اندیشکده اباند در پکن اعلام کرد که به دلیل نگرانی هند از سرازیر شدن کالاهای چینی به این کشور، چین باید به فکر معامله‌ای باشد که به آن امکان دهد پس از اجرایی شدن شراکت جامع اقتصادی منطقه‌ای (RCEP) با مصالحه‌هایی محصولاتش به بازار هند وارد شود.
این اندیشکده اعلام کرد این توافقنامه به‌ویژه پس از خروج آمریکا از پیمان شراکت فرا-اقیانوس آرام (TPP) اهمیت راهبردی چشمگیرتری در سطح جهانی یافته است.
این توافقنامه، میثاقی میان 16 کشور شامل کشورهای عضو آسه‌آن و همچنین چین، استرالیا، ژاپن، کره جنوبی و نیوزلند است.
این اندیشکده در گزارش خود آورده است: گزینه‌ای مطلوب برای چین رسیدن به توافقی است که شامل هند هم باشد، زیرا امکان می‌دهد پس از اجرایی شدن RCEP کالاهای چینی با تخفیف تعرفه‌ای به بازار هند وارد شود.
در ادامه این گزارش آمده است: بااین‌حال، با توجه به پیشینه هند در زمینه تجارت آزاد و نگرانی‌های اعلامی این کشور درباره منافع ملی خود، احتمال اندکی وجود دارد که هند با این معامله در قالب و سازوکارهای کنونی موافقت کند. برای همین چین باید هدفی کمتر مطلوب را برای رسیدن به معامله‌ای بر سر RCEP بدون هند برای خود تعیین کند.
این اندیشکده ادامه داد: گرچه این اقدام از ارزش توافقنامه می‌کاهد، اما چین باید به مذاکرات RCEP سرعت بخشد، زیرا افزایش همکاری با آسه‌آن، ژاپن، کره جنوبی و استرالیا از اهمیت راهبردی برای چین برخوردار است.
این اندیشکده راهبردی اعلام کرد هند تمایلی به RCEP ندارد، زیرا نگران است کالاهای ارزان‌قیمت چینی بر صنایع تولیدی این کشور اثر بگذارد.
در این گزارش آمده است: هند نگران است که پس از امضای توافقنامه، نتواند از سرازیر شدن اقلام چینی به این کشور جلوگیری کند، رویدادی که ممکن است صنایع داخلی این کشور را به خطر بیندازد.
این گزارش اعلام کرد کسری تراز تجاری هند با دیگر اعضای RCEP هم دلیل دیگر عدم تمایل این کشور به ورود به چنین توافقنامه‌ای است.
در این گزارش آمده است هند نگران آن است که پس از گشایش بازارش، شرکت‌های داخلی‌اش، به‌ویژه در بخش داروسازی و نساجی کمتر توان رقابت با شرکت‌های خارجی داشته باشند.
بر اساس این گزارش، هند همچنین نگران است که قیدهای مطرح‌شده در RCEP درباره مالکیت معنوی و خدمات به نفع این کشور نباشد.
در جمع‌بندی این تحلیل آمده است: هند به‌صورت یک‌جانبه بارها مانع از عادی طی شدن روند مذاکرات سازمان تجارت جهانی شد. باید گفت هند همچنان نگران فقدان رقابت‌پذیری شرکت‌های داخلی خود است. بااین‌حال، RCEP اهمیت به سزایی برای چین دارد، زیرا از TPP مستثنی شده است. چین نیازمند کمک به اختتام مذاکرات RCEP است و باید آماده خروج هند از آن باشد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *