جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

عضو ارشد حماس: درگیر جنگ جهانی با رژیم صهیونیستی و حامیان غربی آن هستیم/ سرنوشت جنگ را ما تعیین می کنیم نه آمریکا و رژیم صهیونیستی/ عملیات وعده صادق ایران صحنه جنگ را عوض کرد 

عضو دفتر سیاسی حماس گفت: این جنبش درگیر یک جنگ جهانی با آمریکا، سایر کشورهای غربی و رژیم صهیونیستی است اما به رغم این مساله مقاومت با تمام قوا با رژی…

Loading
نشست تبيين ژئوپليتيکي روابط ايران و فرانسه

زمینه‌های همکاری ایران و فرانسه

۱۳۹۷/۰۴/۰۶ | خبرهای شورا

شورای راهبردی آنلاین: پیشنهاد نظام جدید امنیت منطقه‌ای، بررسی سمت و سوی تحولات ژئوپلیتیکی در منطقه، موانع روابط ایران و فرانسه و راهکارهای رفع آنها و امکان تبادل رسانه‌ای میان ایران و فرانسه در نشست تبیین ژئوپلیتیکی روابط ایران و فرانسه به بحث گذاشته شد.

دکتر ژان کلود کو سران در سخنرانی خود با عنوان «چگونگی تعریف یک سیستم امنیت منطقه‌ای» پیشنهاد تشکیل نظام امنیتی جدیدی در منطقه را ارائه داد و گفت: آنچه در تشکیل این نظام امنیتی حائز اهمیت است، تغییر تصورات کشورهای منطقه از یکدیگر است.

وی افزود: در این راستا برگزاری یک کنفرانس با حضور همه قدرت‌ها می‌تواند ثمربخش باشد و باید الگوسازی جدیدی درخصوص مشارکت های منطقه ای صورت پذیرد.

دکتر عبدالرضا فرجی راد هم در سخنرانی خود با عنوان سمت و سوی تحولات ژئوپلیتیکی در منطقه، از سوریه، یمن، فلسطین و خروج آمریکا از برجام به عنوان مهم‌ترین تحولات ژئوپلیتیکی یاد کرد و گفت: به نظر می رسد که آمریکایی ها خیلی ساده اندیشانه درباره نتایج و تبعات تحریم ها می اندیشند، چرا که ایران این مرحله را نیز پشت سر خواهد گذاشت.

وی گفت: در چنین شرایطی که در آن عربستان نقش اصلی را در برهم زدن ثبات در منطقه ایفا می کند، اروپایی ها از جمله فرانسه حتی در تعامل با روسیه و چین اقدامات جدی تری را برای حل بحران های منطقه ای انجام خواهند داد، چرا که ثبات اروپا به ثبات خاورمیانه وابسته است.

دکتر فرجی راد تصریح کرد: در واقع اگر تروریسم در منطقه افزایش یابد ناامنی و مهاجرت در اروپا افزایش خواهد یافت. بنابراین اروپا و فرانسه باید به صورت عملی وارد تحولات خاورمیانه شوند و از سیاست های بعضا منفعت‌گرایانه بویژه در یمن فاصله بگیرند.

دکتر علی آهنی هم در سخنرانی خود با عنوان «روابط ایران و فرانسه: موانع و راهکارها» گفت: روابط دو کشور در دهه های پیش دارای فراز و نشیب هایی بود، اما دو طرف با توجه به منافع مشترکی که دارند تلاش هایی برای بهبود روابط در حوزه های مختلف سیاسی، اقتصادی و فرهنگی داشته‌اند.

وی با تاکید بر ظرفیت های گسترده دو کشور برای حل بحران‌های منطقه ای افزود: دو عامل نقش اساسی را در ایجاد بی‌اعتمادی در روابط ایران و فرانسه داشته که اولی حضور و  فعالیت منافقین در پاریس است و دیگری، حلقه نئوکان و آتلانتیک‌گرا در فرانسه که ویژگی آنها نگاه غیرواقع بینانه به تحولات خاورمیانه و همچنین ایران است.

دکتر آهنی تصریح کرد: در چنین شرایطی دو طرف باید با یک رویکرد واقع بینانه آسیب ها را شناسایی کنند تا بتوان راهکارهای بهبود روابط را مورد توجه قرار داد. مقاومت در برابر فشار آمریکا و شجاعت در تصمیم گیری ها، تقویت روابط رسانه ای به منظور شناساندن واقعیت ها و تبادلات علمی و فرهنگی از اهمیت فراوانی برخوردار است.

پروفسور میشل فوشه هم دیگر سخنران این نشست بود. وی که درباره پیشرفت ها و موانع توسعه همکاری های ایران و فرانسه سخنرانی می‌کرد، با اشاره به خروج آمریکا از برجام گفت: اقدام یکجانبه آمریکا هزینه های زیادی برای اروپا در بر خواهد داشت، چرا که این توافق یک وزن اروپایی داشت. از همین رو نیز امروز اروپا این اراده را دارد که با همکاری سایر کشورها از جمله چین توافق را حفظ کنند.

محمد خدادی هم در سخنرانی خود به واکاوی تبادل مستقیم اطلاعات بین ایران و فرانسه از مسیر رسانه پرداخت. وی گفت: آنچه جریان سیال اطلاعات بین کشورها و نخبگان و… را به گردش در می‌آورد، قدرت رسانه است که اطلاعات را جمع‌آوری و پردازش می‌کند و در اختیار مخاطب قرار می‌دهد.

خدادی با بیان اینکه اطلاعاتی که فرانسه درباره ایران از رسانه‌ها دریافت می‌کند، گاها غیرواقع‌بینانه و ناصحیح بوده، گفت: در واقع این اطلاعات برداشت از واقعیت‌ها بوده است، نه خود واقعیات؛ چرا که اطلاعات آنها عمدتا توسط جریان اطلاعات دوم و سومی به دست آنها رسیده است.

وی پیشنهاد داد: برای جلوگیری از انتقال و نشر اطلاعات غلط در موضوعات مختلف، جریان تبادل اطلاعات بین دو کشور مستقیم شود، به ویژه آنکه نگاه مردم ایران به فرانسه همچون انگلیس و آمریکا نیست.

دومین نشست گروه گفتگوی ژئوپلیتیک ایرانی و فرانسوی امروز به میزبانی شورای راهبردی روابط خارجی برگزار شد. این نشست با حضور متخصصان علمی و اجرایی ایرانی و فرانسوی، به میزبانی گروه و قطب علمی جغرافیای سیاسی دانشگاه تربیت مدرس و مشارکت شورای راهبردی روابط خارجی، انجمن ژئوپلیتیک ایران، بنیاد خانه علوم انسانی فرانسه و رایزنی فرهنگی سفارت فرانسه در تهران، با هدف توسعه مناسبات علمی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی دو جانبه و صلح و ثبات منطقه‌ای از طریق همکاری‌های دو طرف برگزار شد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *