جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

کمبود شدید سرباز در اوکراین

«ولودمیر اولنیک» نماینده پیشین پارلمان اوکراین، کمبود سرباز را مهمترین چالش پیش‌روی کشورش در مسیر جنگ با روسیه دانست و گفت که ارائه مهمات به کی‌یف از سوی غرب نمی‌تواند این وضعیت را جبران کند.

وخامت اوضاع ارتش اوکراین در میدان نبرد با روسیه

فرمانده نیرو‌های زمینی ارتش اوکراین ضمن هشدار نسبت به وخامت اوضاع ارتش این کشور در میدان نبرد با روسیه گفت: اعضای ناتو از وضعیت دشوار عملیاتی و راهبردی اوکراین در میدان نبرد مطلع هستند.

Loading

سفر ترامپ به آسیا و پایان اقتدار آمریکا

۱۳۹۶/۰۸/۲۴ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین – ترجمه: از زمان سفر دونالد ترامپ به اروپا در ماه ژوئیه، سفر اخیر وی به آسیا شرم آورترین رویدادی بود که روسای جمهور آمریکا تا کنون در خارج از این کشور داشته اند.

مکس بوت در یادداشتی که نشریه فارن پالیسی آن را منتشر کرد؛ نوشت: ترامپ در این سفر اروپایی خود از دولت راست – افراطی لهستان حمایت کرد. به طوری که اکنون، سخنرانی ترامپ به منبع الهام ده ها هزار فاشیستی تبدیل شده است که روز یکشنبه در تظاهراتی در ورشو خواستار «اروپای سفید» و «هولوکاست اسلامی» بودند. وی در همین سفر، رسانه های آمریکا را در خارج به باد انتقاد گرفت و پس از نشستی طولانی با ولادیمیر پوتین در هامبورگ، دیکتاتور روسیه را به آغوش کشید.

در شرایطی که ترامپ بار دیگر به خارج رفته و دوباره پوتین را به آغوش گرفته است، وی بار دیگر تکذیب مزورانه کرملین در مورد مسئولیت هک کمیته ملی حزب دموکراتیک آمریکا در سال گذشته را پذیرفت. ترامپ از قول رفیق خود، پوتین گفت: «او هر وقت مرا می بیند می گوید “کار من نبود”. من هم واقعا معتقدم که حرف های او جدی است. به نظر من، این ادعا، توهینی در حق وی است و این برای کشور ما خوب نیست». پیش از این، ترامپ، شخصیت های غیرسیاسی تشکیلات اطلاعاتی آمریکا (که به اتفاق آرا به این نتیجه رسیده بودند که روسیه در سرقت ایمیل های دموکرات ها در سال گذشته دست داشته است) را به عنوان « هک های سیاسی» به باد انتقاد گرفته بود.

اگرچه ترامپ تحت فشار مشاوران خود، ظاهرا از این اظهارات عجیب و توهین آمیز، دست برداشته است، اما هیچ شکی نیست که دل وی همچنان پیش مرد قدرتمند کرملین است. باید به مشاوران کاخ سفید توصیه کرد که در گردهمایی های بین المللی آینده، این دو دوست صمیمی را تا حد امکان از هم دور نگه دارند؛ زیرا ترامپ هر وقت خود را نزدیک پوتین می بیند، آبروی خود را می ریزد. ترامپ حتی در نبود پوتین هم آبروریزی می کند، بطوری که در آسیا در موقعیت های مختلف رفتار مفتضحانه ای از خود نشان داده است.

سفر ترامپ به آسیا شروع خوبی داشت. شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن، در اولین توقف ترامپ در توکیو، استقبال خوشحال کننده ای از وی به عمل آورد. هر دو به بازی گلف پرداختند و عجیب اینکه آبه اجازه داد ترامپ برنده شود. از میان همه رهبران جهان، آبه به بهترین نحو از ضعف ترامپ در برابر چاپلوسی، بهره برداری کرده است؛ بطوری که، هیچ واژه ضد-ژاپنی در سخنان ترامپ وجود نداشت. و این در حالی است که ترامپ همواره به خاطر پولی که آمریکا برای حفاظت از ژاپن هزینه می کند و همچنین نسبت به موقعیت موفقیت آمیز ژاپن در صادرات کالا به آمریکا، شکایت داشته است.

توقف بعدی ترامپ در سئول بود. او در آنجا یکی از معدود سخنرانی های خوب در دوره ریاست جمهوری خود را ایراد کرد. در سئول، ترامپ با خودداری از گزافه گویی های سابق خود علیه کره شمالی (وی در مجمع عمومی سازمان ملل در ماه سپتامبر، کیم جونگ اون را «مرد موشکی» خواند و کشور وی را به «نابودی کامل» تهدید کرد)، به سخنرانی مقتدرانه اما سنجیده ای پرداخت که گویی از زبان روسای جمهور پیشین ایراد می شود. ترامپ خطاب به کره شمالی گفت: «تسلیحاتی که شما به دنبال دست یابی به آن هستید، مایه امنیت شما نمی شود بلکه رژیم شما را به ورطه خطر می افکند». وی کره شمالی را « جهنمی» خواند که برای زندگی «هیچکس شایسته نیست».

در توقف بعدی ترامپ در پکن، همه چیز از مسیر منحرف شد. وی دیدار خود با شی جین پینگ را «فوق العاده» خوانده و اظهار کرد که احساس وی نسبت به شی «احساسی کاملا صمیمانه و گرم» است. ترامپ رئیس جمهور چین را «نماینده بسیار قدرتمند و محترم مردم خویش» توصیف کرد. و این در حالی است که شی جین پینگ «نماینده» مردم چین نیست. وی دیکتاتور آنهاست و نمی توان فهمید که وی چقدر مورد احترام است، زیرا هرکسی به وی احترام نگذارد احتمالا زندانی می شود.

بطور طبیعی، ترامپ حتی برای یادبود لیو شیائووبو، برنده جایزه صلح نوبل و فعال دموکراسی که در ماه ژوئیه در زندان چین فوت کرد، حرفی از حقوق بشر به میان نیاورد. هنگامی که شی جین پینگ نمی خواست به سوال گزارشگرها پاسخ دهد، ترامپ نیز با وی همراه می شد – برخلاف روسای جمهور پیشین آمریکا که در احترام به حقوق مطبوعات اصرار می کردند. ترامپ حتی راه را برای سرقت مالکیت معنوی و دیگر فعالیت های تجاری ناعادلانه چین باز گذاشت و اظهار کرد: «چه کسی می تواند کشوری را به خاطر توانایی بهره برداری از دیگر کشورها برای نفع شهروندان خود، مقصر قلمداد کند؟ من چین را کاملا برحق می دانم».

رفتار ترامپ در پکن حاکی از آن است که قلدرها ترسو نیز هستند. ترامپ در مواجهه با ضعیف تر از خود، تهاجمی عمل می کند؛ اما در برابر قلدرهایی نظیر شی جین پینگ و پوتین، از ترس کمر خم کرده و پوزخند می زند. ترامپ تنها هنگامی به سخنرانی تهاجمی در مورد تجارت روی آورد که به توقفگاه بعدی خود یعنی ویتنام رسید. وی به شعار معروف خود، «نخست آمریکا» پرداخته و خطاب به شورای اقتصادی آسیا – اقیانوسیه گفت: «ما اجازه نمی دهیم که دیگر از آمریکا بهره برداری کنند. من همیشه اولویت را به آمریکا خواهم داد، همانطور که از شما انتظار دارم که کشور خود را در اولویت قرار دهید».

به نظر می رسد که هرگز به فکر ترامپ خطور نمی کند که پیام یکجانبه گرایی او با تلاش های وی برای همراه ساختن دیگر کشورها، بویژه چین، برای مقابله با کره شمالی، در تضاد است. همچنین، این گفتار یکجانبه گرایی باعث می شود که سایر کشورها دیگر به آمریکا اعتماد نکرده و دنبال راه خود باشند.

شی جین پینگ فرصت را مغتنم شمرده و در سخنرانی خود بعد از ترامپ در اپک (APEC)، به عنوان مدافع جهانی شدن و آزاد سازی اقتصاد موضع گرفت. وی تلاش می کند تا نقشی را که آمریکا از زمان جنگ جهانی دوم ایفا کرده است، به زور بدست بیاورد.

سفر ترامپ به آسیا در فلیپین پایان یافت. انتظار می رفت که وی در آنجا در برابر رودریگو دوترته، که به نام مبارزه با مواد مخدر، هزاران نفر را بدون محاکمه به جوخه های مرگ سپرده است، تهاجمی و قاطعانه عمل کند. اما، ترامپ در شیپور «روابط عالی» و «مناسبت های صمیمانه» با دوترته دمید و به گفته سخنگوی دوترته، ترامپ حتی در جلسات خصوصی نیز حرفی از نقض حقوق بشر نزد.

سفر ترامپ را باید “تور خداحافظی” نامید: خداحافظی با قدرت آمریکا، خداحافظی با آرمان های آمریکا و خداحافظی با اعتبار آمریکا. قبلا رئیس جمهور اوباما از رهبری جهانی آمریکا عقب نشینی کرده بود و ترامپ نیز به این روند فلج کننده شتاب بخشید. در این فرایندی که ترامپ قدرت را به چین واگذار کرده و از ارزش های آمریکا در جهان کاسته است، چه چیزی نصیب وی شده است؟

جالب است که خوزه ای بی آنتونیو، مالک ثروتمند یک شرکت توسعه، که با ترامپ در ساخت ساختمان 57 طبقه 150 میلیون دلاری در مانیلا همکاری می کند، از شرکت کنندگان در جلسه ترامپ با دوترته بود. چین ده ها برند تجاری ارزشمند در اختیار ترامپ و دختر وی، ایوانکا، گذاشته است که قبل از پیروزی در ریاست جمهوری از آنها دریغ شده بود. در حالی که شرکت تحت امر ترامپ از همه لحاظ از این مسافرت بهره مند شده است، اما کسب این منافع در مورد کشور تحت امر وی، صادق نیست.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *