جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

شولتس: موشک تاروس به اوکراین نخواهیم داد

تهران- ایرنا- اولاف شولتس صدراعظم آلمان بار دیگر ایده ارسال موشک‌های تاروس به کی‌یف را رد کرد و گفت: موشک تاروس را به اوکراین نخواهیم داد زیرا اگر بخواهیم این موشک را به این کشور بدهیم باید نیروهای خود را هم به آنجا اعزام کنیم و ما هرگز این کار را نخواهیم کرد.

ناوال نیوز: ترکیه ناو هواپیمابر می‌سازد

تهران- ایرنا- نشریه ناوال نیوز (نشریه رسمی نیروی دریایی پادشاهی بریتانیا) در گزارشی، نوشت: دفتر طراحی پروژه نیروی دریایی ترکیه اعلام کرد که برنامه ریزی و ساخت اولین ناو هواپیمابر بومی ترکیه را بدون دریافت هیچگونه حمایتی از سوی کشورهای خارجی آغاز کرده است.

Loading

پنج چیز که باید درباره رزمایش ‌زاپاد-2017 بدانیم

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین – ترجمه: با خروج نیروهای روسی از بلاروس، درس‌های اصلی که می‌توان از تمرین نظامی ‌زاپاد -2017 گرفت چیست؟ مَتیو بولِگ – پژوهشگر در برنامه‌های روسیه و اوراسیای چاتهام‌ هاوس به این سوالات پاسخ می دهد.

پس از هفت روز “عملیات نظامی”، کشور فرضی “وشنوریا” با جغرافیایی شبیه به کشورهای بالتیک مجبور به تسلیم به نیروهای مشترک روسیه و بلاروس شد.  در نمایشی بزرگ، “دولت متحد” روسیه و بلاروس دشمن را پس از آن که وشنوریا سعی کرد از مرز نفوذ کند و دست به حملات گسترده هوایی بزند، نابود کرد.

البته این سناریو در روسیه و بلاروس در جریان تمرینات نظامی ‌زاپاد-2017 به نمایش در آمد. اما نتایج کلیدی آن برای دنیای تماشاگر چه بود؟

اندک زیباست

مفسران غربی با تعداد نیروهای روس بسیج شده در طول تمرینات، وسواس نشان دادند و محکم به روایت “صد هزار نیروی ارتش” چسبیدند. اما روسیه با کوچک نگاه داشتن تمرین نظامی‌ و مدیریت و مهار کردن آن، ثابت کرد که آن‌ها اشتباه می‌کنند. تعداد واقعی هنوز تایید نشده، اما تعداد واقعی نیروهای مستقر شده تقریبا به طور قطع کم‌تر از آن‌چه که در ابتدا در غرب گزارش شد، بوده است. این موضوع عمدتا به این دلیل است که زاپاد 2017 بر تقویت فرماندهی و کنترل (C2) و ادغام نیروها متمرکز بود، و نه تأکید بر جابه‌جایی نیروهای نظامی‌- که قبلا در طی زاپاد-2013 انجام شده بود.

بنابراین کرملین می‌تواند ادعا کند که غرب بیش از حد واکنش نشان داد و قربانی ایجاد وحشت و گزارش شایعاتی مبنی بر این شد که مسکو در مورد ماهیت تمرین نظامی ‌مزبور و هدف از آن شفاف نبوده است.

اثبات این که غرب اشتباه می‌کند به طور فزاینده‌ای به بخشی از راهبرد سیاسی کرملین تبدیل شده که به نوبه خود احساس برتری روسیه را تقویت می‌کند.

تمرین کار را تکمیل می‌کند

روسیه دو نوع از چهار نوع اصلی جنگ مدرن را اجرا کرد: نامتقارن و متعارف (دو نوع دیگر سایبری و هسته‌‌ای می‌باشند). در مرحله اول سناریوی تمرین شده – که در طی آن “گروه‌های مسلح غیرقانونی” از وشنوریا به سرزمین روسیه و بلاروس نفوذ کردند – روسیه و بلاروس اعزام نیروهای نظامی، استقرار پست‌های میدانی پیشرفته و اجزای فرماندهی و کنترل، و هم‌چنین ادغام نیروها قبل از پاتک مشترک علیه یک دشمن متعارف را که در تمرین‌های نیمه دوم هفته انجام شد- مورد آزمایش قرار دادند.

به منظور پیروزی، روسیه بهترین کار خود را انجام داد: یک حمله سنگین توپخانه‌ای با قابلیت پشتیبانی از زمین، با کمک مشترک واحدهای شناسایی و عملیات ویژه، عناصر برتری هوایی، دفاع هوایی و عناصر دریایی.

ارتش روسیه هم‌چنین اجزای نامتقارن را در تمرین نظامی ‌زاپاد – به ویژه در آزمایش توانایی خود برای دفع گروه‌های شناسایی منحرف کننده، آزمایش اقدامات جنگی ضد الکترونیکی و دفاع از فضای هوایی خود در برابر حمله‌های دشمن با گیرنده‌های خاموش-شامل قرار داد. روسیه هم‌چنین چندین قطعه از تجهیزات جدید مانند تانک جنگی اصلی T-72B3M / T-72B4  و  نفربر زره پوش BTR-MDM Rakushka (APC)  را گسیل داشت  – که تا حدی برای آزمایش کارآیی آن‌ها و تا حدی نیز برای تهیه فهرست خرید جهت خریداران بالقوه خارجی بود.

توجه به تجربیات حقیقی

تمامی ‌شاخه‌های ارتش روسیه که در تمرین نظامی‌ زاپاد حضور داشتند، از تجربیات جنگی خود و بازخورد تاکتیکی از سوریه (و به طور غیر رسمی، از اوکراین) با منطق این که تغییرات اخیر در ارتش روسیه تنها می‌تواند در عمل مورد آزمایش قرار گیرد، به نمایش درآمدند.

روسیه به طور مشخص در موارد زیر دست به تمرین نظامی‌ زد:

  • آمادگی عمومی، آمادگی مبارزه، ادغام سامانه‌های پیشرفته و قابلیت هم‌کاری با نیروهای مسلح بلاروس.
  • عملیات ترکیبی تاکتیکی بین نیروهای زمینی و نیروهای هوافضا.
  • ترکیب واحد‌های حمله هوایی و نیروهای زمینی متعارف در عملیات ویژه، با استفاده از پوشش توپخانه، واحدهای تانک، و تیپ‌های تفنگ‌دار موتوری.
  • برتری هوایی و ماموریت‌های پشتیبانی هوایی از بمب‌افکن‌های خط مقدم، جنگنده‌های جت و هلیکوپتر‌های حمله.
  • توانایی‌های دفاع هوایی (به ویژه سامانه‌های موشکی S-300 / S-400، سامانه‌های ضد هوایی Pantsir-S1 و مجموعه‌های Iskander-M) با هدف آزمایش اثربخشی حباب عدم دسترسی/محرومیت منطقه‌ای روسیه و مهمات دوربرد با هدایت دقیق.
  • عملیات مشترک دریایی با پشتیبانی هوایی از نیروهای هوافضا و واحدهای حمله هوایی و هم‌چنین جنگ ضد زیردریایی.
  • ادغام وسایل نقلیه هوایی بدون سرنشین برای عملیات شناسایی و هدف‌گیری و نیز آزمایش اثربخشی انتقال داده‌ها در زمان واقعی.
  • تلاش برای پیش‌برد سامانه‌های پیشرفته C2ISR و سامانه‌های جنگ الکترونیک مانند مجموعه هدف‌یاب ساگیتاریوس [تیرانداز] و سامانه RB-109A Bylina EW

همه چیز در واقع در مورد ناتو است

بر خلاف روایت اولیه روسیه مبنی بر “تمرین نظامی ‌دفاعی و ضد تروریستی”، لفاظی مورد استفاده در طول تمرین نظامی‌ عوض شد و از “دشمن وشنوریایی” به “دشمن متعارف” تغییر یافت.

این بدان معناست که در واقع زاپاد-2017 به تمرینی در مورد یک عملیات متعارف محدود علیه دشمنی به همان اندازه متعارف و پیش‌رفته مشابه با سرزمینی با نیروهای مسلح ناتو تبدیل شد.

در واقع، “نیروهای وشنوریا” که در ابتدا دست به حملات مرزی با تجهیزات سبک زدند، در مراحل بعدی حملات هوایی و زمینی با قدرت آتش شدید، قابلیت برتری هوایی، زیردریایی، و توانایی‌های جنگ الکترونیکی راه‌اندازی کردند.

سناریو زاپاد همیشه تاییدی بر این امر بود که دشمن مورد نظر به حمایت خارج از صحنه نبرد دسترسی دارد، اما این تمرین به یک تمرین نهایی برای دفاع در برابر مداخله ناتو به نظر می‌رسید. این همان چیزی است که روسیه می‌خواهد غرب باور کند درک کرملین از جنگ متعارف بین نیروهای روسیه و ناتو چه‌گونه به نظر می‌رسد.

زاپاد-2017  به غرب یادآوری می‌کند که روسیه نه تنها به تهدیدی مشاهده شده واکنش نشان می‌دهد، بلکه می‌تواند نیروهای متعارف غرب و ناتو را دفع کند. به عبارت ساده، این یک آزمایش برای بازدارندگی راه‌بردی و توانایی‌های قهری روسیه است.

پیام‌های روسیه از بازدارندگی تغییر می‌کند

در زمانی که تنش با غرب وجود دارد، کرملین از تمرین‌های نظامی ‌زاپاد برای انتقال چندین پیام استفاده کرد. از یک سو، روسیه در پی کنترل نفوذ گسترده در یک درگیری متعارف با ناتو است.

مسکو یک سناریوی کامل جنگی را تمرین نکرد، بلکه نشان داد که آماده است تا هزینه بازدارندگی را افزایش دهد تا برنده شود و در همین حال هزینه‌های هنگفتی نیز بر ارتش مهاجم اعمال کند. ویشنوریا فرصتی به دست نیاورد.

علاوه بر این، ارعاب ناتو و در همین حال تقویت حس قدرت نظامی ‌روسیه در جبهه داخلی، به مسکو اجازه می‌دهد از ناامنی ظاهری افزایش یافته در غرب و همسایگی مشترک به عنوان یک عامل بازدارنده معتبر استفاده کند. بازدارندگی یک چیز است، اما اگر بتوانید به دشمن خود ثابت کنید که حمله آن‌ها به فاجعه منجر خواهد شد، می‌توانید ناامنی را در میان مخالفان خود – و همسایگان خود ایجاد کنید.

زاپاد نشان داد که هر ارتشی که بخواهد حباب عدم دسترسی/محرومیت منطقه‌ای روسیه را پشت سر بگذارد، باید هزینه‌ای به اندازه کافی سنگین برای مقابله با آن متحمل شود. در پایان، روسیه نشان داد که مرزهای آن با اروپای شرقی نه تنها به طور معمول به سختی رخنه‌پذیر هستند، بلکه از قابلیت کامل ضد دسترسی برای انکار ورود به نیروهای دشمن – نه فقط از لحاظ جغرافیایی بلکه در بسیاری از جنبه‌های راه‌بردی، از فضا گرفته تا دریا- برخوردار است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *