جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

اوکراین تانک‌های آبرامرز آمریکا را از میدان جنگ خارج می‌کند

مقامات ارشد ارتش آمریکا در گفتگویی ناشناس با یک خبرگزاری از تصمیم اوکراین برای خارج کردن تانک‌های آمریکایی آبرامرز از خط مقدم نبرد با روسیه به دلیل آسیب پذیری بالای آنها در برابر پهپادهای روسی خبر دادند.

روسیه: تمام رزمایش‌های ناتو را از نزدیک زیر نظر داریم

تهران- ایرنا- «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه امروز (شنبه) گفت: از آنجایی که آموزش سربازان سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) بخشی از جنگ ترکیبی آن علیه روسیه است، مسکو از نزدیک تمام رزمایش‌های این ائتلاف را زیر نظر دارد.

لیونی: از زمان عملیات طوفان الاقصی اسرائیل در حال سقوط آزاد است

تهران – ایرنا – «زیپی لیونی» وزیر امور خارجه اسبق رژیم صهیونیستی با اذعان به تأثیر شدید عملیات طوفان الاقصی بر رژیم صهیونیستی و ناکامی ارتش و کابینه این رژیم در مقابله با مقاومت فلسطین گفت: ما از هفتم اکتبر (15 مهرماه 1402) تاکنون به دلیل اقدامات کابینه بنیامین نتانیاهو، در حال سقوط آزاد هستیم.

Loading
22فروردین ماه 1398

رسانه ها؛ کودتایی دیگر در آفریقا و…

۱۳۹۸/۰۱/۲۲ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین: کودتا در سودان و حبس خانگی البشیر، واکنش روس ها به تحولات امروز در خارطوم، بازداشت بنیان‌گذار ویکی لیکس در لندن، تأکید بر اقدام جمعی روسیه، ایران و ترکیه برای حل مسائل امنیتی اورآسیا، برگزاری انتخابات در هند، ادامه اعتراضات در الجزایر ، چالش مصر با طرح آمریکایی «ناتوی عربی» ، پیروزی ائتلاف نتانیاهو در انتخابات، ابراز نگرانی دبیرکل سازمان ملل از وضعیت غیرنظامیان در لیبی و تمدید مجدد مهلت بریتانیا برای خروج از اتحادیه‌ اروپا ازمهم‌ترین خبرهای روابط خارجی بود که در رسانه ها بازتاب یافت. در ادامه گزیده ای از آنها را مرور می کنیم.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا):  ارتش سودان تصمیم گرفت، رئیس‌جمهور، معاونان و تمام نمایندگان وی را از تمامی مناصب عزل و قدرت را در این کشور در دست بگیرد.به گزارش ایسنا، ارتش سودان امروز (پنجشنبه) اعلام کرد، عمر البشیر، رئیس جمهوری سودان، معاونان و دولت وی را برکنار می‌کند.برخی منابع سودانی اظهار کردند، پیش‌بینی می‌شود که نیروهای مسلح سودان، برای نظارت بر مرحله انتقالی که ممکن است یک سال به طول بینجامد شورای نظامی تشکیل دهند.

خبرگزاری مهر:  رئیس کمیته امور بین‌الملل شورای فدراسیون روسیه در واکنش به تحولات امروز در خارطوم گفت: روابطمان با سودان را حفظ خواهیم کرد. به گزارش خبرگزاری مهر، «لئونید اسلوتسکی» (Leonid Slutsky) رئیس کمیته امور بین‌الملل شورای فدراسیون روسیه اعلام کرد که علیرغم تحولات اخیر در سودان، روسیه روابط خود با این کشور را حفظ خواهد کرد.رئیس کمیته امور بین‌الملل شورای فدراسیون روسیه در این باره گفت: هر کسی در نهایت در رأس قدرت قرار گیرد، شکی نیست که تلاش می‌کند با روسیه همکاری داشته باشد.

خبرگزاری ایرنا:  منابع انگلیسی روز پنجشنبه در خبری فوری از بازداشت جولیان آسانژ بنیان‌گذار سایت افشاگر ویکی لیکس توسط پلیس لندن خبر دادند.به گزارش ایرنا، او در سفارت اکوادور، محلی که طی 7 سال گذشته در آنجا پناهنده شده بود، دستگیر و بلافاصله به بازداشتگاه منتقل شد. به گفته منابع انگلیسی او قرار است به‌زودی در دادگاه حاضر شود.

خبرگزاری تسنیم:  مقامات پارلمانی روسیه برگزاری مرتب نشست‌های مشترک پارلمانی بین روسیه، ایران و ترکیه را اقدامی موثر برای مقابله با مشکلات امنیتی در منطقه اورآسیا، به‌خصوص توسعه همکاری‌های سه‌جانبه برای حل و فصل اوضاع سوریه دانستند.به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «تاس»، “لئونید اسلوتسکی” رئیس کمیته امور بین‌الملل دومای روسیه تاکید کرد که شورای فدرال روسیه (ترکیب دومای دولتی و شورای فدراسیون بعنوان پارلمان سفلی و اعلای روسیه)، مجلس شورای اسلامی (پارلمان) ایران و مجلس ملی عالی ترکیه باید یک تشکیلات سه‌جانبه پارلمانی برای بررسی مسائل امنیتی منطقه، از جمله حل و فصل اوضاع در سوریه تشکیل دهند.

خبرگزاری فارس:  انتخابات سراسری پارلمانی در شبه‌قاره هند برای تعیین کابینه و نخست‌وزیر جدید این کشور از امروز پنجشنبه آغاز شد، انتخاباتی که تا ۲۹ اردیبهشت ادامه خواهد شد.به گزارش خبرگزاری فارس، با شروع اولین مرحله از انتخابات چند مرحله‌ای در شبه قاره هند به منظور تعیین تکلیف ۵۴۳ کرسی پارلمان این کشور، از امروز طولانی‌ترین و بزرگ‌ترین انتخابات در جهان آغاز شده است.

خبرگزاری صداو سیما: اعتراضات در الجزایر با وجود تعیین زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ادامه دارد.به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه تلویزیونی فرانس24، قرار است انتخابات ریاست جمهوری الجزایر چهارم ماه ژوئیه (سیزدهم تیر) برگزار شود. با این حال اعتراضات در این کشور همچنان ادامه یافت. ارتش در مورد ادامه اعتراضات هشدار داد. ژنرال قائد صالح فرمانده ارتش الجزایر اعلام کرد برخی شعارها با هدف نابودی نهادهای دولتی سر داده می شوند.

یورونیوز:  مصر از طرح راهبردی آمریکا برای تشکیل یک «ناتوی عربی» به منظور مهار ایران کنار کشیده است. خبرگزاری رویترز که روز پنج‌شنبه ۲۲ فروردین این خبر را از قول چهار منبع آشنا به طرح آمریکا منتشر کرده، می‌نویسد که دولت ترامپ تاکنون در پی آن بود که متحدان کلیدی خود در جهان عرب را در قالب گروهی مشابه پیمان اطلس شمالی، ناتو علیه ایران سازمان‌دهی کند. به گفته یکی از این منابع مصر تصمیم خود را تاکنون به اطلاع آمریکا و سایر کشورهایی که قرار است در این ائتلاف ضد ایرانی شرکت کنند، رسانده است.

رادیو چین: رسانه‌های خبری روز چهارشنبه گزارش دادند، با شمارش ۹۷ درصد آرای صندوق‌های رأی، حزب بنیامین نتانیاهو و ائتلاف راست‌ها موفق شده‌اند بیشترین آرا را از آن خود کرده و به این ترتیب این امکان برای او فراهم می‌شود تا برای پنجمین دور در پست نخست وزیری اسراییل بماند.این پیروزی با وجود اتهام فساد علیه نتانیاهوی ۶۹ ساله، وی را در مسیر تبدیل شدن به نخست وزیری قرار می‌دهد که بیشترین مدت را در این سمت بوده است.

آناتولی ترکیه: دبیرکل سازمان ملل متحد از وضعیت غیرنظامیان در لیبی ابراز نگرانی کرده و از طرفین درگیری خواست تا خویشتن‌داری کنند.آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد در مقر این سازمان در جمع خبرنگاران گفت: نگران وضعیت پناهجویان و مهاجرانی که در میان طرف‌های درگیر در لیبی محصور مانده اند، هستیم.

پارس تودی : خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا (برگزیت) مهمترین مساله برای مردم این کشور و دغدغه اساسی برای اتحادیه اروپا محسوب می شود. با این حال برگزیت دچار پیچیدگی ها و معضلات فراونی شده است.به رغم این که قرار بود تا بریتانیا 29 مارس 2019 از اتحادیه اروپا خارج شود، اما به دلیل سه بار مخالفت پارلمان این کشور با توافق برگزیت، “ترزا می” نخست وزیر بریتانیا ناچار شد تا از اتحادیه اروپا بخواهد مهلتی دوباره برای لندن در نظر بگیرد. اتحادیه اروپا قبلا مهلتی موقت یعنی 12 آوریل را برای بریتانیا در نظر گرفته بود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *