جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

افشای هراس صهیونیست ها از واقعیت های جنگ غزه

«آمریکایی ها به صهیونیست ها توصیه کرده اند که بهتر است جنگ غزه را هر چه سریعتر خاتمه داده و ادعای پیروزی کنند و در عوض، ترور هدفمند رهبران حماس را در دستورکار قرار دهند.»

ببینید | تصاویری از نماز خواندن یک پیرمرد در زیر آوار

یکی از اعضای دفاع غیرنظامی در غزه ویدئویی را منتشر کرده که پیرمردی در حالی که زیر آوار خانه‌اش در حال خواندن نماز صبح دیده می‌شود. خانه او پس از بمباران توسط رژیم صهیونیستی ویران شده و این مرد فلسطینی در این وضعیت نماز می‌خواند. طبق تازه‌ترین آمارهای اعلام شده از سوی وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه از آغاز جنگ تا این لحظه ۳۴۳۸۸ فلسطینی به شهادت رسیده و ۷۷۴۳۷ نفر هم زخمی شدند./فرارو

ببینید | تصاویری از نماز خواندن یک پیرمرد در زیر آوار

یکی از اعضای دفاع غیرنظامی در غزه ویدئویی را منتشر کرده که پیرمردی در حالی که زیر آوار خانه‌اش در حال خواندن نماز صبح دیده می‌شود. خانه او پس از بمباران توسط رژیم صهیونیستی ویران شده و این مرد فلسطینی در این وضعیت نماز می‌خواند. طبق تازه‌ترین آمارهای اعلام شده از سوی وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه از آغاز جنگ تا این لحظه ۳۴۳۸۸ فلسطینی به شهادت رسیده و ۷۷۴۳۷ نفر هم زخمی شدند./فرارو

Loading

آینده برجام؟

۱۳۹۶/۰۶/۳۱ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین – ترجمه: دونالد ترامپ در نخستین سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، ضمن متهم کردن ایران به اقدامات بی ثبات کننده، انتقادات خود از توافق هسته ای را تکرار کرد. او برجام را یکی از بدترین و یک طرفه ترین توافق های آمریکا و مایه شرمساری برای کشورش دانست.

آرین طباطبایی در یادداشتی که نشریه فارن افرز آن را منتشر کرد؛ نوشت: ترامپ گفت به قراردادی که به عنوان پوششی برای ساخت بمب اتمی استفاده شود، پایبند نمی مانیم. این اظهارات، تکرار تهدیدات چند هفته اخیر ترامپ مبنی بر تنبیه ایران و خروج  آمریکا از برجام بود.

با این حال، ترامپ به اجرای توافق ادامه داده است، حتی اگر تعهد آمریکا به آن را اعلان نکرده باشد. در صورت خروج احتمالی آمریکا از برجام، ایران از جذب تجار و سرمایه گذاران ریسک پذیر به عنوان پیش نیاز بهبود اقتصاد خود محروم خواهد شد. بر این اساس، ایرانی ها نسبت به آینده توافق با توجه به تاثیر آن درکاهش تحریم ها و احیای اقتصاد کشورشان نگران هستند.

با توجه به این شرایط، ایران خواستار نقش آفرینی بیشتر اروپا برای حفظ توافق شده است. از زمان امضای برجام، مقامات ایران بارها از اروپایی ها شکایت کرده اند؛که چرا آنها به رغم کسب منافع قابل توجه از امضای توافق هسته ای، در قبال حفظ آن تقریبا منفعل عمل می کنند.

برای ایران، مشارکت اروپا، کلیدی برای حمایت مداوم از برجام است. ضمن آنکه یکی از انگیزه های ایران از بازگشت به میز مذاکرات در سال 2012 نیز، بازسازی روابط با پایتخت های اروپایی بود. چنانکه امروز ایران و اروپا می توانند از کانال های رسمی ارتباطی برای تقویت روابط خود در حوزه های سیاسی، اقتصادی و امنیتی بهره ببرند.

جواد ظریف وزیر خارجه ایران برای رساندن این پیام بارها به پایتخت های اروپایی سفر کرد:آینده برجام به اروپا وابسته است. برای ایران، آمریکا یک جنبه از دست رفته در برجام است. چنانکه از نگاه مقامات تهران، دولت ترامپ در بدترین حالت می تواند از برجام عقب نشینی کند و در بهترین حالت، به شکل کنونی آن یعنی در سایه آینده ای همیشه نامشخص ادامه دهد. چین و روسیه نیز اگرچه از توافق برجام منفعت زیادی کسب می کنند، اما به دلیل آنکه آنها در بازارهای اقتصادی ایران حضور دارند، نمی خواهند یا نیازی ندارند که برای جلوگیری از تلاش آمریکا برای برهم زدن برجام، سرمایه سیاسی شان را هزینه کنند.

با توجه به این شرایط، ایران به دنبال تعمیق بخشی روابط خود با اروپا است تا هزینه های آمریکا برای ترک برجام را افزایش دهد. حال آنکه اتحادیه اروپا به سختی در سیاست خارجی و تعادل بیشتر مواضع و منافع ناهمگون متحد مانده است. به عنوان مثال، بریتانیا پس از همه پرسی خروج از اتحادیه اروپا، به شکل فزاینده ای به دنبال پیوند با واشنگتن است. ضمن آنکه بریتانیا پیش تر نیز در بسیاری از تحولات بین المللی از جمله در حمله به عراق در سال 2003، دنباله رو سیاست های آمریکا بود. اگرچه انگلیس تاکنون از ماندن در برجام حمایت کرده است، اما بعید نیست که در نهایت تصمیم به ماندن در کنار آمریکا برای خروج از آن بگیرد. کشورهای عضو اتحادیه اروپا بویژه فرانسه، آلمان و ایتالیا نیز به رغم اعلان تعهد خود به حفظ برجام و حمایت از بهبود همکاری های سازنده با ایران، ناچار هستند که بین علاقه خود به روابط با آمریکا و ادغام ایران در جامعه بین المللی تعادل ایجاد کنند. رهبران اروپایی اگرچه از رفتارهای نامتعارف آمریکا خشمگین هستند، اما برای تبدیل شدن اروپا به یک بازیگر فعال تر جهت مقابله با رهبری جهانی آمریکا سال ها زمان لازم است.

در مجموع، اگرچه اروپایی ها تعهد و حمایت خود از برجام را نشان داده اند؛ اما باید تا اواسط ماه اکتبر، تلاش هایشان را برای متقاعد کردن ترامپ و کنگره برای حفظ برجام دوچندان کنند، ضمن آنکه باید احتمال اجرای برجام بدون آمریکا را نیز مدنظر داشته باشند . اگرچه تصور برجام بدون آمریکا با توجه به پیچیدگی های فراوان آن، از جمله وجود نظام پیچیده تحریم ها کمی دشوار است، اما اروپا با ارزیابی این سناریو، می بایست طرح و برنامه ای مشخص برای برجام پس از خروج آمریکا داشته باشد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *