جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

هیل: آمریکا در بحبوحه اعتراضات دانشگاهی علیه جنگ غزه، حمایت از اسرائیل را دوچندان می‌کند

تهران- ایرنا- تارنمای «هیل» با اشاره به اعتراضات دانشجویان آمریکایی علیه جنگ غزه و کمک ۲۶ میلیارد دلاری جدید برای رژیم اسرائیل که در کنگره ایالات متحده تصویب شد، نوشت: رئیس جمهوری آمریکا این قانون را در بحبوحه تشدید بحران انسانی در غزه و حمله قریب الوقوع اسرائیل به شهر جنوبی رفح، جایی که بیش از یک میلیون غیرنظامی فلسطینی آنجا پناه گرفته‌اند، امضا کرد.

اکثریت کابینه نتانیاهو از پیشنهاد مصر برای جلوگیری از جنگ در رفح حمایت کردند

«سازمان رادیو و تلویزیون» اسرائیل، شنبه هشتم اردیبهشت، به نقل از یک منبع آگاه خبر داد به‌رغم اولویت متفاوت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر این دولت، دستیابی به توافق تل‌آویو و حماس، براساس پیشنهاد جدید مصر، ظرف چند روز امکان‌پذیر است. به گفته این منبع آگاه، اکثریت اعضای کابینه نتانیاهو از مفاد پیشنهاد جدید مصر حمایت می‌کنند. پیشنهاد قاهره پیش از این به مقامات حماس ارائه شد و هدف آن دستیابی به توافقی برای مبادله گروگان‌ها و زندانیان و آغاز آتش‌بس موقت است.

Loading
9اسفند ماه 1396

رسانه ها ؛ تروئیکای اروپایی همچنان علیه ایران و…

۱۳۹۶/۱۲/۰۹ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین: بیانیه ضدایرانی آمریکا و تروئیکای اروپایی علیه ایران بعد از ناکامی در شورای امنیت، حمایت تمام قد روسیه از سوریه، فرار آوارگان روهینگیایی به منطقه حائل، برگزاری نشست دوباره شورای امنیت درباره سوریه، سفر محمد بن سلمان به آمریکا، درخواست عراق برای میانجیگری بین ایران و عربستان، دیدار شاه عربستان سعودی و سعد الحریری در ریاض، تاکید سازمان ملل بر خاتمه جنگ در یمن، نوسازی زیردریایی‌های پاکستان توسط ترکیه و ضربه‌ای دیگر به امارات در شاخ آفریقا ازمهم‌ترین خبرهای روابط خارجی بود که در رسانه ها بازتاب یافت. در ادامه گزیده ای از آنها را مرور می کنیم.

خبرگزاری تسنیم: آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان بعد از ناکامی در متهم کردن ایران در قطعنامه شورای امنیت علیه یمن، بیانیه مشترکی علیه تهران صادر کرده و ادعاهای خود را در آن تکرار کردند. به گزارش  خبرگزاری تسنیم، آمریکا ، انگلیس، فرانسه و آلمان در این بیانیه از ایران خواستند فوراً تمامی فعالیت‌های خود که با قطعنامه‌های سازمان ملل در خصوص تحریم تسلیحاتی یمن ناهمخوان هستند یا با آن مغایرت دارند را متوقف کنند.

پارس تودی: وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد: مسکو به حمایت از ارتش سوریه تا شکست کامل تروریست ها در این کشور ادامه خواهد داد. به گزارش پارس تودی، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه امروز(چهارشنبه) در نشست شورای حقوق بشر در ژنو همچنین گفت: با هدف کسب منافعی ویژه و اعمال فشار بر برخی کشورها، از حقوق بشر سوء استفاده می شود.

خبرگزاری صداو سیما:  یک مقام بنگلادشی اعلام کرد هزاران مسلمان روهینگیایی در پی توافق بنگلادش و میانمار بر سر بازگرداندن آوارگان، به یک منطقه حائل مرزی میان دو کشور فرار کرده اند. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، یک مقام بنگلادشی اعلام کرد هزاران مسلمان روهینگیایی در پی توافق بنگلادش و میانمار بر سر بازگرداندن آوارگان روهینگیا به میانمار، به یک منطقه حائل مرزی میان دو کشور فرار کرده اند. آژانس آوارگان سازمان ملل متحد درباره وضعیت حدود ۵۳۰۰ مسلمان روهینگیایی که در یک نوار حائل مرزی در خارج از حصار‌های مرزی میانمار ولی در سمت میانماری رودی که خط مرز بین المللی با بنگلادش را تشکیل می‌دهد ساکن شده اند، ابراز نگرانی کرده است.

خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا):  شورای امنیت امروز (چهارشنبه) نشست دوره‌ای خود درباره اوضاع انسانی در سوریه را برگزار می کند  . در این نشست معاون دبیرکل سازمان ملل در امور انسانی  و نیز وضعیت آتش بس گزارشی را در این خصوص ارائه می دهد.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا):  یک منبع دولت عربستان سعودی اعلام کرد: انتظار می‌رود محمد بن سلمان ولیعهد این کشور از 19 تا 22 مارس (28 اسفند تا دوم فرودین) به آمریکا می‌رود. به گزارش ایسنا، ، به گفته این منبع سعودی،انتظار می رود ولیعهد عربستان به ایالتهای بوستون، نیویورک و واشنگتن برود. البته هنوز جزئیات این سفر نهایی نشده است.

الکوثرفارسی: ابراهیم الجعفری وزیر امور خارجه عراق روز چهارشنبه گفت کشورش می تواند در از سرگیری روابط بین عربستان سعودی و ایران نقش ایفا کند.به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، وزیر امور خارجه عراق در پاسخ به این سئوال خبرنگاران که آیا عراق می تواند نقشی در تحکیم روابط بین عربستان سعودی و ایران ایفا کند گفت: «قطعا، ما روابط همسایگی خوبی با سوریه و ترکیه از یک سو، و ایران و عربستان از سوی دیگر داریم و برای نزدیک کردن دو کشور به یکدیگر تلاش کردیم و همچنان تلاش می کنیم.

العالم:  شاه عربستان سعودی امروز در دفترش در ریاض میزبان سعد الحریری نخست وزیر لبنان بوده است. ملک سلمان و سعد الحریری امروز در دفتر دربار سلطنتی عربستان سعودی در ریاض با یکدیگر دیدار کردند.گزارشی درباره جزئیات این دیدار و گفت‌وگوی آنها منتشر نشده است.

یورونیوز:  یک نهاد مستقل بین المللی اعلام کرد : شمار قربانیان حملات ائتلاف تحت رهبری آمریکا ۷ برابر آمار رسمی است. بنا به اعلام سازمان غیردولتی «جنگهای هوایی» (Airwars) تاکنون بین ۶۱۳۷ تا ۹۴۴۴ نفر در حملات ائتلاف نظامی به رهبری ایالات متحده در سوریه کشته شده اند.

رادیو چین: اسماعیل ولد شیخ احمد، فرستاده ویژه سازمان ملل در مساله یمن از طرف‌های مختلف درگیری‎ها در یمن درخواست کرد که طبق منافع ملی، جنگ را خاتمه بخشند. وی در نشست شورای امنیت درباره اوضاع یمن اظهار کرد که در حال حاضر طرف‌ها در برخی مسائل به توافق نظر رسیده‎اند اما هنوز کمبود تعهدات مبنی بر منافع کشور است.

ان .اچ.کی ژاپن:  ژاپن پیش نویس بیانیه برای ارایه در همایش بین المللی اکتشافات فضایی را تهیه کرد.دولت ژاپن پیش نویس بیانیه مشترکی را آماده کرده است که در همایش بین المللی اکتشافات فضایی در ماه مارس در توکیو ارائه خواهد شد. این بیانیه خواستار تنظیم ماموریت فضانوردان بصورت پیگیر و مستمر به کره ماه، سیاره مریخ و فراتر از آن شده است.

تی .آر.تی ترکیه:  پروژه نوسازی زیردریایی‌های پاکستان توسط شرکت بازرگانی مهندسی فناوری دفاع ترکیه با حضور جمعی از مقامات نیروی دریایی و وزارت دفاع پاکستان در اسلام آباد به امضا رسید.شرکت بازرگانی مهندسی فناوری دفاع ترکیه (STM) برای اولین بار یک قرارداد بسیار مهم در زمینه صادرات فناوری مهندسی دفاع در زمینه نوسازی زیردریایی‌های آگوستا 90 پاکستان به امضا رساند.

خبرگزاری فارس:  در پی اخراج شرکت‌های اماراتی از بندر «دورالی» جیبوتی، جمهوری سومالی‌لند نیز ساخت پایگاه نظامی امارات در شهر بربره را به تعلیق درآورد. به گزارش خبرگزاری فارس، جمهوری سومالی‌لند به دلیل اختلافات در توافقنامه امضا شده بین این کشور با امارات، احداث پایگاه نظامی این کشور در شهر «بربره» را به طور موقت متوقف کرد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *