جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

روسیه: تمام رزمایش‌های ناتو را از نزدیک زیر نظر داریم

تهران- ایرنا- «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه امروز (شنبه) گفت: از آنجایی که آموزش سربازان سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) بخشی از جنگ ترکیبی آن علیه روسیه است، مسکو از نزدیک تمام رزمایش‌های این ائتلاف را زیر نظر دارد.

لیونی: از زمان عملیات طوفان الاقصی اسرائیل در حال سقوط آزاد است

تهران – ایرنا – «زیپی لیونی» وزیر امور خارجه اسبق رژیم صهیونیستی با اذعان به تأثیر شدید عملیات طوفان الاقصی بر رژیم صهیونیستی و ناکامی ارتش و کابینه این رژیم در مقابله با مقاومت فلسطین گفت: ما از هفتم اکتبر (15 مهرماه 1402) تاکنون به دلیل اقدامات کابینه بنیامین نتانیاهو، در حال سقوط آزاد هستیم.

وال‌استریت ژورنال: سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا معتقدند پوتین احتمالاً دستور قتل ناوالنی را صادر نکرده است

نشریه «وال‌استریت ژورنال» روز شنبه هشتم اردیبهشت، گزارش داد که سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا به این نتیجه رسیدند که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، «احتمالاً» دستور قتل الکسی ناوالنی، سیاستمدار مخالف مسکو، را صادر نکرده است. این گزارش تأکید می‌کند که واشنگتن رهبر روسیه را از مسئولیت کلی قتل ناوالنی مبرا نکرده است، زیرا این سیاستمدار مخالف با توجه به سوابق خود، چندین بار از سوی مقامات روسی هدف قرار گرفته بود.

احتمال اعزام نیروهای انگلیسی به غزه

پس از اینکه آمریکا اعلام کرد هیچ یک از نیروهای زمینی خود را به غزه اعزام نخواهد کرد، رسانه انگلیسی تلگراف نوشت احتمالا نیروهای این کشور جهت آنچه «کمک‌رسانی در ارسال محموله‌های بشردوستانه به غزه» خوانده شده، در این باریکه مستقر خواهند شد.

واکنش کنگره به جنبش دانشجویی حامی فلسطین؛ تمرکز بر یهودستیزی بجای جنایات صهیونیسم

تهران- ایرنا- جنبش دانشجویی حمایت از مردم غزه در حالی دانشگاه‌های آمریکا را فراگرفته و در حال تسری به دیگر کشورهای جهان است که قانونگذاران کنگره بجای اعتنا به نگرانی دانشجویان و تمرکز بر جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه، در صدد تدوین سازوکارهایی نظارتی بر رفتارهای ضدیهودی برآمده اند.

Loading

سفر رئیس شورای راهبردی روابط خارجی به هندوستان

۱۳۹۶/۰۱/۰۷ | خبرهای شورا

شورای راهبردی آنلاین: دکتر سید کمال خرازی رئیس شورای راهبردی روابط خارجی در سفری که در چند روز اخیر به‌اتفاق هیئت همراه به هندوستان داشت با بعضی از مسئولان این کشور ازجمله وزیر مشاور در امور خارجی، روسای مؤسسات راهبردی و کارشناسان ارشد سیاسی و نظامی این مراکز به بحث و گفتگو نشست.

وی علاوه بر سخنرانی در مراکز راهبردی و تحقیقاتی مربوط به امور فن‌آوری هند به سؤالات کارشناسان پاسخ داد.

در این سفر یکی از مواردی که موردگفتگو قرار گرفت، زمینه‌های بالقوه همکاری‌های دو کشور به‌ویژه در منطقه آزاد چابهار و کریدور جنوب به شمال بود که این پروژه از سوی هندی‌ها به‌طورجدی دنبال می‌شود و با توجه به اراده مقامات ایرانی برای توسعه مناطق شرقی و جنوب شرقی کشور از اولویت برخوردار است.

در ملاقات و گفتگوها دو طرف تأکید داشتند که به جهت مشترکات فراوان بین ایران و هند، همکاری‌های گسترده در این بخش هم عملی و هم لازم است و در صورت اجرایی شدن می‌تواند بر توسعه مناطق شرقی ایران، کشور افغانستان و آسیای مرکزی تأثیرات زیادی بر جای گذارد، ضمن اینکه با همکاری ایران، دسترسی هند به اروپا را از طریق خشکی آسان‌تر می‌نماید.

در همین راستا با توجه به قدم‌های مثبتی که تاکنون از سوی دو کشور در رابطه با همکاری‌های توسعه‌ای برداشته شده است موانع موجود نیز جهت سرعت دادن به اجرایی شدن طرح‌های توسعه‌ای ارائه‌شده موردبررسی قرار گرفت و قرار شد که در دهلی و تهران نیز دنبال شود.

از دیگر موضوعات موردگفتگو در این سفر بحث مربوط به انرژی و احتمال گسترش تروریسم بود. بااینکه تقریباً خط لوله شرقی گاز از عسلویه تا مرز پاکستان از سوی طرف ایرانی تکمیل‌شده و یا در مرحله نهایی است، ولی به جهت اختلافات دو کشور هند و پاکستان چشم‌انداز روشنی برای این پروژه و انتقال گاز به هندوستان وجود ندارد.

با توجه به نیاز هند به گاز، راه‌های دیگر همکاری در مورد انرژی موردبررسی و گفتگوی هیئت ایرانی و مسئولان و کارشناسان ارشد مؤسسات راهبردی هند قرار گرفت.

همچنین با توجه به اینکه ایران و هند دو کشور مهم و باثبات منطقه‌ای هستند و گسترش تروریسم می‌تواند بر امنیت و رشد و توسعه دو کشور تأثیرگذار باشد، موضوع تروریسم منطقه‌ای موردبررسی قرار گرفت. به‌ویژه آنکه پس از شکست‌های اخیر گروه‌های تروریستی در عراق و سوریه این احتمال وجود دارد که افراد شکست‌خورده با هدایت بعضی کشورهای حامی گروهای تروریستی به مناطق شرقی منطقه و ازجمله افغانستان و آسیای مرکزی کوچ کنند و علاوه بر ایجاد بی‌ثباتی در این سرزمین‌ها، کشورهای مجاور را هم با ناامنی مواجه سازند، لذا در مذاکرات تأکید شد هندوستان، ایران، روسیه و دیگر کشورهای منطقه مورداشاره لازم است هماهنگی‌ها و گفتگوهای بیشتری داشته باشند.

هندوستان در سال‌های اخیر رشد اقتصادی بالایی را تجربه می‌کند و تحولات توسعه‌ای قابل‌توجهی در مناطق روستایی و شهری‌اش مشهود است، لذا تأمین انرژی مستمر و داشتن امنیت و ثبات در سیاست‌های این کشور جایگاه خاصی دارد.

در سفر دکتر خرازی که شامل دیدار از شهرهای دهلی، حیدرآباد و بنگلور بود، وی در دهلی از دانشگاه جواهر نهر نهرو، در حیدرآباد از دانشگاه دولتی حیدرآباد و دانشگاه اسلامی علامه ابوالکلام آزاد و در بنگلور از موسسه فن‌آوری و تحقیقاتی هندوستان بازدید داشت. علاوه بر این، در این سه شهر به مناسبت نوروز با ایرانی‌های مقیم نیز گفتگو و برای آن‌ها سخنرانی کردند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *