جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

کمبود شدید سرباز در اوکراین

«ولودمیر اولنیک» نماینده پیشین پارلمان اوکراین، کمبود سرباز را مهمترین چالش پیش‌روی کشورش در مسیر جنگ با روسیه دانست و گفت که ارائه مهمات به کی‌یف از سوی غرب نمی‌تواند این وضعیت را جبران کند.

Loading

پشت پرده پرداخت “یارانه گرانی” در عربستان

۱۳۹۶/۱۰/۱۷ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین – رسانه ها: روزنامه الشرق قطر در گزارشی با اشاره به وضعیت ناگوار اقتصادی عربستان نوشت: محمد بن سلمان شاه سعودی برای ساکت کردن صدای مردم خشمگین عربستان به پرداخت "یارانه گرانی" متوسل شد.

روزنامه الشرق قطر در گزارش خود آورده است: شکایت های مردم و مهاجران خارجی ساکن عربستان به خاطر گرانی و حقوق و دستمزدهای پایین از بیش از دو سال پیش تاکنون در کشور نفت‌خیز عربستان ادامه دارد.

درپی تصمیم اخیر مسئولان سعودی برای افزایش قیمت بنزین و گذشت پنج روز از ابراز خشم مداوم سعودیها در شبکه اجتماعی توییتر به این مسئله، شاه سعودی روز گذشته دستور پرداخت یارانه ماهیانه گرانی به مبلغ 1000 ریال سعودی (268 دلار) برای حقوق بگیران کشوری و لشکری به مدت یکسال و پرداخت 5 هزار ریال پاداش به نظامیانی که در مرزهای عربستان با یمن – در چارچوب تجاوزگری سه ساله عربستان به این کشور – می جنگند، صادر کرد.

شاه سعودی همچنین دستور پرداخت یارانه حقوق بازنشتگی به مبلغ 500 ریال را برای یکسال و افزایش کمک هزینه دانشجویان به میزان 10 درصد را به مدت یکسال صادر کرد.

وی همچنین دستور داد که بخش خدمات بهداشتی و آموزشی خصوصی از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف باشد.

ناظران اوضاع عربستان معتقدند: هدف از دستورات اخیر شاه سعودی راضی کردن شهروندان است زیرا مسئولان سعودی نگرانی هستند که خشم رو به افزایش مردم عربستان در فضای مجازی جنبه عملی به خود بگیرد زیرا “عدم کفایت حقوق و دستمزد” زبان حال سعودیها در طول سالهای گذشته در شبکه های اجتماعی بویژه توییتر بوده است تا از این طریق، شاید مسئولان سعودی صدای آنها را بشنوند، ولی درب هنوز بر همان پاشنه می چرخد و اوضاع تغییری نکرده است.

بعد از این سالها، فقط دیروز بود که شاه سعودی دستورات یاد شده را صادر کرد. این دستورات هم بعد از آن صادر شد که –براساس ویدئوی منتشر شده در برخی رسانه ها- یک شهروند سعودی در اعتراض به افزایش قیمت ها، یک پمپ بنزین را آتش زد.

کاربران سعودی در شبکه های اجتماعی نیز هفته گذشته دو هشتگ با عنوان “رسما قیمت بنزین بالا رفت” و “حقوق و دستمزد کفایت نمی کند” به راه انداختند.

کاربران در این هشتگ ها از بی توجهی مسئولان سعودی به خواسته های مردم و اعمال ریاضت اقتصادی بر آنها – درحالی که برخی شاهزادگان سعودی میلیون ها دلار برای خرید قصر و کشتی تفریحی و تابلوهای هنری هزینه می کنند – انتقاد کردند.

افزایش قیمت بنزین از روز اول سال جدید میلادی در عربستان کلید خورد و شاهد افزایش 82 تا 126 درصدی براساس نوع بنزین بود. حال این سوال مطرح است که آیا 1000 ریال “یارانه گرانی” برای حقوق بگیران برای مردم کفایت می کند؟ یا ما شاهد پنجمین دور به راه افتادن هشتگ “حقوق کفایت نمی کند” در توییتر خواهیم بود. کاربران سعودی این هشتگ را برای اولین بار در سال 2013 میلادی به راه انداختند و در سال 2015 و 2016 و اوایل سال 2018 میلادی دوباره به جریان انداختند.

منبع: تسنیم

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *