جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

آمریکا و ویتنامی دیگر؟۱

«اعتراضات ضدصهیونیستی جاری در آمریکا از سوی جامعه دانشگاهیان این کشور، سطح فشارها را علیه اقدامات رژیم اشغالگر قدس و البته دولت آمریکا در جنگ غزه به مراتب افزایش داده و در انتخاب های ر اهبردی آن ها در ادامه راه، اثرگذاری ویژه و گسترده ای خواهد داشت. برخی تحلیلگران بر این باورند آنچه اکنون در آمریکا می بینیم، شباهت زیادی به اعتراضات گسترده در این کشور در بحبوحه جنگ ویتنام دارد»

Loading

ارتش عراق در آستانه تغییر ساختار

۱۳۹۳/۱۱/۱۳ | موضوعات

شورا آنلاین – گزارش تحلیلی: هیات دولت عراق روز سه شنبه قانون تشکیل "نیروی گارد ملی " در این کشور را به رای می‌گذارد. هیات دولت عراق در جلسه قبلی خود، کلیات قانون تشکیل نیروی گارد ملی را تصویب و کمیته‌ای را برای بررسی این موضوع مامور بررسی کرد.

پس از حمله گروه تروریستی داعش به موصل در ژوئن 2014 و سقوط این شهر، اعلام شد برخی از نیروهای ارتش عراق در سرنگونی این شهر نقش اساسی داشته اند. داعش با کمک افسران بعثی ارتش سابق عراق و با سوء‌استفاده از ضعف ارتش این کشور، در پی اشغال مناطق بیشتری در این کشور بود و در این مسیر از هیچ جنایتی فروگذار نکرد.

اما با آشکار شدن فتنه این گروه، با درخواست مرجعیت دینی عراق، بسیج مردمی برای جنگ با داعش شکل گرفت. در قدم اول عشایر شیعه و سنی، کرد و مسیحی عراق با برگزاری نشستی ضمن اعلام وحدت، حمایت همه جانبه خود را از ارتش این کشور در مبارزه با تروریسم ابراز کردند. قومیت‎های مختلف عراقی در قالب بسیج مردمی، حضور پررنگی یافتند و در همکاری با ارتش عراق در نبرد با داعش، موفقیت‎های چشمگیری به دست آوردند.

هم اکنون، ترمیم روابط ارتش و مردم عراق با همکاری دو طرف در جنگ با داعش، مراحل اولیه خود را سپری و ارتش بعد از بعثی‌زدایی به سمت ساختاری ملی حرکت می کند. حمایت عشایر و قومیت‌های مختلف عراقی از ارتش در جنگ با داعش نیز نشان داد عراقی‎ها در دفاع از تمامیت ارضی کشورشان، نگاه قومی و طایفه‎ای ندارند.

عراق پس از سقوط رژیم صدام، نظام سیاسی جدیدی را با رنگ و بوی دموکراتیک تجربه می‎کند و اکنون در تلاش است تجربه دموکراتیک را در همه ساختارها از جمله در ساختار نظامی خود محقق کند و آنچه را که در ارتش از دریچه رژیم بعث به آن نگریسته می شد، تغییر دهد.

فواد معصوم، رییس جمهور عراق در سالگرد تاسیس ارتش این کشور تاکید کرد: ارتش باید از جانبداری یا گرایش‌های حزبی و گروهی به دور باشد تا در رده ارتش‎های کشورهای دموکراتیک قرار گیرد. ارتش باید به ارتشی حرفه‎ای تبدیل شود و بتواند به وظایف خود برای حفظ امنیت، آزادی، وحدت و استقلال عراق عمل کند.

در دوران 24 سال دیکتاتوری صدام، ارتش عراق به‎جای حمایت از منافع مردم، به نیروی سرکوبگر تبدیل شده بود. عملیات انفال و سرکوب کُردها به دست ارتش رژیم بعث، مصداق عینی در حاکم بودن رویکرد واگرایی در روابط ارتش و مردم عراق در این دوره بوده است. همچنین در دوران بعثی ها، نگاه کاملا طایفه‌ای در نهادهای دولتی به ویژه ارتش حاکم بود و رفتارها بر اساس همین نگاه شکل می‎گرفت. امروز اما چندان در عراق نگاه طایفه‌ای حاکم نیست و مسئولان عراقی در تلاشند از جایگاه فراجناحی و ملی به امور بنگرند و تشکیل گارد ملی نیز در این راستا ارزیابی می‌شود.

عراقی‌ها اکنون بیش از هر زمان دیگری نیاز به گارد ملی را احساس می‌کنند. پس از خروج نیروهای آمریکایی از خاک عراق در دسامبر 2011 ، ناامنی به عنوان میراث اشغالگری برای عراقی‌ها بر جا ماند و آمریکایی‌ها با وجود دریافت بودجه‌های هنگفت برای مستشاران خود، برای برقراری امنیت و ثبات هیچ اقدام مفیدی صورت ندادند.

سازمان ملل به تازگی در گزارشی فاش کرد در سال‌های 2001 تا 2010 میلادی تقریبا همزمان با اشغال عراق به دست نیروهای آمریکایی، بیش از 65 میلیارد دلار از سرمایه‌ و دارایی‌های عراق غارت شده است.

امروز ارتش عراق با همکاری نیروهای مردمی، موفقیت‌های خوبی در آزمون نظامی کسب کرده و برای پایدار ماندن امنیت، تغییر ساختار قدیمی ارتش با هدف هماهنگی ساختارهای سیاسی و نظامی، ضرورتی انکارناپذیر است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *