جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

روسیه: تمام رزمایش‌های ناتو را از نزدیک زیر نظر داریم

تهران- ایرنا- «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه امروز (شنبه) گفت: از آنجایی که آموزش سربازان سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) بخشی از جنگ ترکیبی آن علیه روسیه است، مسکو از نزدیک تمام رزمایش‌های این ائتلاف را زیر نظر دارد.

لیونی: از زمان عملیات طوفان الاقصی اسرائیل در حال سقوط آزاد است

تهران – ایرنا – «زیپی لیونی» وزیر امور خارجه اسبق رژیم صهیونیستی با اذعان به تأثیر شدید عملیات طوفان الاقصی بر رژیم صهیونیستی و ناکامی ارتش و کابینه این رژیم در مقابله با مقاومت فلسطین گفت: ما از هفتم اکتبر (15 مهرماه 1402) تاکنون به دلیل اقدامات کابینه بنیامین نتانیاهو، در حال سقوط آزاد هستیم.

وال‌استریت ژورنال: سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا معتقدند پوتین احتمالاً دستور قتل ناوالنی را صادر نکرده است

نشریه «وال‌استریت ژورنال» روز شنبه هشتم اردیبهشت، گزارش داد که سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا به این نتیجه رسیدند که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، «احتمالاً» دستور قتل الکسی ناوالنی، سیاستمدار مخالف مسکو، را صادر نکرده است. این گزارش تأکید می‌کند که واشنگتن رهبر روسیه را از مسئولیت کلی قتل ناوالنی مبرا نکرده است، زیرا این سیاستمدار مخالف با توجه به سوابق خود، چندین بار از سوی مقامات روسی هدف قرار گرفته بود.

احتمال اعزام نیروهای انگلیسی به غزه

پس از اینکه آمریکا اعلام کرد هیچ یک از نیروهای زمینی خود را به غزه اعزام نخواهد کرد، رسانه انگلیسی تلگراف نوشت احتمالا نیروهای این کشور جهت آنچه «کمک‌رسانی در ارسال محموله‌های بشردوستانه به غزه» خوانده شده، در این باریکه مستقر خواهند شد.

واکنش کنگره به جنبش دانشجویی حامی فلسطین؛ تمرکز بر یهودستیزی بجای جنایات صهیونیسم

تهران- ایرنا- جنبش دانشجویی حمایت از مردم غزه در حالی دانشگاه‌های آمریکا را فراگرفته و در حال تسری به دیگر کشورهای جهان است که قانونگذاران کنگره بجای اعتنا به نگرانی دانشجویان و تمرکز بر جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه، در صدد تدوین سازوکارهایی نظارتی بر رفتارهای ضدیهودی برآمده اند.

Loading
30 مهرماه 1396

رسانه ها ؛ هشدار ترکیه به آمریکا و…

۱۳۹۶/۰۷/۳۰ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین: هشدار ترکیه به آمریکا درباره تحویل شهر رقه به کردها، نشست رهبران سیاسی اقلیم کردستان برای تعیین تکلیف آینده این منطقه، طرح جدید برای حل بحران یمن، پایان بی‌نتیجه مذاکرات صلح لیبی در تونس، دیدار وزیر خارجه آمریکا با «ملک سلمان»، امضای تفاهم نامه ایجاد مجلس هماهنگی میان عراق و عربستان، از سرگیری آزمایش تسلیحات هسته ای آمریکا، هشدار برجامی سرگئی ریابکوف، پایان کنفرانس علمای جهان اسلام در استانبول ترکیه ، لغو خودمختارى کاتالونیا وادامه تنش ها و احداث دیوار از سوی پاکستان در مرز خود با افغانستان ازمهم‌ترین خبرهای روابط خارجی بود که در رسانه ها بازتاب یافت. در ادامه گزیده ای از آنها را مرور می کنیم.

پارس تودی:  معاون نخست وزیر ترکیه به آمریکا در باره تحویل شهر رقه در شمال سوریه به اتحاد دمکراتیک سوریه (پ ی د) هشدار داد. به گزارش پارس تودی، «فیکری ایشیک» Fikri ISIK معاون «بن علی ییلدریم» نخست وزیر ترکیه روز شنبه در سخنانی گفت، تحویل شهر رقه به کردها مشکل بزرگی را ایجاد خواهد کرد و آتش جنگ های قومیتی را در این شهر خواهد افروخت.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا):  شورای رهبری سیاسی اقلیم کردستان عراق که متشکل از رهبران سیاسی اصلی در این منطقه است، برای بررسی آینده سیاسی در اقلیم و نیز پرونده تعامل با بغداد تشکیل جلسه داده است. به گزارش ایسنا،  این شورا که در واقع پیشتر مسئول برگزاری رفراندوم در اقلیم کردستان بوده و اکنون وظیفه پیگیری مذاکرات با دولت بغداد را برعهده دارد، قرار است درباره آینده سیاسی در اقلیم، سرنوشت ریاست اقلیم، بحران پیش آمده با بغداد و دیگر مسائل مهم تصمیم‌گیری کند.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا):   منابع یمنی اعلام کردند که در حاشیه سفر نماینده سازمان ملل در یمن به ریاض پیشنهادات جدی برای حل بحران این کشور ارائه شده است. به گزارش ایسنا،  منابع آگاه یمنی اعلام کردند که این طرح جدید از حمایت کشورهای بزرگ برخودار است. این منابع به دیدار روز شنبه میان عبد ربه منصورهادی، رئیس‌جمهور مستعفی یمن با دیوید ساترفیلد، جانشین معاون وزیر خارجه آمریکا همزمان با سفر اسماعیل ولد شیخ احمد، نماینده سازمان ملل در یمن به عربستان اشاره کردند.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا):  دور جدید مذاکرات لیبی در تونس بدون دستیابی به نتیجه ملموس پایان یافت. این در حالی است که سازمان ملل تاریخی برای مذاکرات آتی تعیین نکرده است.به گزارش ایسنا، مذاکرات تونس که از یک ماه پیش با حمایت سازمان ملل و با هدف پایان دادن به اختلافات میان گروه‌های لیبیایی درگیر آغاز شده بود، روز شنبه بدون پیشرفت ملموسی در خصوص برقراری ثبات در لیبی و مقدمه‌چینی برای برگزاری انتخابات به پایان رسید.

خبرگزاری فارس: وزیر خارجه آمریکا در ادامه حضورش در عربستان سعودی با شاه این کشور دیدار و گفت‌وگو کرد. به گزارش  خبرگزاری فارس، «رکس تیلرسون» وزیر خارجه آمریکا که شنبه (دیروز) در چارچوب سفر دوره‌ای خود به منطقه وارد عربستان سعودی شده بود، امروز به دیدار «ملک سلمان» رفت.

خبرگزاری مهریک سایت تحلیلی آمریکایی نوشت این کشور برای مقابله با سامانه دفاع موشکی اس-۴۰۰ روسیه، سامانه ای در اختیار ندارد. به گزارش خبرگزاری مهر، آمریکا به خاطر نداشتن سامانه موشکی در حد و اندازه سامانه اس-۴۰۰ روسیه، نگران به کار گیری این سیستم در منطقه است.«استفن بریان» نویسنده سایت تحلیلی نشنال اینترست در مطلبی با اشاره به توانایی های سامانه دفاع موشکی روسی، از دلایل نگرای های آمریکا پرده برداشت.

خبرگزاری تسنیم: پادشاه عربستان و نخست وزیر عراق تفاهم نامه ایجاد مجلس هماهنگی میان دو کشور را امضا کردند. “سلمان بن عبدالعزیز” پادشاه عربستان و “حیدر العبادی” نخست وزیر عراق دیشب در ریاض تفاهم نامه ایجاد مجلس هماهنگی میان دو کشور را امضا کردند.پادشاه عربستان در سخنانی گفت که  خاورمیانه با چالش‌های خطرناکی نظیر افراطی‌گری و تروریسم و تلاش برای بی ثباتی مواجه است.

 خبرگزاری صدا و سیما:  در شش ماه گذشته، تعدادی از استراتژیست های نظامی بلند پایه آمریکا به منظور نوشتن مهمترین سند نظامی این کشور یعنی «بررسی موقعیت هسته ای» در پنتاگون گرد هم آمده اند. به محض آن که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا آن را تایید کند، تصمیمات راهبردی درباره تسلیحات هسته ای برای دوران ریاست جمهوری وی اتخاذ خواهد شد.تعداد، ‌نوع و اهداف این تسلیحات هسته ای و همچنین موضوعات مهمی مانند از سرگیری آزمایش تسلیحاتی زیرزمینی، طراحی و تولید ذخایر جدید تسلیحاتی، ادامه یا توقف فعالیت سامانه های سه گانه حمل سلاح هسته ای در این سند ترسیم خواهد شد.

خبرگزاری صدا و سیما:  معاون وزیر خارجه روسیه تاکید کرد: در هیچ مذاکره ای درخصوص اصلاح توافق هسته ای برجام شرکت نخواهیم کرد. سرگئی ریابکوف معاون وزیر امور خارجه روسیه در کنفرانس بین المللی در مورد منع گسترش سلاح هسته ای این سخنان را بیان کرد. وی گفت: روسیه به این موضوع که ایران به تمام تعهدات خود براساس توافق هسته ای پایبند بوده، اطمینان دارد و در هیچ مذاکره ای در خصوص اصلاح توافق شرکت نخواهد کرد.

الکوثرفارسی: علمای مسلمان لغو توافقنامه های امضا شده با رژیم صهیونیستی را خواستار شدند. به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، دهها نفر از علمای مسلمان از نظام های عربی و اسلامی خواستند که توافقنامه های امضا شده با رژیم صهیونیستی را به عنوان “دشمن اشغالگر” لغو کنند.در بیانیه پایانی کنفرانس علمای جهان اسلام در برابر عادی سازی سیاسی روابط با رژیم صهیونیستی که دیروز در استانبول  ترکیه  به کارخود پایان داد، آمده است که «عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی در اشکال مختلف از  لحاظ شرعی حرام و جنایتی شوم است و فرقی نمی کند که این عادی سازی روابط به جنبه اقتصادی، رسانه ای، فرهنگی، ورزشی یا اجتماعی مربوط باشد.»

یورونیوز: کارلوس پوجدمون شنبه شب تصمیم مادرید در معلق کردن خودگردانی این منطقه و بدست گرفتن کنترل امور اجرایی توسط دولت مرکزی را محکوم و آنرا خارج از چارچوب حاکمیت قانون قلمداد کرد.رئیس استقلال طلب دولت محلی کاتالونیا که در واکنش به تصمیم مادرید برای انحلال پارلمان و برکناری رهبران دولت محلی سخن می گفت، این تصمیم را حمله ای بی سابقه به نهادهای دمکراتیک کاتالونیا پس از دوران دیکتاتوری ژنرال فرانسیسکو فرانکو خواند و تاکید کرد از پارلمان خواهد خواست در نشستی عمومی با حضور کلیه اعضا اقدام دولت مرکزی را به بحث بگذارد و به آن پاسخ دهد.

خبرگزاری ان. اچ.کی ژاپن: راخوی نخست وزیر اسپانیا روز گذشته از فعال شدن ماده صد و پنجاه و پنج قانون اساسی خبر داد که انحلال دولت کاتالونیا و برگزاری انتخابات پارلمانی طی شش ماه را در پی دارد. اما راخوی اعلام کرد استقلال این منطقه لغو نمی شود. سنای اسپانیا باید تا روز جمعه به این طرح رای دهد. وی عنوان داشت که دولتش بر پایه قانون اساسى اسپانیا عمل کرده و وضعیت عادى را مجددا در این کشور برقرار خواهد کرد.

اسپوتنیک روسیه:کارشناسان مرکز آمریکایی ارزیابی های استراتژیکی و بودجه ای به پنتاگون پیشنهاد دادند که از سیستم های موشکی با قابلیت دوگانه برای حمل کلاهک هسته ای معرفی کنند که در روسیه آنرا نقض آشکار توافق نابودی موشک های با برد کم و متوسط می دانند. تحلیل گران از جمله استقرار چنین سیستم هایی را در لهستان برای خنثی سازی موشک های روسیه در استان کالیننگراد مطرح کرده اند. به گزارش اسپوتنیک بر اساس این بیانیه ،گام پیشنهادی مانعی برای موشک های تاکتیکی عملیاتی روسیه یعنی موشک های «اسکندر» خواهد بود که روسیه آنها را در استان کالینینگراد در پاسخ به استقرار سیستم ضد هوایی آمریکا در اروپا قرار داده است.

تی .آر.تی ترکیه: رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه اعلام کرد که بزرگترین مبارزات علیه تروریست های داعش را ترکیه به پیش برده است.اردوغان طی سخنرانی در مراسم افتتاحیه شورای بین المللی تمدن در دانشگاه ابن خلدون استانبول گفت: کشوری که بزرگترین مبارزه بر علیه داعش را داشته است، ما هستیم.

دویچه وله: پاکستان در مرز خود با افغانستان دیوار می‌کشد. ب گزارش دویچه وله، پاکستان می‌خواهد در مرز ۲۴۰۰ کیلومتری خود با افغانستان دیوار بکشد و می‌گوید که این اقدام به نفع دو طرف خواهد بود. افغانستان با این کار مخالف است و می‌گوید ساختن چنین دیواری برای ما قابل پذیرش نیست.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *