جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

ببینید | شوک جدید به تل‌آویو؛ دومین حادثه رانندگی وزرای اسرائیل در ۲۴ ساعت گذشته

خودرو «حیم زیتون» وزیر آموزش رژیم اسراییل دچار حادثه شد. گفته شده پدر این وزیر مجروح شده است. روز جمعه هم «ایتامار بن‌گویر» وزیر امنیت داخلی رژیم اسراییل با خودرو خود دچار حادثه و مجروح شد./هم میهن

زلنسکی: حداقل به هفت سامانه دفاع هوایی نیاز داریم

تهران- ایرنا- ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین در پی حمله موشکی گسترده روز شنبه روسیه به بخش انرژی این کشور، با تکرار درخواست‌های قبلی خود برای ارسال سامانه‌های دفاع هوایی به ویژه سامانه‌های پاتریوت، گفت: برای دفع حملات روسیه حداقل به هفت سامانه دفاع هوایی نیاز داریم.

Loading

ترامپ خواهان قطع روابط کشورهای عربی با ایران

۱۳۹۷/۰۱/۱۸ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها: برخی منابع در دولت آمریکا فاش کردند که دونالد ترامپ خواهان قطع کامل روابط کشورهای عضو شورای همکاری خلیج‌ فارس با ایران است.

برخی منابع در دولت ترامپ گفتند که وی در پرونده بحران به وجود آمده در شورای همکاری خلیج‌فارس، به دنبال اعمال فشار بر کشورهای عضو این شورا برای قطع روابط با ایران است.

به گفته این منابع، ترامپ سعی خواهد کرد اختلافات بین این کشورها را از طریق حصول اجماع و توافق درباره ضرورت ایجاد جبهه یکپارچه برای مقابله با ایران حل نماید.

روزنامه «الرأی» کویت با اعلام این مطلب به نقل از این منابع نوشت: «ترامپ که قرار است بزودی با محمد بن زاید ولی‌عهد ابوظبی دیدار کند از کشورهای عضو شورای همکاری خلیج‌ فارس می‌خواهد که روابط خود با ایران را به طور کامل قطع کنند».

این روزنامه در ادامه با اشاره به اینکه تنها عربستان و بحرین روابط دیپلماتیک با ایران را قطع کرده اما چهار کشور دیگر عضو شورای همکاری خلیج فارس (قطر، امارات، کویت و عمان) با ایران روابط دیپلماتیک دارند، افزود: «طبق گفته ناظران، کسانی که از امور منطقه آگاه هستند می‌دانند که درخواست آمریکا برای قطع کامل روابط این کشورها با ایران در وضعیت فعلی، شاید [الان] شدنی نیست».

طبق این گزارش، منابع آمریکایی همچنین می‌گویند که ایجاد یک جبهه متحد متشکل از آمریکا و کشورهای عضو شورای همکاری خلیج‌فارس علیه ایران امری ممکن است و واشنگتن در صورت خروج از توافقنامه هسته‌ای به متحدان عرب خود برای تحمیل تحریم‌های اقتصادی بر تهران اعمال فشار خواهد کرد.

از سوی دیگر هجمه رسانه‌ای متقابل بین عربستان، امارات و بحرین از یک سو و قطر از سوی دیگر موفقیت ترامپ در حل اختلافات بین این کشورها را دشوار کرده است.

طبق این گزارش، همچنین گفته می‌شود که «حملات رسانه‌های متقابل عربستان و امارات و بحرین با قطر، نشان‌دهنده دشواری رسیدن ترامپ به راه‌حلی برای رفع اختلافات طرفین است».

ترامپ امیدوار بود که زمان استقبال از ولی‌عهد سعودی در کاخ سفید، اختلاف عربستان و قطر را حل کند اما دیدارهایی که دو طرف قبل از این دیدار [با طرف آمریکایی] انجام دادند، این تلاش را بیهوده گذاشت و سرانجام ولی‌عهد سعودی و رئیس جمهور آمریکا به بیان ضرورت وحدت کشورهای خلیج (فارس) بخصوص مقابل ایران بسنده کردند.

دو روز پیش، خبرگزاری قطر اعلام کرد که تمیم بن حمد، امیر این کشور تماسی تلفنی از ترامپ دریافت کرده که هر دو روابط دو کشور و راههای تقویت آن را بررسی کرده‌اند. اما کاخ سفید در بیانیه‌اش در این خصوص ذکر کرد که ترامپ با امیر قطر موانع وحدت شورای همکاری خلیج (فارس) را بررسی و بر ضرورت پایان دادن به اختلافات در این شورا تأکید کرده‌اند و امیر قطر نیز از ترامپ بابت این مسئله تشکر کرده است.

منبع: فارس

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *