جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

اوکراین تانک‌های آبرامرز آمریکا را از میدان جنگ خارج می‌کند

مقامات ارشد ارتش آمریکا در گفتگویی ناشناس با یک خبرگزاری از تصمیم اوکراین برای خارج کردن تانک‌های آمریکایی آبرامرز از خط مقدم نبرد با روسیه به دلیل آسیب پذیری بالای آنها در برابر پهپادهای روسی خبر دادند.

Loading

آمریکا؛ لابی‌گری در پوشش اندیشکده‌ها

شورای راهبردی آنلاین – ترجمه: بسیاری از کارشناسان وابسته به اندیشکده‌های آمریکایی اغلب در مطبوعات مقاله می‌نویسند، در جلسات کنگره نظرات کارشناسی ارائه می‌دهند و مطالعات پژوهشی منتشر می‌کنند، درحالی‌که هم‌زمان برای لابی‌گران، شرکت‌های مشاوره، شرکت‌های سرمایه‌گذاری و دیگر اقسام شرکت‌ها کار می‌کنند یا ارتباطات عمیقی با آن‌ها دارند.

پایگاه اینترنتی تینک تنک واچ در مقاله‌ای دراین‌باره نوشت: یکی از این نمونه‌ها به‌تازگی در پایگاه اینترنتی پولیتیکو برجسته شد که در آن آمده است فیل گرام، سناتور سابق، پژوهشگر مدعو در اندیشکده امریکن اینترپرایز (AEI) به‌تازگی مقاله‌ای را ضد مالیات اصلاحات مرزی (BAT) نوشته، اما اشاره‌ای به این نداشته که در استخدام یک شرکت خصوصی است که احتمالا مخالف BAT است.

پولیتیکو (در این لینک) دراین‌باره نوشته است:

«مقاله گرام به جایگاه او در شرکت لون استار اشاره‌ای نداشته، بلکه به‌جای آن بر وابستگی‌اش به موسسه امریکن اینترپرایز، اندیشکده ای راست‌گرا تأکید کرده است. گرام گفته هیچ‌کس در نگارش این مقاله به او کمک نکرده و با شرکتی که در استخدام آن است، هماهنگی نداشته، اما بعد از نگارش آن با یکی از همکارانش در امریکن اینترپرایز بحث کرده است.

برادران کوخ حامیان عمده این اندیشکده و مخالفان اصلی مالیات اصلاحات مرزی هستند. سخنگوی این اندیشکده گفت کمک‌کنندگان مالی این اندیشکده بر پژوهش‌هایش اعمال‌نفوذ نمی‌کنند. گرام هم گفت که از این اندیشکده حقوق نمی‌گیرد.»

دنیای اندیشکده‌های آمریکا لبریز از افرادی است که برای اندیشکده‌ها کار می‌کنند (یا به آن‌ها وابسته هستند) اما صرفاً از این عنوان برای مشروعیت بخشیدن بی سروصدا به لابی‌گری برای (یا از طرف) دیگر نهادها استفاده می‌کنند.

تینک تنک واچ نوشته که ده‌ها نمونه از افراد بانفوذ را سراغ دارد که از سمت‌های خود در اندیشکده‌ها استفاده می‌کنند تا ایده‌ای را که حامی شغل دیگری باشد که دارند، ترویج دهند.

سال گذشته هم روزنامه نیویورک‌تایمز یک سلسله گزارش منتشر کرد که هم این مسئله و هم دیگر زد و بندها در جهان اندیشکده‌های آمریکایی را افشا می‌کرد.

نیویورک تایمز نوشته بود که ده‌ها پژوهشگر را شناسایی کرده است که در اندیشکده‌ها پژوهش می‌کنند، اما در همین حال شرکت‌هایی به آن‌ها حقوق می‌دهند تا به سیاست‌های دولت شکل دهند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *