جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

ببینید | تصاویری از نماز خواندن یک پیرمرد در زیر آوار

یکی از اعضای دفاع غیرنظامی در غزه ویدئویی را منتشر کرده که پیرمردی در حالی که زیر آوار خانه‌اش در حال خواندن نماز صبح دیده می‌شود. خانه او پس از بمباران توسط رژیم صهیونیستی ویران شده و این مرد فلسطینی در این وضعیت نماز می‌خواند. طبق تازه‌ترین آمارهای اعلام شده از سوی وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه از آغاز جنگ تا این لحظه ۳۴۳۸۸ فلسطینی به شهادت رسیده و ۷۷۴۳۷ نفر هم زخمی شدند./فرارو

ببینید | تصاویری از نماز خواندن یک پیرمرد در زیر آوار

یکی از اعضای دفاع غیرنظامی در غزه ویدئویی را منتشر کرده که پیرمردی در حالی که زیر آوار خانه‌اش در حال خواندن نماز صبح دیده می‌شود. خانه او پس از بمباران توسط رژیم صهیونیستی ویران شده و این مرد فلسطینی در این وضعیت نماز می‌خواند. طبق تازه‌ترین آمارهای اعلام شده از سوی وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه از آغاز جنگ تا این لحظه ۳۴۳۸۸ فلسطینی به شهادت رسیده و ۷۷۴۳۷ نفر هم زخمی شدند./فرارو

Loading

هرج و مرج؛ هدیه آمریکا به گروه هفت

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها: تصویری از لحظات آخر نشست جی هفت با حضور ترامپ، مشاجرات پشت پرده رهبران صنعتی جهان اول را فاش کرد آن طور که پیداست بحران اقتصادی و جنگ تجاری ترامپ با اروپا وارد تنش جدی شده است.

 اجلاس جی۷ (گروه کشورهای صنعتی جهان اول) پایان یافت. بدون امضا بدون بیانیه مشترک! دونالد رئیس جمهور آمریکا بار دیگر یک تفاهم را بر هم زد. این بار اجلاس جی هفت را با تعیین تعرفه های نامعقول هدف قرار داد.

تصویری که در ذیل مشاهد می کنید؛ شب گذشته در رسانه های خبری و پرمخاطب جهان منتشر شد. 

خبرها حاکی از آن است که این تصویر از سوی سخنگوی آنگلا مرکل از جلسه خصوصی رهبران کشورهای صنعتی منتشر شده است. این تصویر دقایق پایانی اجلاس برای امضای بیانیه و مجاب کردن ترامپ برای تجدید نظر در تعرفه های اقتصادی را نشان می دهد. تصویری که به شدت در شبکه های اجتماعی بازتاب داشته است.

برخی کاربران فضای مجازی خصوصا اینستاگرام و کانال های خبری پیام رسان عنوان این تصویر را آشفتگی سیاسی جهان نام گذاشتند. برخی دیگر معتقد بودند که این عکس گویای ناتوانی اروپا در قبال آمریکا است. اما برخی آن را به برجام گره زده اند و در شرح عکس معتقد بودند که در نهایت اروپا در قبال آمریکا عقب نشینی خواهد کرد. اما زبان تحکم خانم مرکل مساله دیگری را عنوان می کند! صدها نکته و تفسیر در این تصویر نهفته است، رهبراانی که نگران سرمایه های اقتصادی و سیاسی خود در جهان آشفته ترامپ اسیر شده اند.

نتیجه این جلسه پر سر و صدا
بامداد امروز به وقت محل آمریکا، دونالد ترامپ تکلیف رهبران اروپایی را یکسره کرد. با یک توئیت اجلاس جی 7 را بی دستاورد به پایان رساند. ترامپ که در توئیت خود نخست وزیر کانادا را مقصر اعلام کرده است گفت که از امضای بیانیه صرف نظر کرده است.

ترامپ در دو رشته توئیت رسما به جاستین ترودو توهین کرد و صحبت با او را خسته کننده خواند و مسبب به نتیجه نرسیدن اجلاس را به متوجه نخست وزیر کانادا کرد.

وی در توئیت های خود نوشت: «بیانیه های جاستین ترودو دروغین بوده است.» وی در توئیتی دیگر عنوان کرد: «جلسات ما با ترودو بسیار خشن بوده است.» اظهارات توئیتیری ترامپ خشم کانادا را برانگیخت و واکنش تندی نشان داد که در ادامه گزارش از نظر می گذرانید.

پس از خروج از تفاهم نامه آب و هوایی پاریس، خروج از نفتا و همین طور خروج از برجام ، اینبار تیر ترکش ترامپ به مهمترین اجلاس اقتصادی جهان گرفت که در آینده باید تبعات آن را دید.

 ترامپ پس از حمله به ترودو  در هواپیمای به مقصد سنگاپور امضای خود را پس گرفت
ترامپ پس از اینکه کانادا را به مقصد سنگاپور برای مذاکره با کیم جونگ اون رهبر کره شمالی ترک کرد در توئیت خود نوشت: «برمبنای اظهارات خلاف واقع جاستین ترودو نخست وزیر کانادا در کنفرانس خبری و تصمیم این کشور در وضع تعرفه‌های سنگین برای کشاورزان، کارگران و شرکت‌های آمریکایی، به نمایندگان آمریکا دستور دادم که از بیانیه مشترک حمایت نکنند.»

وی در توئیت بعدی خود ادامه داد: نخست وزیر کانادا در دیدارها، بسیار آرام و مطیع بود که تا آنجا را ترک کردم، به کنفرانس خبری برود و بگوید که «تعرفه‌های آمریکا توهین‌آمیز است» و او «زیر بار نخواهد رفت». بسیار ضعیف و فریبکارانه. تعرفه‌های ما نتیجه تعرفه‌های 270 درصدی او بر محصولات لبنی است!»

رئیس جمهوری آمریکا همچنین در اشاره‌ای تلویحی به شرکت‌های آلمانی، نوشت که دولتش اعمال تعرفه روی آن دسته از خودروسازهایی را بررسی می‌کند که «بازاباع کرده‌اند».

ترامپ در پیام های دیگر نوشت: «با جوزپه کونته نخست وزیر جدید ایتالیا که مرد واقعا فوق العاده ای است دیدار کردم. به زودی پذیرای او در واشنگتن و در کاخ سفید خواهم بود. او کار بزرگی می کند و مردم ایتالیا این مطلب را درست فهمیده اند.»

وی در پیام دیگری آورده است: «نشست گروه هفت را در کانادا ترک کردم. نشست ها و روابط عالی با رهبران شش کشور به ویژه از زمانی که آنها می دانند من نمی توانم به آنها اجازه دهم تعرفه های هنگفت و موانع جدی بر تجارت آمریکا بار کنند. آنها به خوبی درک می کنند من اهل کجا هستم. پس از چند دهه، تجارت منصفانه و دوجانبه محقق می شود. آمریکا به کشورهای دیگر اجازه نمی دهد تعرفه های هنگفت و موانع تجاری بر کشاورزان، کارگران و شرکت هایش اعمال کند و در عین حال کالاهایشان را به کشورمان معاف از مالیات ارسال کنند. ما چندین دهه بدرفتاری های تجاری را تحمل کرده ایم و دیگر کافی است.»

در همین حال دونالد ترامپ نشست سران هفت کشور صنعتی معروف به گروه هفت را زودتر ترک کرد. او پیش از ترک نشست به خبرنگاران گفت که پیشنهاد او این است که همه باهم تعرفه‌های تجاری را بر دارند. اما سپس از هواپیما توییت کرد و گفت حاضر نیست بیانیه مشترک نشست را امضاء کند.

نخست وزیر جوان چه گفته بود؟
ترودو در یک کنفرانس خبری گفته بود که به ترامپ هشدار داده است از یک ژوئیه (10 تیر) تعرفه‌هایی سنگین روی کالاهای آمریکایی وضع خواهد کرد.

این تصمیم، در پاسخ به اقدام اخیر واشنگتن در وضع تعرفه‌های 10 و 25 درصدی به ترتیب برای واردات آلومینیوم و فولاد است.

در همین حال دفتر «جاستین ترودو» نخست وزیر کانادا با صدور بیانیه‌ای در توئیتر، به اظهارات اهانت آمیز رئیس جمهوری آمریکا در پایان نشست سران «جی هفت» واکنش نشان داد و اعلام کرد که ترودو همه مواضع خود را پیش از این هم در مجامع عمومی و خصوصی مطرح کرده بود.

در بیانیه دفتر ترودو در واکنش به این اظهارات آمده است: «نخست وزیر مطلبی نگفته است که پیش از این در گفت وگوهای علنی و غیرعلنی با رئیس جمهوری آمریکا مطرح نکرده باشد. دولت هم‌اکنون روی دستاوردهای نشست جی هفت متمرکز است.»

واکنش اتحادیه اروپا
در همین حال خبرگزاری رویترز گزارش داد که یک مقام اتحادیه اروپا بعد از آنکه دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در توییتر اعلام کرد دیگر بیانیه پایانی اجلاس گروه هفت را تائید نمی کند، گفت ما همچنان به این بیانیه که تمام شرکت کنندگان در مورد آن توافق کردند، پایبند هستیم.

نشست دو روزه سران «جی هفت» متشکل از آمریکا، انگلیس، آلمان، فرانسه، ایتالیا، ژاپن و کانادا، با انتشار یک بیانیه هشت صفحه‌ای به کار خود پایان داد.

این بیانیه در اشاره ای ضمنی به تصمیم دولت آمریکا برای افزایش تعرفه‌ها، «حمایت‌گرایی» را که نقطه مقابل تجارت آزاد است، محکوم کرده و وعده «تداوم مبارزه» با این سیاست را داده است.

این بیانیه که در ابتدا اعلام شد رئیس جمهوری آمریکا هم آن را امضا کرده، به انتقاد از سیاست‌های تجاری «حمایت‌گرایانه» پرداخته است.

این می‌تواند اشاره‌ای به تصمیم اخیر دولت آمریکا برای افزایش سنگین تعرفه واردات فولاد و آلومینیوم باشد؛ اقدامی که جهان را در آستانه یک جنگ تجاری قرار داده است.

و اما تصویر
پس از بلوایی که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا از داخل هواپیما به راه انداخت، وضعیت بورس و بازار های جهانی در شوک فرو رفت، همین طور تاکنون رهبران شرکت کننده در اجلاس جی۷ به توئیت ترامپ واکنش نشان نداده اند. رسان های خبری آمریکا درباره تصمیم ترامپ پوشش ویژه رفته اند، سی ان ان با حضور کارشناسان اقتصادی به بررسی این مهم پرداخته است، نیویورک تایمز این وضعیت را اعلان جنگ تجاری کاخ سفید خوانده است. و در نهایت تصویری که می گوید جنگ اقتصادی جهان در عین آشتفگی اقتصادی، سیاسی و امنیتی در راه است.

منبع: خبرآنلاین

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *