جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

افشای هراس صهیونیست ها از واقعیت های جنگ غزه

«آمریکایی ها به صهیونیست ها توصیه کرده اند که بهتر است جنگ غزه را هر چه سریعتر خاتمه داده و ادعای پیروزی کنند و در عوض، ترور هدفمند رهبران حماس را در دستورکار قرار دهند.»

Loading

آتش تهیه سفر ترامپ به عربستان

۱۳۹۶/۰۲/۱۹ | نمای راهبردی

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها:محمد بن سلمان، جانشین ولیعهد و وزیر جنگ عربستان سعودی در بخشی از مصاحبه خود با شبکه العربیه که طی آن سیاست‌های کشورش در زمینه‌های مختلف را تشریح می‌کرد، جمهوری اسلامی ایران را به کشاندن جنگ به داخل ایران تهدید کرد.

 محمدرضا رئوف‌شیبانی*:

نماینده جمهوری اسلامی ایران در نیویورک، در یادداشتی اعتراض‌آمیز به دبیر کل سازمان ملل متحد و رئیس شورای امنیت این سازمان،  اظهارات  محمد بن سلمان، جانشین ولیعهد و وزیر جنگ عربستان سعودی را تهدیدی آشکار علیه جمهوری اسلامی ایران و اعترافی روشن به همدستی رژیم سعودی با اقدامات تروریستی و خشونت‌بار در داخل ایران توصیف کرد.

در این که این اظهارات، نقض آشکار اصول حاکم بر روابط بین‌الملل است، تردیدی نیست و جا دارد که دستگاه دیپلماسی کشورمان با هدف دور کردن هرچه بیشتر تهدید از طرق دیپلماتیک، اقدامات فراتری را در دستور کار قرار دهد بویژه این‌که اظهارات این شاهزاده سعودی، نه‌تنها تهدید ایران که تهدید ثبات و امنیت‌ منطقه حساس در خلیج‌فارس است که بی‌شک امنیت و ثبات دیگر کشورهای عربی خلیج فارس را نیز متاثر خواهد کرد. لیکن آنچه در این مجال کوتاه مناسب به‌نظر می‌رسد تحلیل اسباب، دلایل و انگیزه‌هایی است که بن سلمان را به بیان این اظهارات وادار کرده است. در این رابطه نکات زیر قابل ذکر است:

1ـ فریادی برخاسته از ناکامی سعودی در‌میادین مختلف نبرد
سعودی در تحولات سوریه به ناکامی‌های جبران‌ناپذیزی دچار شده که محمد بن‌سلمان نیز در همین مصاحبه به‌آن اعتراف کرد؛ در یمن نیز گرفتار باتلاقی است خودساخته که هزینه‌های هنگفتی را صرف خروج آبرومندانه از آن می‌کند، در لبنان مایوسانه نظاره‌گر انتخاب رئیس‌جمهور منتسب به جریان مقاومت است، در بحرین نیز در خوف و رجای فوران آتش‌ ناشی از سیاست‌های احمقانه دولت ناکارآمد بحرین است که هم‌اکنون زیر خاکستر بحران‌های منطقه‌ای صبر و انتظار پیشه کرده و در مصر تمام هزینه‌های انجام شده توسط سعودی نتیجه مطلوبی نداشته و رویکرد مصر در‌قبال مسائل منطقه از انتظارات سعودی فاصله می‌گیرد.

2ـ تلاش محمد بن سلمان برای مطرح‌شدن به‌عنوان جانشینی مناسب برای به‌دست گرفتن قدرت در آینده عربستان

بی‌شک رقابت موجود در درون خاندان حاکم بر عربستان بویژه مسابقه‌ای که بین محمد بن سلمان و محمد بن نائف، ولیعهد بر سر به‌دست گیری قدرت در شرایط پس از مرگ ملک سلمان در جریان است، می‌تواند از عوامل و انگیزه‌هایی باشد که محمد بن سلمان را به اتخاذ مواضعی تند و قلدرمآبانه علیه جمهوری اسلامی ایران کشانده تا خود را به‌عنوان تنها جانشین بعد از ملک سلمان در درون خاندان حاکم تثبیت کند.

3ـ خوش‌رقصی برای آمریکا و فراهم‌‌کردن آتش‌تهیه سفر ترامپ به منطقه

عربستان بزودی میزبان دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکاست. رویکرد ترامپ از زمان روی کار آمدنش امنیتی ـ نظامی است و بسیار تمایل دارد که با تزریق تنش و ناامنی در منطقه، بازار مناسب‌تری را برای تسلیحات تولیدی خود بیابد. ترامپ در این سفر انتظار دارد که هم‌پیمانان وی در منطقه آتش تهیه این سفر را فراهم کنند.اظهارات محمد بن سلمان را می‌توان در این جهت ارزیابی کرد .

از سوی دیگر متعاقب اعطای نشان دولت آمریکا به محمد بن نائف، ولیعهد سعودی توسط رئیس سازمان سیای آمریکا، محمد بن سلمان تلاش دارد از طریق اتخاذ مواضعی آتشین به آمریکا پیام دهد که تنها فرد قابل اتکا برای آمریکا در رویکرد جدیدش در منطقه، اوست.

4ـ اظهاراتی برخاسته از نوع همکاری منافقین با دستگاه حاکمه سعودی

چندی قبل در پاریس، ترکی فیصل یکی از شاهزادگان سعودی هزینه‌های اجلاسی را تامین کرد که در آن همکاری امنیتی و نظامی منافقین و رژیم آل سعود علیه جمهوری اسلامی ایران کلید خورد. از آن زمان به بعد بدون شک طراحی مشترک منافقین و محمد بن سلمان و جریان طرفدار وی علیه کشورمان آغاز شد، مشابه همکاری شکل‌گرفته بین منافقین و صدام که روند نابودی و سقوط رژیم حاکم بر بغداد را سرعت بخشید و به انهدام زیرساخت‌های سازمان منافقین منجر شد … و این‌بار نیز تاریخ تکرار می‌شود.

معاون پیشین وزارت امور خارجه ایران

منبع: ایرنا

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *