جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

آمریکا و ویتنامی دیگر؟۱

«اعتراضات ضدصهیونیستی جاری در آمریکا از سوی جامعه دانشگاهیان این کشور، سطح فشارها را علیه اقدامات رژیم اشغالگر قدس و البته دولت آمریکا در جنگ غزه به مراتب افزایش داده و در انتخاب های ر اهبردی آن ها در ادامه راه، اثرگذاری ویژه و گسترده ای خواهد داشت. برخی تحلیلگران بر این باورند آنچه اکنون در آمریکا می بینیم، شباهت زیادی به اعتراضات گسترده در این کشور در بحبوحه جنگ ویتنام دارد»

Loading

بایسته های جنگ آنلاین با داعش

۱۳۹۵/۰۲/۱۹ | موضوعات

شورا آنلاین – ترجمه: به موازات آنکه آمریکا و متحدانش به بمباران هوایی اهداف خود علیه داعش می پردازند، این گروه برای انتقام در جبهه های دیگر آماده می شود.

کالین پی. کلارک و ایساک آر. پورشه در تحلیلی که اندیشکده رند منتشر کرد، نوشتند: تا زمانی که آمریکا به شکل همه جانبه خود را برای مقابله با فعالیت های این گروه سازماندهی نکند، داعش با کشاندن جنگ به فضای سایبری، از بسیاری از مزایای این جنگ نامتقارن بهره برداری خواهد کرد.

موانع ورود به جنگ سایبری نیز برای فعالان غیردولتی به طور قابل توجهی کم است. حتی اگر داعش در حال حاضر قابلیت انجام عملیات های سایبری را نداشته باشد، جذب طرفدارانی که این تخصص های مورد نیاز را داشته باشند، چندان دشوار نیست.

همچنانکه در گذشته نیز سایر سازمان های تروریستی و شورشی از عهده این کار برآمده اند. اگر قیمت مناسب باشد، تمایل به مزدوری، هواداری و عملکرد سایبری هم وجود خواهد داشت.

کارشناسان هشدار داده اند که داعش ممکن است زیربناهای فاقد حفاظت یا اماکن بخش خصوصی را هدف قرار دهد. صدها هزار سیستم کنترل تجاری و صنعتی از جمله اینترنت اشیاء، مجراهای نفوذ وسیع تری برای اختلال در زندگی روزانه برجای می گذارد.

در همین ارتباط، گزارش هشدار ابتکار عمل تهدید هسته ای که از سوی سازمان غیرانتفاعی حامی امنیت جهانی منتشر شده، بسیار نگران کننده است، چرا که بر اساس این گزارش، بسیاری از تجهیزات اتمی نظامی و غیرنظامی در برابر حملات سایبری به طور کامل محافظت نمی شوند.

اواخر سال گذشته، پژوهشگران امنیت شبکه و کامپیوتر اعلام کردند که داعش در فضای موسوم به وب تاریک، فعال است که هیچ جای شگفتی نداشت. این وب سایت ها برای موتور جستجو ناپیداست و تنها از طریق نرم افزارهای حرفه ای قابل دسترسی است و اغلب به عنوان بهشت سوداگران مواد مخدر یا سایر محصولات غیرقانونی نظیر بدافزارها و خدمات هک و هرزه نگاری از کودکان محسوب می شود. این پیشرفت ها اولین نشانه آن است که داعش فعالانه به دنبال توسعه قابلیت سایبری خود و فعالیت در آن است، حتی اگر در روی زمین جای پای خود را از دست بدهد.

تا به حال، تروریست ها در کسب ارز مجازی نظیر ارز پایاپای بیت کوین، دنباله رو همتایان تبهکار خود بوده اند، اما اگر کشورهای غربی در مقابله با منابع مالی فعلی داعش، از جمله قاچاق نفت و باجگیری، موفقیت آمیز عمل کنند، این وضع ممکن است تغییر کند. در واقع، داعش همین حالا هم با بیت کوین کمک های مالی گسترده ای جمع آوری کرده است.

این گروه از وب تاریک برای جذب نیرو و اشاعه تبلیغات خود برای جذب افراطی ها هم استفاده می کند. برای مخاطبانی که طرفدار داعش هستند، اقدامات آنلاین می تواند برای ارتکاب اقدام خشونت آمیز کافی باشد.

این امر به ویژه برای کسانی صدق می کند که قبلا به افراط کشیده شده اند؛ از جمله سید فاروق و تشفین ملک، زن و شوهری که در دسامبر در سانفرانسیسکو کالیفرنیا در یک میهمانی تعطیلات اقدام به تیراندازی کردند.

از منظر عملیاتی شاید احتمال این امر خیلی نگران کننده باشد که داعش از وب تاریک برای هماهنگی با طرفداران تروریست خود استفاده کند تا حمله بزرگی را در اروپا یا آمریکا برنامه ریزی و اجرا کنند. تروریست ها همواره سعی می کنند تا از سرویس های اطلاعاتی و اجرای قانون یک گام جلوتر باشند. بنابراین، احتمال دارد که داعش به دنبال نرم افزاری باشد که آی پی آدرس کاربر را پنهان کرده و دسترسی اینترنتی را از طریق مجموعه ای از سرورهای ناشناس ممکن سازد.

یقینا هجوم داعش به فضای سایبری فرصت هایی در اختیار آژانس های اطلاعاتی و اجرای قانون کشورهای غربی می گذارد تا بر آن نظارت کنند، البته اگر توانایی توسعه ظرفیت انجام این کار را داشته باشند. برای جنگ موثر در این حوزه بدون مرز، آمریکا بایستی با شرکای بین المللی خود از نزدیک همکاری کند، هرچند که گام هایی نیز وجود دارد که این کشور می تواند به تنهایی بردارد.

اخیرا اشتون کارتر، وزیر دفاع آمریکا، فرماندهی سایبری آمریکا (نیروی ارتش مخصوص عملیات های فضای سایبری) را ملزم کرده است تا «جنگ» علیه داعش را «تشدید» کند. با این حال، عاقلانه این است که آمریکا با استفاده از داوطلبان غیرنظامی به این جنگ شدت بخشد.

هنگامیکه مساله به حملات سایبری مربوط باشد، تعداد تعیین کننده است. سایر کشورها، از جمله ایران، چین، و کره شمالی تابه حال ارتش سایبری را با ده ها هزار نیرو توسعه داده اند که می توانند تهدید علیه کشورشان را کنترل، ردیابی و کاهش داده و با آن مقابله کنند.

در آمریکا، سپاه غیرنظامی سایبری میشیگان به سازماندهی خود برای واکنش در برابر حملات سایبری پرداخته است. تکرار این برنامه (موسوم به «داوطلبان بخش آتش نشانی و گارد ملی») در سطح ملی، می تواند قابلیت های آمریکا را تقویت کند.

وزارت امنیت داخلی آمریکا قبلا به فکر ایجاد نیروی «حفاظت سایبری» از کارشناسان کامپیوتر بوده است و گزارش بوز الن همیلتون، یک شرکت امنیت و فن آوری،  اقدامات مشابهی را توصیه کرده است تا در مواقع حمله، برای آمریکا جنگجویان سایبری فراهم کند.

برای غلبه بر داعش، آمریکا و سربازان سایبری آن باید از قابلیت واکنش سریع برخوردار بوده و در عین حال با راهبردی فراگیر هدایت شوند. مقابله آنلاین با داعش مستلزم پاسخی پیوسته انطباق پذیر است و این کار با نیروی انسانی پرشمار امکان پذیر خواهد شد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *