جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

تعاملات اقتصادی و سیاسی ایران با کشورهای دوست راهبرد برد- برد است

تهران- ایرنا- معاون اول رئیس‌جمهور گسترش روابط با آفریقا را راهبرد اساسی ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی دانست و گفت: تعاملات اقتصادی و سیاسی تهران با کشورهای دوست و همچنین جهان براساس راهبرد برد-برد است

حملات «گسترده» روسیه به نیروگاه‌های تولید برق اوکراین

اوکراین می‌گوید ارتش روسیه در حملات «گسترده» تأسیسات انرژی این کشور را هدف قرار داده است و از سوی دیگر فعالیت یک پالایشگاه نفت روسیه بر اثر حمله پهپادی کی‌یف متوقف شده است. همچنین اعلام شده که این حملات تلاف جانی نیز داشته، اما جزئیاتی در این زمینه منتشر نشده است.

همکاری قزاقستان و افغانستان در حوزه معادن

تهران- ایرنا- معاون نخست‌وزیر قزاقستان، در دیدار با سرپرست وزارت معادن و نفت حکومت سرپرست طالبان گفت: آستانه خواهان تقویت روابط ۲ کشور برای توسعه دادوستد و همکاری اقتصادی در بخش‌های مختلف از جمله در بخش معادن با افغانستان است.

Loading
دکتر خرازی در دیدار با نخست وزیر واتیکان تاکید کرد:

تضمین عینی اروپا، شرط حفظ برجام

۱۳۹۷/۰۳/۳۰ | خبرهای شورا

شورای راهبردی آنلاین: رئیس شورای راهبردی روابط خارجی تاکید کرد منتظر اقدامات عملی و تضمین های عینی اروپا برای حفظ برجام می باشیم. اگر کشورهای اروپایی موفق نشوند تضمین های لازم را ارائه نمایند، دیگر دلیلی برای تداوم برجام از سوی ایران وجود نخواهد داشت.

دکتر سید کمال خرازی، رئیس شورای راهبردی روابط خارجی در ادامه سفر و رایزنی های خود با مقامات کشورهای حوزه جنوب اروپا، ظهر امروز در جلسه ای مشترک با پیترو پارولین نخست وزیر و پل ریچارد گالاگر وزیر امور خارجه واتیکان ملاقات و در خصوص تحولات دوجانبه، موضوع برجام و مسائل منطقه ای و بین المللی بحث و تبادل نظر کرد.

آقای خرازی در این دیدار عنوان داشت که ایران به عنوان مرکز عالم تشیع روابط بسیار خوب و مستحکمی با واتیکان دارد و گفتگوهای دوره ای بین ادیان بین ایران و واتیکان شرایط مناسبی را برای همفکری جهت حل و فصل مسائل و افزایش درک متقابل بخصوص در قبال مسائل خاورمیانه فراهم کرده است.

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی افزود، مواضع پاپ فرانسیس در مورد تمایز بین افراط گرایی و جریانات تکفیری با اسلام واقعی قابل تحسین است ولی متاسفانه برخی کشورها به دنبال ترویج اسلام هراسی هستند.

پیترو پارولین، نخست وزیر واتیکان نیز ضمن ابراز خوشحالی از سفر آقای دکتر خرازی اظهار داشت باور داریم که گفتگوی همه ادیان می تواند بخشی از راه حل خروج از بن بست در موضوعات و بحران های مبتلا به امروز جهان باشد .

نخست وزیر واتیکان تاکید کرد که تمسک به هرشکلی از خشونت و سوء استفاده از دین، مذموم و از سوی واتیکان محکوم می باشد.

پل گالاگر، وزیر امور خارجه واتیکان نیز در مورد برجام گفت واتیکان و شخص پاپ همواره از توافق هسته ای حمایت کرده اند. وی در ادامه افزود  ما کاملا به گزارش های آژانس بین المللی انرژی اتمی در مورد صلح آمیز بودن فعالیت هسته ای ایران باور داریم و امیدواریم اروپا بتواند تعهدات خود در توافق هسته ای را عملی نموده و برجام به حیات خود ادامه دهد.

وزیر امور خارجه واتیکان در ادامه عنوان داشت اعتقاد داریم ایران نقش بسیار مهمی در خاورمیانه و تحقق صلح و ثبات در منطقه و اعتماد سازی میان مردم کشورهای خاورمیانه و دولت های منطقه بر عهده دارد.

وی همچنین اظهار داشت که بیت المقدس به همه ادیان الهی تعلق دارد و لازم است براساس قوانین بین المللی کنترل و مدیریت شود.

آقای گالاگر گفت که از نظر واتیکان داشتن بمب اتمی از سوی هر کشوری در جهان مردود است.

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی نیز در پاسخ وزیر خارجه واتیکان اظهار داشت اقدامات یکجانبه آمریکا در ماه ها و روزهای اخیر منحصر به خروج از برجام نبوده و شاهد یکجانبه گرایی آن کشور و خروج از معاهدات و سازمان مختلف بین المللی از جمله شورای حقوق بشر، یونسکو، پیمان آب و هوایی و … هستیم.

دکتر کمال خرازی درباره برجام نیز عنوان داشت منتظر اقدامات عملی و تضمین های عینی اروپا برای حفظ برجام می باشیم. اگر کشورهای اروپایی موفق نشوند تضمین های لازم را ارائه نمایند، دلیلی برای تداوم برجام از سوی ایران وجود نخواهد داشت. وی تاکید کرد که شکست برجام تبعات و آثار امنیتی برای منطقه، اروپا و نظام بین الملل خواهد داشت.

آقای خرازی ضمن انتقاد از سیاست برخی دول اروپایی مبنی بر فروش تسلیحات به عربستان و کشتار و بمباران مردم بی گناه یمن از نخست وزیر واتیکان خواست کشورهای اروپایی را متقاعد نماید که از فروش سلاح به کشورهای عربی و خاورمیانه اجتناب نمایند.

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی در پایان این دیدار ابراز امیدواری کرد که مسائل منطقه با حضور بازیگران منطقه و عدم دخالت قدرت های خارجی حل و فصل گردد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *