جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

افشای هراس صهیونیست ها از واقعیت های جنگ غزه

«آمریکایی ها به صهیونیست ها توصیه کرده اند که بهتر است جنگ غزه را هر چه سریعتر خاتمه داده و ادعای پیروزی کنند و در عوض، ترور هدفمند رهبران حماس را در دستورکار قرار دهند.»

Loading
رویکرد آتی دموکرات های آمریکا به ایران

توافق هسته ای با ایران تحت ریاست جمهوری کلینتون!

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شوارآنلاین - رسانه ها:ایران از زمان جنگ سرد تاکنون در مرکز سیاست آمریکا در قبال خاورمیانه قرار داشته و اغلب روسای جمهور آمریکا همواره سیاست آسیایی خود را حول منطقه خلیج فارس، با محوریت ایران مشخص کرده اند.سوالی که اکنون مطرح می شود اینکه در صورت پیروزی هیلاری کلینتون، رویکرد آمریکا به ایران چه خواهد بود؟

نشریه اوراسیاریویو در گزارشی با اشاره به اظهارات تند نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به بررسی وضعیت اجرای توافق هسته ای ایران و گروه 1+5 در صورت به قدرت رسیدن هیلاری کلینتون پرداخت.

به گزارش ایسنا، نشریه اوراسیاریویو در گزارش خود با عنوان ” توافق هسته ای با ایران تحت ریاست جمهوری کلینتون” نوشت: هیلاری کلینتون در سپتامبر 2015 در اندیشکده بروکینگز به تشریح سیاست خود در ایران پرداخت و شبیه به اظهارات رونالد ریگان در دوران جنگ سرد درباره روسیه که گفته بود؛ اعتماد کنید اما راستی آزمایی هم انجام دهید، گفت که بی اعتماد باشید و راستی آزمایی کنید. از آن زمان توافق هسته ای ایران و گروه 1+5 که در ژوئیه 2015 در وین به امضا رسید مورد بحث و اختلاف بوده است. زمان انتقال مخفیانه 400 میلیون دلار پول نقد به ایران که با آزادی چهار زندانی آمریکایی در ایران همزمان شد، دولت باراک اوباما و حزب او را هدف انتقادات تند و غلیظ از سوی جمهوری خواهان و به نوعی یک مخمصه قرار داده است. توافق هسته ای با ایران کماکان پیش بینی ها درباره سیاست رئیس جمهور آینده آمریکا در قبال ایران را پیچیده می کند و هنوز مایه نفاق و اختلاف در رقابت های ریاست جمهوری در آمریکا است.

نامزد دموکرات ها در انتخابات پیش روی آمریکا در اظهاراتش موضعی سخت و تند در قبال ایران اتخاذ و این کشور را خشن و بی رحم توصیف کرده که تلاش می کند قدرت خود را در منطقه افزایش دهد و ممکن است توافق هسته ای را نقض کند.

این در حالی است که ایران، آمریکا را به دلیل پایبند نبودن به تعهداتش طبق برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) مورد انتقاد قرار می‌دهد و مرتبا از آن شکایت می کند. ایران در نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل یعنی شش ماه پس از اجرایی شدن برجام مساله عدم پایبندی واشنگتن به تعهداتش در این توافق را مطرح و از آن انتقاد کرد. در این شکایات ایران تاکید می کند که تاکنون از منافع اقتصادی حاصل از رفع تحریم های یک جانبه و چند جانبه بهره نبرده است که این مساله به ویژه در برنامه ابطال ویزای آمریکا قابل مشاهده است که در آن شروط جدیدی را برای ایرانی هایی که خواهان ورود به خاک آمریکا هستند، تعیین کرده است این شرایط نه تنها احتمالات کلینتون در خصوص رفتار ایران را تحت تاثیر قرار می دهد، بلکه فرصت خروج ایران از توافق هسته ای را فراهم می کند.

هیلاری کلینتون نامزد حزب دموکرات است و نماینده حزبی است که در حصول توافق هسته ای راهگشا بود اما بهانه های دموکرات ها برای حصول این توافق و خوشحالی ناشی از اجرای این دیگر کار نمی کند؛ چرا که آمریکا رفع برخی تحریم ها را به تاخیر انداخته است. بنابراین، کلینتون در صورت به قدرت رسیدن باید درباره مساله تحریم ها تصمیم گیری کند که به وی امکان نظامی کردن علیه ایران را می دهد اما توافق هسته ای تنها موجب محدودیت ظرفیت ایران در غنی سازی اورانیوم و تحقیق و توسعه را برای 15 سال می شود.

این نشریه در ادامه گزارش خود به رویکرد کلینتون در قبال رژیم صهیونیستی و قصد قطعی وی برای افزایش روابط با این رژیم برخلاف باراک اوباما پرداخته است که این موضوع نیز می تواند موضع اسرائیل در برابر ایران را قوی تر کند.

اوراسیاریویو در پایان نوشت: ایران از زمان جنگ سرد تاکنون در مرکز سیاست آمریکا در قبال خاورمیانه قرار داشته و این کشور با اکثریت شیعه از یک هم پیمان واشنگتن در گذشته به دشمن سرسخت آمریکا در منطقه تبدیل شده است. اغلب روسای جمهور آمریکا همواره سیاست آسیایی خود را حول منطقه خلیج فارس، با محوریت ایران مشخص کرده اند و واضح است که هیلاری کلینتون نیز در صورت به قدرت رسیدن در کاخ سفید، این حساسیت در قبال ایران را ادامه خواهد داد، هر چند ممکن است به روشی دیگر باشد.

منبع: ایسنا

بازنشر مطلب به معنای رد یا تایید آن از سوی پایگاه اینترنتی شورای راهبردی روابط خارجی نیست.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *