جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

تحولات اوکراین| توقع غرب از کی‌یف بعد از ارائه کمک نظامی

تلاش زلنسکی برای دریافت 7 سیستم پاتریوت از غرب، تسلیحات جدید غربی هدف حملات روسیه، کمک 100 میلیون دلاری استرالیا به اوکراین، قول لندن برای 10 سال حمایت از کی‌یف، مشکل جدی اجرای بسیج در اوکراین و نقض حریم هوایی بلاروس، از مهمترین رویدادهای جنگ هستند.

سالگرد پیروزی مجاهدین در افغانستان و ترور ناموفق امامعلی رحمان

تهران- ایرنا- امروز سی‌ودومین سالگرد پیروزی مجاهدین در افغانستان است که در جریان آن نیروهای ملت افغانستان آخرین دولت کمونیست را سرنگون کردند. همچنین سالها پیش ترور ناموفق امامعلی رحمان رئیس جمهوری یکه‌تاز تاجیکستان در سال ۱۹۹۷ در همین روز اتفاق افتاد.

جنبش حسینیون و کلیسای ارمنی، دو بال نقش آفرینی ایران در قفقاز جنوبی

جنبش حسینیون و کلیسای ارمنی، دو بال نقش آفرینی ایران در قفقاز جنوبی

احسان موحدیان در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: آنچه در ارمنستان در حال وقوع است، تاثیری مستقیم بر امنیت و اقتصاد و سیاست در ایران خواهد گذاشت. شکست روحانیت مسیحی برای حفاظت از ارمنستان در برابر هجوم نیروهای متحد غرب و صهیونیسم برای ایران نیز مطلوب نیست و این مساله ای است که نباید از چشم مقامات کشور دور بماند. انفعال ما خطرناک است!
Loading

چین؛ ورود به عصری نه چندان جدید

۱۳۹۶/۰۹/۱۸ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین – ترجمه: رییس جمهور چین گفته این کشور «به عصری جدید» وارد شده است.

اندیشکده استراتفور نوشت: شی جینپینگ در سخنرانی اش در کنگره حزب کمونیست،  پیشرفت کشور در عرصه اجتماعی-اقتصادی و دیپلماتیک از جمله شهر نشینی، تحولات در کشاورزی و زیر ساخت ها، توازن منطقه ای، آغاز ابتکار «یک کمربند و یک جاده» و احیای جزیره در جنوب دریای چین در پنج سال گذشته را تحسین کرد.

جینپینگ اولویت های مهم اصلاحاتی در سال های پیش رو را نیز روشن ساخت و اصلاحات بازار محور بیشتری را در خصوص نرخ بهره و ارز و تداوم اصلاحات در بخش های متعلق به دولت خواستار شد.

اما رییس جمهور در عین حال تاکید کرد که «چالش های دشواری» در انتظار حزب کمونیست چین است. شی علاوه بر درخواست ها برای اتحاد با تایوان، تداوم کنترل بر ماکائو و هنگ کنگ و مدرنیزه سازی بلند مدت، به این واقعیت اشاره کرد که «تضاد اصلی» رویاروی چین (مفهوم تضاد اصلی، چگونگی تعیین وظایف محوری و چالش های رویاروی کشور توسط این حزب است) تغییر کرده است.

البته این امر از زمان تاسیس این حزب تا کنون بارها از تمرکز بر بحران های دارای ریشه سیاسی در سال های نخستین آن تا لزوم برآورده کردن «نیازهای مادی و فرهنگی رو به رشد مردم» که مبنای ایدئولوژیک سیاست های اصلاحی دنگ ژیائوپینگ و مدل اقتصادی حامی رشد چین برای 30 سال نخست سال های 1980 بود، تغییر کرده است.

به گفته شی این مفهوم اکنون به «تضاد میان توسعه نامتوازن و ناکافی و نیازهای همیشه در حال رشد مردم برای یک زندگی بهتر» تحول یافته است.

اگرچه ممکن است واژه ها جدید به نظر برسند، اما این تضاد اصلی تغییر یافته همچنان بازتاب همان الگوی اجتماعی-اقتصادی چین است که در یک دهه بعد از بحران مالی جهان در سال 2008 به آرامی تحول یافته است.

شی در حال تعیین وظایفی برای حزب کمونیست به منظور ایجاد یک جامعه همگن تر با برابری های منطقه ای و اجتماعی، ایجاد توسعه پایدار و برابر اجتماعی – اقتصادی با نرخ رشدی آرام و ایجاد ملتی منسجم تر تحت رهبری حزب کمونیست است. شی همچنین خواستار آن است که این حزب برای تطابق با فرصت ها و خطرات وابسته به این وظایف آمادگی پیدا کند.

تبدیل این حرف ها به عمل با منابع فراوان و توذیع مجدد ثروت از مناطق ساحلی و شهری که پیشتر در اولویت بودند به مناطق روستایی داخلی و توسعه نیافته، از طبقات بالا و متوسط با حدود 400 میلیون جمعیت به طبقات پایین و توسعه نیافته 900 میلیون نفری همراه می شود.

این روند به تغییرات سیاسی و اقتصادی و نهادی منجر خواهد شد. اولویت های زیرساختی، سرمایه گذاری و تخصیص مالی دولت مرکزی همگی تغییر جهت خواهد داد.

اصلاحات ارضی، شهری سازی داخلی و ساختارهای مالیاتی فقط چند مورد از مواردی هستند که دوباره مورد بررسی و تنظیم مجدد قرار خواهد گرفت. توزیع قدرت سیاسی در مناطق داخلی و روابطشان با دولت مرکزی باید در راس آنها تغییر کند.

با این حال هیچ یک از این اصلاحات کاملا جدید نیست. در واقع بخش عمده ای از آنها در حال اجراست و سال ها پیش از آنکه شی جینپینگ قدرت را در سال 2012 در دست بگیرد، آغاز شده است.

در هر حال شبکه های منافع تجارت ساحلی و شبکه های حامی بوروکراتیک در برابر اجرای اصلاحات شی جینپینگ مقاومت خواهند کرد، همان طور که در برابر «گرایش به غرب» ژیانگ زمین و ابتکارات «توسعه داخلی» هوجینتائو چنین کردند.  اقدامات شی برای تحکیم قدرت دولت مرکزی و بازپس گیری اختیارات سیاسی از استان ها، مناطق، کسب و کارها و بوروکراسی ها کاری دشوار خواهد بود: او در حال شکستن نظام سیاسی با تلاش برای نجات آن است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *