جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

ببینید | نمایش تسلیحات غنیمتی روس‌ها در «پارک پیروزی»

روسیه، تانک‌ها و تسلیحات غرب را که از نیروهای اوکراینی به غنیمت گرفته است، در «پارک پیروزی» واقع در مسکو به نمایش گذاشته و قرار است این نمایشگاه از تاریخ اول ماه مه (۱۲ اردیبهشت) برای عموم افتتاح شود./همشهری آنلاین

حادثه تیراندازی در ایالت کارولینا در آمریکا؛ سه افسر پلیس جان باختند + فیلم

تهران- ایرنا- جانی جنینگز رئیس اداره پلیس شهر شالوت در ایالت کارولینای شمالی آمریکا عصر دوشنبه (به وقت محلی) در بیانیه‌ای اعلام کرد که سه افسر پلیس این اداره در جریان یک حادثه تیراندازی هدف اصابت گلوله قرار گرفته و جان خود را از دست دادند.

تهدید دادگاه لاهه از سوی برخی از اعضای کنگره آمریکا

در حالی که گمانه‌زنی‌ها درباره تحت تعقیب قرار گرفتن مقامات سیاسی و نظامی ارشد رژیم صهیونیستی به دلیل نسل کشی در غزه توسط دیوان بین‌المللی دادگستری (لاهه) افزایش یافته، برخی از اعضای کنگره آمریکا  این دادگاه را تهدید به اقدام انتقام‌جویانه کردند.

دانشگاه کلمبیای آمریکا تعلیق دانشجویان حامی فلسطین را از تحصیل آغاز کرد + فیلم

نیویورک – ایرنا- دانشگاه کلمبیای نیویورک آمریکا پس از هشدار به دانشجویان برای پایان دادن به تجمعات حامی فلسطین و نیز جمع کردن چادرهای خود و مقاومت و اصرار دانشجویان بر خواسته های ضد اسرائیلی خود، تعلیق آنان را از ادامه تحصیل آغاز کرد.

Loading
موسسه بین المللی مک کینزی تاکید کرد:

فرصت رشد یک تریلیون دلاری ایران

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین - رسانه ها:با فرض آن که روندهای جهانی همچنان برقرار باقی بماند و موضوع ثبات و عوامل سیاسی مدنظر نباشد، ایران فرصت خواهد داشت تا سال 2035 میلادی با رشد متوسط 6 درصد در سال، یک تریلیون دلار با فرض روند نرخ ارز مفروض در گزارش مک کینزی ، به دست آورد و در این جریان 9 میلیون شغل ایجاد کند.

به گزارش روابط عمومی مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، دفتر مطالعات اقتصاد بخش عمومی با اعلام این مطلب که موسسه بین المللی مک کینزی یکی از موسسه های شناخته شده در سطح جهان است که بجز انتشارات در مورد تحولات مختلف جهان در سطح تجاری گزارش هایی برای کشورهای مختلف جهان مدون می کند افزود: این گزارش ها برای مدتی در دسترس عموم قرار ندارد ولی به تدریج در تارنمای موسسه انتشار داده می شود. در هر صورت با شهرتی که این موسسه در سطح جهان دارد، در نگاه نخست عنوان بسیار جذاب گزارش، این توهم را ایجاد می کند که چه فرصت هایی در حال از دست رفتن است و ما ایرانیان به آنها توجه نداریم.

به طور خلاصه، آنچه در گزارش مک کینزی آمده این است که اگر ایران بهره وری کار ، سرمایه و عوامل تولید خود را به شدت افزایش بدهد، اگر محیط کسب و کار خود را به مرزهای رقابتی جهان برساند، اگر ایرانیان توانمند همچنان به هزینه کردن ادامه دهند، اگر بانک های کشور سرمایه خود را افزایش بدهند و بانک های خارجی را شریک خود داشته باشند و اگر سرمایه گذاری خارجی در کشور در حد نیاز انجام شود، با تکیه بر چهار موتور حرکت :

1- بهینه کردن بازده منابع طبیعی ایران و به ویژه نفت و گاز،

2- تبدیل بنگاه های ایرانی فعال در داخل کشور که به طور عمده صنایع کارخانه ای اند، به بنگاه های بین المللی،

3- شدت بخشیدن به جریان تبدیل ایران به یک کشور دانش بنیان،

4- نوسازی زیرساخت های فیزیکی و دیجیتال کشور .

5- با فرض آن که روندهای جهانی همچنان برقرار باقی بماند و موضوع ثبات و عوامل سیاسی مدنظر نباشد، ایران فرصت خواهد داشت تا سال 2035 میلادی با رشد متوسط 6 درصد در سال، یک تریلیون دلار با فرض روند نرخ ارز مفروض در گزارش مک کینزی ، به دست آورد و در این جریان 9 میلیون شغل ایجاد کند.

6- تردیدی نیست که اگر در اقتصاد ایران همت بلند شود، وضعیت کشور به مراتب بهتر از بسیاری از کشورهای جهان خواهد شد و اهمیت موضوع به قدری است که باید با دقت به آن پرداخته شود و اولویت ویژه ای در نگاه مسئولان اجرایی کشور بیابد. با اعلام این توانمندی بالقوه در کشور، در ارزیابی گزارش مربوط به ایران تلاش شده است تا رویکرد بی طرفانه ای نسبت به متن نگارش شده موسسه بین المللی مک کینزی ، بنگرد. این تلاش با هدف گزینش نکات مثبت و منظور کردن واقع نگری همراه با اصلاح اطلاعات، انجام شده است.

7- در گزارش مک کینزی آورده شده است که ایران فرصت دارد تا سال 2035 میلادی، محصول ناخالص داخلی خود را با متوسط رشد سالیانه 6 درصد، یک تریلیون دلار افزایش بدهد و 9 میلیون نفر شغل ایجاد کند. این مطلب که به نوعی در عنوان گزارش هم ذکر شده است، به روشنی نشان می دهد که حتی اگر ابهام در مورد ارقام و اعداد و مفروضات ، مطرح نشود، موضوع فقط بحث فرصت هاست و روندهای قطعی و متکی به رفتارهای اقتصادی کشور نیست. بنابراین خواننده باید به این نکته وقوف داشته باشد که گزارش فقط می تواند یک گزارش فرصت شناسی تلقی شود.

8- بدیهی است که گزارش فرصت شناسی زمانی می تواند دستاوردهای مثبت داشته باشد که چالش ها و وضعیت به درستی و با دقت ترسیم شده باشد. یک نقطه قوت چنین گزارشی آن است که چالش ها و راه های تبدیل آنها به فرصت ها با شفافیت بیان شده باشد. با این نگرش، باید گفت که جای تاسف دارد که گزارشی در این ابعاد نوشته شود و متقاضیان آن هرگز از نگارندگان نخواهند که به چالش ها، فرض ها، اطلاعات و اعداد و ارقام با دقت بیشتر نگاه کنند تا تصویری کاربردی از چگونگی تبدیل چالش ها به فرصت ها به دست آید که در مقابل منابع مصرف شده بابت تدوین گزارش، ارزنده باشد و حاصل آن به کار اقتصاد کشور هم بیاید.

9- در بررسی گزارش مک کینزی تلاش شده است که در حد امکان از نمودارها و جداولی استفاده شود که به طور مستقیم از سایت مرجع برداشته شده است. هدف از این کار نمایش این نکته بوده است که هیچ نوع دخل و تصرفی در اطلاعات مرجع اطلاعات صورت نگرفته است و عین مطلب بدون محاسبات اضافی آورده شده است. مرجع اطلاعات در تمام موارد ذکر شده است. بررسی گزارش مک کینزی فقط با ذکر نمونه ها صورت گرفته است زیرا اگر تمام موارد قابل بحث ذکر شود، بررسی این گزارش دستکم سه برابر گزارش حاضر خواهد بود که دستکم در فرصت زمانی مطرح شده ، قابل ارائه نمی بود زیرا برای تمام موارد باید اطلاعات موجود ارائه شود تا نشان داده شود که نقطه اختلاف با گزارش مک کینزی چیست.

با این نگرش، گزارش مک کینزی فقط موارد کلیدی را بحث کرده است و در نتیجه گیری هم با عنایت به تعدد موارد مشابه ، نظری کلی در مورد گزارش ارائه شده است.

منبع: مرکز پژوهش های مجلس

متن پی دی اف این تحلیل را می توانید از این لینک دریافت کنید.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *