جدیدترین مطالب

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

زاخارووا: روسیه در هیچ کنفرانسی درباره «فرمول صلح» زلنسکی شرکت نمی‌کند

تهران- ایرنا- ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت که مسکو در کنفرانس صلح اوکراین در سوئیس یا هیچ رویداد دیگری که درباره «فرمول صلح» ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین باشد، شرکت نخواهد کرد.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا: واشنگتن و سعودی به حصول توافقی که به اعطای تعهدات امنیتی به ریاض منجر خواهد شد «بسیار نزدیک» هستند / معتقدیم راهبرد ادغام اسرائیل در منطقه ایران را در منطقه منزوی خواهد کرد

«متیو میلر»، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا امروز پنجشنبه در نشست خبری گفت ایالات متحده و عربستان سعودی به حصول توافقی که به اعطای تعهدات امنیتی به ریاض منجر خواهد شد «بسیار نزدیک» هستند. وی اضافه کرد: «چند جزئیات وجود دارند که لازم است کماکان به حل و فصل آنها ادامه دهیم اما فکر می‌کنیم که می‌توانیم در مدت زمان کوتاه بر سر آن جزئیات هم به توافق برسیم.»

Loading

داعش و تغییر در محاسبات راهبردی پکن

۱۳۹۳/۱۱/۰۲ | دفاعی و امنیتی

شورا آنلاین - ترجمه: ابراهیم جعفری، وزیر امور خارجه عراق در مصاحبه ای با فایننشیال تایمز فاش کرد که چین پیشنهاد کمک به حملات هوایی عراق علیه داعش را مطرح کرده است. اینکه پکن قصد دارد این پیشنهاد خود را عملی کند یا خیر مشخص نیست، اما همکاری احتمالی چین و عراق می تواند فروش سلاح، تبادل اطلاعات و آموزش نظامی را نیز شامل شود.

ادی لینزر در مقاله ای برای امریکن اینترپرایز با طرح این سوال که آیا چین در سال 2015 به مبارزه علیه داعش می پیوندد؟ نوشت: مبارزه پکن با داعش به لحاظ راهبردی منطقی به نظر می رسد. چین منافع اقتصادی فراوانی در منطقه دارد. این کشور  در حال حاضر 10 درصد نفت مورد نیازش را از عراق وارد می کند. شرکت های دولتی چین که در زمینه انرژی فعال هستند، در زیرساخت ها، خطوط لوله و جاده های سراسر این کشور میلیاردها دلار سرمایه گذاری کرده اند.

در جریان حمله داعش به عراق در تابستان سال 2014 بیش از 10 هزار کارگر چینی به دلایل امنیتی مجبور به ترک این کشور شدند.

پکن همچنین نگران است که عناصر داعش سرزمین چین را نیز تهدید کنند. در اوایل ژوئیه ابوبکر البغدادی که خود را خلیفه داعش می خواند، به صراحت دولت چین را آزاردهنده مسلمانان خواند و به این ترتیب چین را به هدفی مشروع برای داعش تبدیل کرد. بیش از 300 مبارز چینی اویغوری هم به گروه داعش پیوسته اند.

دولت چین نگران است که این افراط گرایان پس از نبردهای سخت بتوانند با گذرنامه های چینی دوباره به این کشور وارد شوند. جدایی طلبان سازماندهی نشده اویغور قبلا هم به بمبگذاری و حملات با سلاح های سرد در استان شین جیانگ در مرز غربی چین و دیگر بخش های این کشور دست زده اند. از این رو نفوذ وابسته های آموزش دیده داعش ثبات داخلی چین را تهدید می کند.

پیشنهاد پکن برای کمک به دولت عراق از تغییری تدریجی، اما مهم در سیاست خارجی چین پرده بر می دارد. در سال 1953 نخست وزیر چین “اصل منع مداخله” را به عنوان سنگ بنای سیاست خارجی چین معرفی کرد که بر اساس آن چین (به لحاظ نظری) از مداخله در امور داخلی دیگر کشورها خودداری می کند. اصل منع مداخله در طول نخستین دوره رشد اقتصادی در چین در حالی طنین انداز شد که این کشور بر رشد داخلی متمرکز شد و در خصوص  مداخله خارجی محتاط برخورد کرد.

در هر حال اکنون چین نگاه به بیرون دارد تا در آن سوی مرزهایش سرمایه گذاری کند و منابع طبیعی به دست آورد. منافع ملی چین مطابق با اصل منع مداخله این کشور انگاشته شده است، اما این ناهماهنگی میان حرف و عمل چین چیزی است که امروز در عراق مشاهده می کنیم.

کمک پیشنهادی چین به دولت عراق نشان دهنده تغییری در محاسبات راهبردی پکن است. رهبری چین دیگر باور ندارد که می تواند بر آمریکا برای تامین ثبات در منطقه خلیج فارس و بنا بر این حمایت از منافع اقتصادی چین تکیه کند.

در حالی که عملیات های نظامی چند ملیتی علیه داعش در سال 2015 ادامه دارد، باید منتظر برداشتن گام هایی کوچک از سوی چین به منظور مشارکت در این مبارزه باشیم.

اما آیا ارتش آزادی بخش خلق با ائتلاف آمریکا یا با ایرانی ها هماهنگ می شود؟ آیا مداخله نظامی چین بر وضعیت سیاسی عراق تاثیر می گذارد؟

پاسخ به این سوالات مشخص می سازد که آیا عراق به محلی برای همکاری چین و آمریکا تبدیل می شود یا رقابت آنها.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *