جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

Loading

موگرینی در انتظار روابط “معقول” با آمریکا

۱۳۹۵/۱۱/۲۸ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها:آندره تاوبر، تحلیلگر روزنامه آلمانی دی ولت معتقد است رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا در مورد امکان از دست دادن نقش رهبری آمریکا نگران است و موگرینی انتظار روابط "معقول" با آمریکا را دارد.

فدریکا موگرینی، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا دوران جدیدی را در روابط دو سوی آتلانتیک می بیند. وجود نقاط اشتراک کمتر نباید موجب آشوب و هیاهوی بی مورد شوند. رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا فدریکا موگرینی در مورد امکان از دست دادن نقش رهبری آمریکا نگران است. موگرینی در گفتگویی با نشریه “دی ولت” در چارچوب مصاحبه با نشریه “اتحادیه روزنامه های پیشرو اروپایی (LENA)” و در ارتباط با مذاکرات هفته گذشته خود در واشنگتن گفت: “من هرگز آمریکا را تا به این اندازه چند قطبی و چند پاره که دچار درگیری های متعدد باشد، ندیده ام. با این حال کشوری که خواستار نقش رهبری جهانی است، باید در سیاست داخلی خود نیز قوی، دارای اعتماد به نفس و مصمم باشد.”
این مقام ایتالیایی الاصل نگران است که چنین تحول هایی تأثیرات منفی بر ثبات جهانی داشته باشد. موگرینی گفت: “اگر بزرگ ترین دمکراسی جهان دارای مشکلاتی به این بزرگی باشد، ممکن است به یک عامل بی ثبات کننده برای بقیه جهان تبدیل شود.”
انتظار می رود چند تن از مقامات دولت آمریکا در اواخر این هفته به اروپا سفر کنند. در همین راستا، جیمز ماتیس وزیر دفاع آمریکا نیز این چهارشنبه برای ملاقات با همتایان خود در ناتو به اروپا خواهد رفت. انتظار می رود رکس تیلرسون، وزیر امور خارجه نیز روز پنجشنبه در اجلاس G-٢٠ در شهر بن شرکت کند. مایک پنس، معاون رئیس جمهور آمریکا نیز در کنفرانس امنیتی مونیخ که روز جمعه شروع می شود، حضور خواهد داشت.

تغییرات اساسی در روابط
موگرینی انتظار دارد که در آینده نزدیک یک رابطه عمل گرایانه بین اروپا و آمریکا برقرار شود. “ما در روابط فی ما بین وارد یک مرحله جدید خواهیم شد. باید تک تک موضوعات را بررسی کنیم تا ببینیم چه نقاط اشتراکی وجود دارد. این یک نمایش هیجان انگیز نیست. در آینده شاید موضوعات بیشتری نیز وجود داشته باشد که دولت های اروپایی و آمریکا درباره آن مواضع مختلفی اتخاذ خواهند کرد.” تحولات اخیر در آمریکا با تغییرات اساسی در روابط به وجود آمده پس از جنگ نیز مرتبط است. او می گوید: “من به عنوان یک فرد ایتالیایی و همانند آلمانی ها عمیقاً قدردان عملیات آزاد سازی در جنگ جهانی دوم می باشم. تاریخ در جای خود ثابت می ماند، اما حال حاضر و آینده مهم تر هستند. امروزه ما وارد رابطه ای معقول می شویم که نه فقط بر پایه قدردانی، بلکه بر پایه موقعیت مستقل ما ایجاد شده است.”در آستانه سفر بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل به واشنگتن در چهارشنبه این هفته، موگرینی درباره انتقال سفارت این کشور از تل آویو به اورشلیم به آمریکا هشدار داد. او در مصاحبه با روزنامه “دی ولت” گفت: “من نگرانی شدید خود را در رابطه با جابجایی احتمالی سفارت آمریکا از تل آویو به اورشلیم ابراز کرده ام.”

نگرانی از روند صلح در خاورمیانه
موگرینی نگران وارد شدن آسیب قابل توجهی به روند صلح در خاورمیانه می باشد. وی گفت: “چنین گام نمادینی می تواند افکار عمومی جهان عرب را تحریک کند، امری که به نوبه خود باعث می شود رهبران عرب در ایجاد و هدایت یک روند صلح به سمت راه حل مبتنی بر دو کشور دشواری های بیشتری داشته باشند.”
دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در مبارزات انتخاباتی خود انتقال سفارت آمریکا و همچنین به رسمیت شناختن اورشلیم را به عنوان پایتخت اسرائیل وعده داده بود. فلسطینی ها نیز به نوبه خود شرق بیت المقدس را به طور رسمی به عنوان پایتخت خود اعلام کردند. این نکته نیز به احتمال زیاد یکی از موضوعات اصلی گفتگو در جریان بازدید نتانیاهو از واشنگتن خواهد بود. موگرینی در روز پنجشنبه و جمعه هفته گذشته برای مذاکره به واشنگتن سفر کرده بود. او در آنجا با مقامات مختلف از جمله تیلرسون، وزیر امور خارجه، جارد کوشنر، مشاور ویژه و داماد ترامپ و مایکل فلین، مشاور امنیت ملی که به تازگی استعفا داد، ملاقات کرد.
اتحادیه روزنامه های پیشرو اروپایی (LENA) علاوه بر “دی ولت”، همچنین در بر گیرنده روزنامه ایتالیایی “لا ریپابلیکا”، “ال پائیس” از اسپانیا، “لو سوار” از بلژیک ، “لو فیگارو” از فرانسه و “لا تریبون دو ژنو “و”تاگس آنسایگر” از سوئیس می باشد.

منبع: اداره کل رسانه های خارجی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی 

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *