جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

تانک مجهز به هوش مصنوعی؛ آلمان و فرانسه قرارداد تسلیحاتی چند میلیارد یورویی امضا کردند

وزرای دفاع فرانسه و آلمان روز جمعه ۲۶ آوریل (۷ اردیبهشت) برای تصویب توافقنامه طرح تولید تانک مشترک جدید به نام «سامانه اصلی رزم زمینی» یا ام‌جی‌سی‌اس، در پاریس با یکدیگر دیدار کردند. این توافق رسمی نقطه آغاز فاز اول از طرح تولید یک خودروی زرهی است که «تانک آینده» نامیده می‌شود و ارزش آن به میلیارد‌ها یورو می‌رسد.

فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی / تلویزیون اسرائیل: احتمالا این مقامات برای گفت‌و‌گو درباره عادی‌سازی روابط رفته باشند

یک هواپیمای شخصی اسرائیلی که اخیرا تعدادی از مقامات اسرائیلی را به قطر و مصر برده بود، بعدازظهر امروز (شنبه)، در ریاض فرود آمد. تلویزیون اسرائیل «کان» گزارش داد این هواپیما از فرودگاه بن گوریون در تل‌آویو برخاسته و بعد از توقف کوتاهی در عمان به عربستان سعودی رفته و آنجا فرود آمده است.

لطفا جلوی جنگ را بگیرید

لطفا جلوی جنگ را بگیرید

اسرائیل از نگاه خودش، به ادامه حملات به اهداف ایرانی مجبور است چرا که گمان می کند به این ترتیب ایران را تحت فشار می گذارد و به خیال خودش از تهدیدهای ایران علیه خود کم می کند. تا زمانی که دو طرف درگیر نزاع باشند، این زدوخوردها ادامه خواهد داشت.

اجلاس بین المجالس قدس در استانبول ترکیه

پنجمین اجلاس سالانه بین المجالس با عنوان بین المجالس قدس با حضور هشتاد هیئت پارلمانی از جهان و کشورهای اسلامی در استانبول ترکیه در حال برگزاری است.

Loading

شورای امنیت، آتش بیار بحران کره شمالی

۱۳۹۶/۰۶/۲۲ | گفتگو

شورای راهبردی آنلاین - رسانه ها: سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: شورای امنیت سازمان ملل متحد باید با تعقل در مورد بحران کره شمالی رفتار کرده و طرفین را به مذاکره تشویق کند نه این که آتش بیار معرکه باشد.

سید حسین نقوی حسینی گفت:جامعه جهانی در مورد کره شمالی و بحران خاوردور باید عقلانیت بیشتری به خرج بدهد.

نماینده مردم ورامین در مجلس شورای اسلامی گفت: راه مذاکره ، احترام به منافع پیونگ یانگ و گفت و گو درباره موضوعات مورد اختلاف تنها راه حل معضل پیش آمده است.

وی در ادامه افزود: قطعا اعمال فشار ، تحدید و تحریم منجر به بازماندن کره شمالی از مسیری که انتخاب کرده ، نخواهد شد.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: نوع رفتار آمریکا در اعمال فشار علیه کشورهای مختلف نه تنها به حل بحران کمکی نکرده است بلکه به تشدید تنش ها در موارد مشابه منجر شده است.

وی بیان داشت: کره شمالی در مسیری تقابل با آمریکا قطعا به گزینه اعمال تحریم های کشنده از جانب شورای امنیت فکر کرده و تدابیر ویژه ای را تدارک دیده است.

نقوی حسینی گفت: شورای امنیت سازمان ملل متحد باید با تعقل در مورد بحران کره شمالی رفتار کرده و طرفین را به مذاکره تشویق کند نه این که آتش بیار معرکه باشد.

وی تاکید کرد: مسیری که آمریکا و شورای امنیت حرکت می کنند به تشدید درگیری ها و حتی احتمال برخورد نظامی منجر خواهد شد.

این نماینده مجلس دهم با اشاره به پیشنهاد چین و روسیه در رابطه با برچیدن سامانه موشکی آمریکا همزمان با قطع برنامه اتمی کره شمالی گفت:  قطعا کشورهای نزدیک به بحران که دغدغه های پیونگ یانگ را می دانند بر رفتار تهاجمی آمریکا برای حلف و فصل مناقشه ارجحیت دارند.

وی خاطرنشان کرد: اگر پیشنهاد روسیه و چین در مورد بحران کره شمالی دنبال شود قطعا به حل موضوع منجر خواهد شد.

گفته می شود روسیه و چین پس از آنکه آمریکا لحن پیش نویس قطعنامه را ملایم تر کرد با آن موافقت کرده اند.گفتنی است که بامداد امروز ، شورای امنیت سازمان ملل متحد تحریم های جدیدی علیه کره شمالی وضع کرد. این قطعنامه واردات نفت و گاز کره شمالی را محدود می کند و صادرات پارچه این کشور را ممنوع می کند.

هدف از این تحریم ها ضربه زدن به درآمد مالی دولت کره شمالی است که برای پیشبرد برنامه اتمی و موشک های بالستیک خود به آن نیاز دارد.

دیپلمات های غربی ابراز امیدواری کرده اند که تشدید تحریم ها ابزار قوی تری برای یافتن یک راه حل سیاسی در دست آنها بگذارد.

همزمان واسیلی نبنزیا، سفیر روسیه در سازمان ملل، گفت که دست کم گرفتن ابتکار عمل چین و روسیه “اشتباه بزرگی خواهد بود.”

این دو کشور پیشنهاد تعلیق همزمان برنامه موشکی و اتمی کره شمالی و تمرین های نظامی آمریکا و کره جنوبی در منطقه را کرده اند.

این نهمین مجموعه تحریم های شورای امنیت سازمان ملل علیه کره شمالی از سال ۲۰۰۶ به این سو است.

براساس داده های “سازمان تشویق سرمایه گذاری کره” در سال ۲۰۱۶ بعد از زغال سنگ و سایر مواد معدنی، منسوجات دومین صادرات بزرگ کره شمالی را تشکیل می داد که ارزش آن به ۷۵۲ میلیون دلار رسید.حدود ۸۰ درصد این صادرات به چین بود.

به گزارش خبرگزاری رویترز این قطعنامه صدور میعانات گازی و گاز مایع طبیعی را ممنوع می کند، صادرات محصولات پالایش شده را به دو میلیون بشکه در سال محدود می کند، و صادرات نفت خام به کره شمالی را در سطح فعلی نگه می دارد.

یک مقام آمریکایی به این خبرگزاری گفت که کره شمالی درحال حاضر حدود ۴.۵ میلیون بشکه محصولات پالایشی و ۴ میلیون بشکه نفت خام وارد می کند. بیشتر نفت خام کره شمالی را چین تامین می کند.

یک مقام دیگر آمریکایی هم به واشنگتن پست گفت که به این ترتیب اکنون بیش از ۹۰ درصد صادرات گزارش شده کره شمالی در معرض تحریم است.

آمریکا خواهان تحریم های حتی شدیدتر بود اما برای همراه کردن چین و روسیه از خواسته های خود کاست.

کره شمالی روز سوم سپتامبر ششمین و قوی ترین آزمایش اتمی خود را انجام داد.

نیکی هیلی سفیر آمریکا در سازمان ملل هفته پیش گفته بود که رهبر کره شمالی با اقداماتش نشان داده که “جنگ می خواهد” و خواستار اعمال “شدیدترین مجازات های ممکن” شد.

گفته می شود که آمریکا از جمله خواهان منع کامل واردات نفتی کره شمالی و انسداد دارایی ها و منع سفرهای خارجی کیم جونگ اون بود که در قطعنامه تصویب شده به آن اشاره ای نمی شود.

منبع: خانه ملت

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *