جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

هیل: آمریکا در بحبوحه اعتراضات دانشگاهی علیه جنگ غزه، حمایت از اسرائیل را دوچندان می‌کند

تهران- ایرنا- تارنمای «هیل» با اشاره به اعتراضات دانشجویان آمریکایی علیه جنگ غزه و کمک ۲۶ میلیارد دلاری جدید برای رژیم اسرائیل که در کنگره ایالات متحده تصویب شد، نوشت: رئیس جمهوری آمریکا این قانون را در بحبوحه تشدید بحران انسانی در غزه و حمله قریب الوقوع اسرائیل به شهر جنوبی رفح، جایی که بیش از یک میلیون غیرنظامی فلسطینی آنجا پناه گرفته‌اند، امضا کرد.

اکثریت کابینه نتانیاهو از پیشنهاد مصر برای جلوگیری از جنگ در رفح حمایت کردند

«سازمان رادیو و تلویزیون» اسرائیل، شنبه هشتم اردیبهشت، به نقل از یک منبع آگاه خبر داد به‌رغم اولویت متفاوت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر این دولت، دستیابی به توافق تل‌آویو و حماس، براساس پیشنهاد جدید مصر، ظرف چند روز امکان‌پذیر است. به گفته این منبع آگاه، اکثریت اعضای کابینه نتانیاهو از مفاد پیشنهاد جدید مصر حمایت می‌کنند. پیشنهاد قاهره پیش از این به مقامات حماس ارائه شد و هدف آن دستیابی به توافقی برای مبادله گروگان‌ها و زندانیان و آغاز آتش‌بس موقت است.

Loading

ماهواره فجر؛ نقطه پایان انحصار علمی وفناوری

۱۳۹۳/۱۱/۱۵ | علمی - فرهنگی

شورا آنلاین - گزارش خبری: ماهواره ملی فجر، نماد توانایی دانشمندان و متخصصان ایرانی با رمز مبارک یا محمد رسول الله (ص) به فضا پرتاب شد و با موفقیت درفاصله 450 کیلومتری مدار زمین قرار گرفت. این ماهواره ماحصل تلاش داﻧﺸﻤﻨﺪان و ﻣﺤﻘﻘﺎن ﻓﻀﺎﯾﯽ ﺷﺮﮐﺖ ﺻﻨﺎﯾﻊ اﻟﮑﺘﺮوﻧﯿﮏ اﯾﺮان و ﺷﺮﮐﺖﻫﺎی داﻧﺶ ﺑﻨﯿﺎن داﺧﻠﯽ و ﻣﺮاﮐﺰ ﺗﺤﻘﯿﻘﺎﺗﯽ، ﻋﻠﻤﯽ و داﻧﺸﮕﺎﻫﯽ ایران است. به گفته حسین دهقان، وزیر دفاع همه مراحل طراحی و ساخت این ماهواره به دست مهندسان ایرانی انجام شده است.

ماهواره ملی فجر، ﭼﻬﺎرﻣﯿﻦ ﻣﺎﻫﻮاره ﺑﻮﻣﯽ ﺟﻤﻬﻮری اﺳﻼﻣﯽ اﯾﺮان است که در این چند سال ﺑﻪ ﻓﻀﺎ ﭘﺮﺗﺎب شده است. پیش از این، ماهواره‌های “امید” ، “رصد” و “نوید” در مدار زمین قرار گرفته بودند. جمهوری اسلامی ایران هشتمین کشور پس از روسیه، آمریکا، فرانسه، ژاپن، چین، انگیس و هند محسوب می‎شود که به طور مستقل موفق به پرتاب ماهواره به فضا شده است.

هرچند پرتاب این ماهواره در برنامه ها و طرح های فضایی ایران پیش بینی شده بود، اما مقامات آمریکا تلاش کردند تا مساله موشک ماهواره ‌بر را برجسته کنند. دراین راستا،‌ جنیفر ساکی، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در نشستی خبری کوشید برنامه موشکی ایران را تهدیدی برای منطقه جلوه دهد. وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا قرار دادن ماهواره در مدار زمین به دست دانشمندان ایرانی باعث نگرانی دولت آمریکا شده است؟ ادعا کرد: ما پیش از این هم اعلام کرده ایم که برنامه موشکی ایران تهدیدی برای منطقه محسوب می شود و موضوعی است که ما به دقت آن را زیر نظر داریم.

وی درادامه با ادعای اینکه یکی از موضوعاتی که در مذاکرات هسته ای با ایران به آن پرداخته می شود، تلاش های ایران در زمینه توسعه برنامه موشک‌های بالستیک است، تاکید کرد این موضوع مورد بحث قرار گرفته است و همچنان به عنوان یکی از موضوع های مورد گفتگو در مذاکرات مطرح خواهد بود.

در واکنش به ادعاهای این مقام آمریکایی، سید عباس عراقچی، عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای ایران پرتاب ماهواره فجر به فضا را در راستای رویکرد درازمدت جمهوری اسلامی ایران برای حضور در فضا و تقویت زیرساخت‌های ارتباطاتی و اطلاعاتی دانست.

وی با اشاره به ماهیت کاملاً علمی و اقتصادی پرتاب ماهواره به فضا گفت: ماهواره بر سفیر که ماهواره فجر را در مدار زمین قرار داده است نیز به دست توانای متخصصان سازمان هوافضای وزارت دفاع به منظور حضور در فضا با اهداف کاملاً صلح‌آمیز طراحی و ساخته شده است.

معاون حقوقی و بین الملل وزارت امورخارجه ایران تصریح کرد برنامه موشکی کشورمان ماهیت کاملا دفاعی دارد و جمهوری اسلامی ایران به هیچ عنوان مسائل دفاعی را قابل مذاکره نمی داند و در مورد آن حاضر به گفت و گو با هیچ طرف خارجی نیست.

آمریکا و برخی کشورهای اروپایی همیشه مدعی بوده اند که پیشرفت ایران در صنایع علوم هوا وفضا، ‌نظیر پرتاب ماهواره از این جهت مایه نگرانی آنهاست که می توان ازفناوری آن برای سلاح های حامل کلاهک اتمی استفاده کرد. این مواضع تکرار همان ادعاهایی است که هنگام ارسال اولین ماهواره تحقیقاتی ایران به فضا گفته شد.

ایران پیش از این در سال 2008 دو موشک- کاوشگر 1 و کاوشگر 2 را به فضا پرتاب کرد و در فوریه 2009 نیزاولین ماهواره ساخت داخل به نام امید را راهی فضا کرد. اولین آزمایش ایران در فرستادن موجودات زنده (میمون) به فضا نیز بعدها محقق شد. مقامات آمریکا در همان زمان مدعی شدند چنین اقداماتی از سوی ایران “اعمال تحریک آمیز” است.

واقعیت این است که جمهوری اسلامی ایران توانسته است با وجود تحریم‌های اقتصادی، فنی، فناوری و سایرمحدودیت‌های ایجاد شده ازسوی غرب، به این سطح از توانایی علمی دست یابد و این تحول عظیم، نقطه پایانی بر انحصارطلبی قدرت‌های جهانی و کشورهای پیشرفته درعرصه‌های علمی وفناوری است.

آنگونه که رهبرمعظم انقلاب اسلامی بارها تاکید کرده اند، ملت ایران هیچگاه به آنچه تا کنون به دست آورده است قانع نخواهد شد و تا رسیدن به اقتدار همه جانبه که پیشرفت علمی لازمه آن به شمار می رود، به تلاش و جهاد بزرگی نیاز دارد. ملت ایران این باور را دارد که می تواند با سرعت این مسیر را طی کند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *