جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

ببینید | تصاویری از نماز خواندن یک پیرمرد در زیر آوار

یکی از اعضای دفاع غیرنظامی در غزه ویدئویی را منتشر کرده که پیرمردی در حالی که زیر آوار خانه‌اش در حال خواندن نماز صبح دیده می‌شود. خانه او پس از بمباران توسط رژیم صهیونیستی ویران شده و این مرد فلسطینی در این وضعیت نماز می‌خواند. طبق تازه‌ترین آمارهای اعلام شده از سوی وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه از آغاز جنگ تا این لحظه ۳۴۳۸۸ فلسطینی به شهادت رسیده و ۷۷۴۳۷ نفر هم زخمی شدند./فرارو

ببینید | تصاویری از نماز خواندن یک پیرمرد در زیر آوار

یکی از اعضای دفاع غیرنظامی در غزه ویدئویی را منتشر کرده که پیرمردی در حالی که زیر آوار خانه‌اش در حال خواندن نماز صبح دیده می‌شود. خانه او پس از بمباران توسط رژیم صهیونیستی ویران شده و این مرد فلسطینی در این وضعیت نماز می‌خواند. طبق تازه‌ترین آمارهای اعلام شده از سوی وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه از آغاز جنگ تا این لحظه ۳۴۳۸۸ فلسطینی به شهادت رسیده و ۷۷۴۳۷ نفر هم زخمی شدند./فرارو

Loading

دفاع از برجام آغاز تحقق استقلال اتحادیه اروپاست

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها: اندیشکده چتم هاوس نوشت: آمریکا فقط دونالد ترامپ نیست و اتحادیه اروپا باید برای تحقق آرزوی کسب استقلال راهبردی از توافق هسته ای با ایران دفاع کند.

در یادداشتی که روز شنبه در تارنمای اندیشکده انگلیسی منتشر شده آمده است: تصمیم رئیس جمهوری آمریکا به خروج از برجام، امنیت منطقه ای و جهانی را به شدت تضعیف کرد و خطر جنگ و رقابت بر سر تسلیحات هسته ای را در خاورمیانه و سایر مناطق افزایش داد. خروج یکجانبه ترامپ از برجام در حکم تمرد از سازمان ملل و حقوق بین الملل است.
در ادامه گزارش افزوده شده است: اقدامات اروپا پیامدهای جدی برای ائتلاف آنها با آمریکا، امنیت خاورمیانه و نیز روابط اروپا با چین، روسیه و دیگر کشورهای در پی خواهد داشت.
منافع اتحادیه اروپا وانگلیس، فرانسه و آلمان با آمریکا همگن و همسو نیست. ترامپ علیه تهران خواهان تغییر حکومت، پیروزی اسرائیل و عربستان بر ایران و شرکای منطقه ای این کشور است.
ترامپ برجام را توافقی بد می داند و در مقابل، اروپایی ها با توجه به نقش مهم این پیمان در مقابله با اشاعه هسته ای در خاورمیانه دارای منافع راهبردی برای حمایت از آن هستند.
اروپایی ها و آمریکایی ها در زمینه مبارزه با اشاعه هسته ای منافع راهبردی دارند، اما نقش برجام در دستیابی به این هدف بسیار متفاوت تعبیر و تفسیر می شود. پرسش این است که اتحادیه اروپا و آلمان، انگلیس و فرانسه اکنون چگونه در این برهه از اهرم خود به منظور دست یافتن به اهداف راهبردی بهره می گیرند.
اتحادیه اروپا و انگلیس، فرانسه و آلمان باید برای زنده نگه داشتن برجام با سایر اعضای شورای امنیت و تهران همکاری کنند. این رویکرد در عمل یعنی اینکه آنها حتی در صورت خروج اختیاری یا اجباری شرکت های بزرگ چندملیتی از ایران، گام هایی ویژه برای حفاظت از سرمایه گذاری های تجاری اروپا در این کشور بردارند و در مقابل فشار آمریکا برای قطع دسترسی جمهوری اسلامی به نظام سوئیفت و سایر اقدامات بایستند.
چتم هاوس در پایان نوشته است: باید توجه داشت که آمریکا فقط ترامپ نیست و اروپایی ها باید از برجام دفاع و ساختار دیپلماتیک خود را حفظ کنند. اگر اتحادیه اروپا در آرزوی استقلال راهبردی است، جنگ برای نجات پیمان هسته ای با ایران نقطه شروع تحقق این آرزو است. این اتحادیه تنها در صورتی قادر به مذاکره موثر با آمریکا درباره تهران خواهد بود که راهبرد و توانایی نمایش اقدام بر مبنای منافع خود را داشته باشد.

منبع: ایرنا

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *