جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

بلینکن و سیاست یک بام دو هوای آمریکا درقبال غزه

تهران – ایرنا – وزیر خارجه آمریکا در حالی که کشورش چند بار پیش نویس قطعنامه های پیشنهادی در شورای امنیت مبنی بر لزوم برقراری آتش بس در نوار غزه را وتو و تاکنون از حمایت تسلیحاتی، سیاسی و اقتصادی از رژیم صهیونیستی در جنگ علیه ملت فلسطین دست برنداشته است، گفت: برای تامین و رفع نیازهای بشردوستانه در غزه باید در این منطقه آتش بس برقرار شود.

بلینکن وارد عربستان سعودی شد

وزارت امور خارجه آمریکا پیشتر اعلام کرده بود که بلینکن در روزهای 29 و 30 آوریل به عربستان سعودی سفر خواهد کرد.

Loading
تغییر رویکرد داعش در قبال حملات تروریستی در اروپا

راهبرد جدید داعش در اروپا؟

۱۳۹۵/۰۹/۱۳ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین - رسانه ها: در گزارشی که روز گذشته از سوی یوروپل منتشر شد، آمده است که اقداماتی از قبیل بمب گذاری خودروها و دیگر تاکتیک هایی که داعش در عراق و سوریه مورد استفاده قرار می دهد، ممکن است در اروپا نیز به کار گرفته شود. همچنین بر اساس این گزارش، حملاتی که پیش از این رخ داده، مانند آنچه در فرانسه و بلژیک شاهد آن بودیم، نشان می دهد تروریست های وابسته به داعش می توانند به شکل موثری برای انجام حملات پیچیده برنامه ریزی کنند.

ا قرار گرفتن گروه تروریستی داعش در تنگنای عراق و سوریه، بار دیگر بحث درباره استراتژی های احتمالی این گروه در آینده، به طور جدی مطرح شده و مورد توجه قرار گرفته است. در همین راستا، گزارش های نهادهای ذیربط اروپایی، از افزایش میزان تهدید برآمده از این گروه علیه کشورهای اروپایی و راهبردهای جدید داعش در اروپا حکایت دارد.

به گزارش «تابناک»، پلیس اروپا (یوروپل) روز گذشته هشدار داد، شاید داعش در آینده نزدیک دست به انجام حملات تروریستی جدیدی در کشورهای اروپایی بزند. همزمان، رئیس این نهاد اروپایی نیز گفته که نیروهایش در سرتاسر قاره اروپا مشغول بررسی بیش از 50 مورد اقدام به انجام حملات تروریستی هستند.

در برآورد پلیس اروپا که روز گذشته منتشر شد، آمده است آن دسته از کشورهای اروپایی که در عملیات ائتلاف تحت رهبری آمریکا علیه داعش در عراق و سوریه حضور دارند، بیش از دیگران در معرض تهدید هستند. فرانسه، بلژیک، انگلیس، هلند و دانمارک از جمله کشورهایی هستند که در ائتلاف حضور دارند. آلمان هم بخشی از این ائتلاف به شمار می رود، اما نیروهایش در عرصه عملیاتی حضور ندارند.

راب واین رایت، رئیس اینترپل در مصاحبه ای اظهار داشت، نیروهای ضد تروریسم کشورهای اروپایی در همکاری با یوروپل، موضوع مقابله با تهدید گروه تروریستی داعش را مورد توجه قرار می دهند. به گفته وی، در حال حاضر، 50 مورد از پروندهای اقدام به حمله تروریستی در اقصی نقاط اروپا باز بوده و کار بررسی آن ها در جریان است.

این مقام اروپایی با اشاره به این تعداد قابل توجه از پرونده ها، اظهار داشته: «این امر، بیانگر سطح بالای تهدید است؛ اما در عین حال، بیانگر ارتباطات متقابل موجود میان بخش های ضدتروریستی اروپا نیز هست».

در گزارشی که روز گذشته از سوی یوروپل منتشر شد، آمده است که اقداماتی از قبیل بمب گذاری خودروها و دیگر تاکتیک هایی که داعش در عراق و سوریه مورد استفاده قرار می دهد، ممکن است در اروپا نیز به کار گرفته شود. همچنین بر اساس این گزارش، حملاتی که پیش از این رخ داده، مانند آنچه در فرانسه و بلژیک شاهد آن بودیم، نشان می دهد تروریست های وابسته به داعش می توانند به شکل موثری برای انجام حملات پیچیده برنامه ریزی کنند.

در بخشی از این گزارش آمده است: «برآوردهای سرویس های اطلاعاتی حاکی از آن است که ده ها تن از افرادی که تحت هدایت داعش قرار دارند، ممکن است اکنون در اروپا حاضر بوده و دارای توان انجام حملات تروریستی باشند». این موضوع بر اساس اطلاعات نهادهای ضد تروریستی و همچنین گزارش های رسانه ای و فراخوان های عمومی رهبران داعش برای حمله به اروپا بیان شده است. با این حال، با وجود هشدارها، واین رایت ابراز خوشبینی کرده که تلاش های ضد تروریستی بتواند در بلندمدت بر تهدید برآمده از داعش غلبه کند.

اما گزارش جدید یوروپل بیانگر نوعی تغییر رویکرد داعش از حمله به مواضع صرفاً نمادین، مانند افسران پلیس و پرسنل نظامی به حمله به غیرنظامیان است؛ یعنی مشابه آن چیزی که در جریان حملات سال گذشته پاریس مشاهده کردیم.

در گزارش مذکور آمده است: «انجام حملات علیه غیرنظامیان، تأثیری بسیار قوی بر عامه مردم به صورت کلی دارد و همین امر، یکی از اصلی ترین اهداف تروریسم است؛ یعنی مرعوب ساختن جدی مردم. از سوی دیگر، یوروپل بیان می کند که این تغییر جهت داعش به سوی حمله به غیرنظامیان، نشان می دهد که حمله به زیرساخت های حساس مانند شبکه های انتقال برق و تأسیسات هسته ای، در حال حاضر در اولویت تروریست ها قرار ندارد.

در بحث از فعالیت های سایبری تروریست ها و احتمال توسل آن ها به تروریسم سایبری، گزارش مذکور بیان می کند که قابلیت ها و توانایی های سایبری تروریست ها هنوز کم و بیش ضعیف است. با این حال، احتمال اینکه گروه های تروریسم سایبری که مورد حمایت برخی دولت ها قرار داشته و در عرصه جنگ سایبری فعالیت دارند، به این گونه حملات متوسل شوند، نباید دست کم گرفته شود.

گفتنی است، متوسل شدن تروریست های داعش به انجام این گونه حملات در اروپا، با شکست های متعدد و پی در پی این گروه در عراق و سوریه ارتباط مستقیم دارد. به عبارت دیگر، اکنون و پس از این شکست ها، تروریست های داعشی که در سرتاسر جهان پراکنده شده اند، جهت انتقام گیری، ایجاد رعب و وحشت و مواردی از این قبیل، برای انجام حملات در اروپا برنامه ریزی می کنند.

منبع: تابناک

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *