جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

اردن: فاجعه انسانی در غزه رو به وخامت است

تهران- ایرنا- وزیر امور خارجه و مهاجران اردن، امروز (شنبه) با بیان اینکه فاجعه انسانی در نوار غزه بدون راه حل های مشخص در حال بدتر شدن است، تاکید کرد: در حال حاضر هیچ چشم اندازی برای پایان دادن به تجاوزات علیه نوار غزه وجود ندارد.

مقابله با آمریکا؛ هدف مشترک تهران – مسکو

مدیر بخش بین‌الملل راسیا سگودنیا در گفتگویی گفت: ایران و روسیه با یک هدف مشترک به مقابله با غرب و اآریکا پرداخته، متحد شدند و همکاری‌ها را در این قالب پیش بردند.

کمبود شدید سرباز در اوکراین/ ارسال مهمات غربی چاره کار نیست

تهران- ایرنا- «ولودمیر اولنیک» نماینده پیشین پارلمان اوکراین، کمبود سرباز را مهمترین چالش پیش‌روی کشورش در مسیر جنگ با روسیه دانست و گفت که ارائه مهمات به کی‌یف از سوی غرب نمی‌تواند این وضعیت را جبران کند.

Loading
امیردریادار ایرانی در گفتگو با شورای راهبردی آنلاین تشریح کرد:

دیپلماسی دفاعی ایران و رزمایش کمربند امنیتی دریایی 2023

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش با بیان اینکه رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی 2023، به توسعه همکاری‌ها میان نیروهای دریایی ایران، چین و روسیه و همچنین افزایش آمادگی برای تامین امنیت دریایی و ایمنی دریانوردی به صورت مشترک در راستای ایجاد صلح و ثبات منطقه‌ای کمک می‌کند، از تلاش‌ها برای حضور کشورهای منطقه در رزمایش کمربند دریایی و همچنین همکاری‌های فرماندهان نیروهای دریایی اقیانوس هند (IONS) برای سال آینده خبر داد.

امیر دریادار شهرام ایرانی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به برگزاری رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی 2023، با حضور نیروی دریایی راهبردی ارتش و سپاه جمهوری اسلامی ایران، نیروی دریایی روسیه و نیروی دریایی ارتش چین، تصریح کرد: نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران با توجه به توان عملی‌اش، در عرصه بین‌الملل حضور دائمی دارد و برگزاری رزمایش‌ها نیز بخشی از دیپلماسی دفاعی است که ایران تعریف کرده است.

وی ضمن تشریح اهمیت موقعیت جغرافیای سیاسی ایران، ادامه داد: به دلیل اینکه ما از مزیت دسترسی برخوردار هستیم، همواره سعی می‌کنیم در این حوزه نقش خود را ایفا نماییم. با توجه به شرایط سیاسی منطقه و فرمان فرمانده معظم کل قوا به برقراری مودت و دوستی با همه کشورها، به طور خاص منطقه و با اولویت کشورهای همسایه، مسلمان و برادر و همچنین کشورهایی که برای منافع متقابل احترام می‌گذارند، تلاش داشته ایم در راستای اجرای این فرمان، اقداماتی انجام دهیم.

فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش تاکید کرد: ایران با برگزاری رزمایش تلاش داشته نشان دهد حضور مستقلی در منطقه دارد و در کنار این حضور مستقل، پذیرای کشورهای دیگر برای همراهی نیز هست تا در کنار یکدیگر، امنیت منطقه ای را تامین کنیم. این هدف اول ما بود و در راستای آن، از همه کشورهای منطقه نیز دعوت کردیم.

امیر دریادار ایرانی، با یادآوری اینکه به طورمعمول، کشورها ابتدا به صورت ناظر در رزمایش‌ها حضور می‌یابند و در رزمایش بعدی یگان‌های شناور را وارد صحنه می‌کنند، توضیح داد: ما محدودیت حضور کشورها در جنوب ایران را نیز برداشتیم و از کشورهای شمالی ایران و در حوزه دریای خزر نیز برای حضور در رزمایش، دعوت کردیم که شاهد حضور ناظر قزاقستان بودیم. در دور بعدی این شرایط برای کشورها فراهم است که میزبان نیروهای آن‌ها باشیم و به صورت آموزشی وارد یگان‌های ما شوند، از نزدیک شاهد فعالیت‌ها باشند و تجربیاتی به دست آورند.

وی ضمن تشریح پیام‌های رزمایش دریایی مشترک ایران، خاطرنشان کرد: ایران، روسیه و چین، با قرارگرفتن درکناریکدیگر، به صورت مستقل، امنیت دریایی را برای شاهرگ اقتصادی کشورها برقرارمی کنند؛ کشتی‌های خود را تحت اسکورت قرار داده و از مبدا به مقصد همراهی و امنیت‌شان را تامین می‌کنند. کنار هم قرارگرفتن این کشورهای مستقل، تاکیدی بر این نکته است که ما برای یاری کردن دیگران خست به خرج نمی‌دهیم و با توانمندی‌های خود آن‌ها را نیز یاری می‌کنیم.

فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش، با بیان اینکه ایران امروز در شمال اقیانوس هند حائز رتبه بالاست و قدرت مهی به شمار می‌رود، گفت: چین و روسیه در اقیانوس آرام و روسیه در اقیانوس اطلس نیز جایگاه مهمی دارند؛ بنابراین سه قدرت اقیانوسی در شرایطی کنار یکدیگر قرارگرفته اند که تاکید دارند اولویتشان امنیت جامعه جهانی و اقتصاد بین‌الملل است.

امیر دریادار ایرانی تاکید کرد: تلاش ایران همواره این بوده که در صحنه بین‌الملل نقش بشردوستانه خود را همانند آنچه در طول تاریخ برعهده داشته، ایفا کند و با وجود توطئه ها، تحریم‌ها و تهدیدها، پرچم آزادگیِ برگرفته از آموزه‌های دینی و فرهنگی خود را برافراشته نگه ‌دارد. ما به مرور شاهد دریافت این پیام و نقش مهم از سوی دیگر کشورها هستیم.

وی اظهارداشت: در شرایطی که شاهد جابجایی‌هایی در هندسه قدرت هستیم، ایران نقش کلیدی خود را ایفا می‌کند و کشورهایی که در کنار ما قرارگرفته اند نیز قدرت‌های نقش آفرین در حوزه جهانی هستند. برای کشورهای منطقه بسیار مهم است که در منطقه آن‌ها کشوری قرار دارد که با وجود فشارهای همه جانبه توانسته راست قامت بایستد و در چنین صحنه هایی موفق حاضر شود.

فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش با بیان اینکه در رزمایش ترکیبی 2023، ناوشکن‌های «جماران» و «سهند»، به عنوان دو دستاورد مهم دفاعی ایران، حضور داشتند، ادامه داد: این رزمایش به توسعه همکاری‌ها میان نیروهای دریایی کشورهای شرکت کننده و همچنین افزایش آمادگی برای تامین امنیت دریایی و ایمنی دریانوردی به صورت مشترک در راستای ایجاد صلح و ثبات منطقه ای کمک می‌کند. امیدواریم همه کشورهای منطقه که به دریا مرتبط هستند از این ظرفیت استفاده کنند و به آن بپیوندند.

امیر ایرانی از تلاش‌ها برای حضور کشورهای منطقه در رزمایش کمربند دریایی و همچنین همکاری‌های فرماندهان نیروهای دریایی اقیانوس هند(IONS) برای سال آینده خبر داد و گفت: امیدواریم بتوانیم به طورکامل، نیروهایی که امنیت منطقه را به مخاطره می‌اندازند از این منطقه خارج کنیم؛ چرا که آن‌ها صرفا به فکر منافع خود هستند و منفعت منطقه ای و جهانی برای آن‌ها اهمیتی ندارد و این مساله را در عمل به همه دنیا ثابت کرده اند. امروز کشورهای منطقه به درستی به این مساله پی برده اند که استکبار چگونه به دنبال این است که نقش یک طرفه خود را همچنان به صورت توهین آمیز و تحقیرکننده پیش ببرد.

وی با تاکید بر اینکه ملت‌ها باید بدانند می‌توانند روی پای خود بایستند، تاکید کرد: ایران همواره بر ضرورت همکاری‌های منطقه ای و گسترش روابط سیاسی و اقتصادی با همه کشورهای منطقه تاکید داشته و قطعا چشم‌انداز خوبی برای حضور کشورهای منطقه در رزمایش‌های دریایی وجود دارد. ما نشانه‌هایی از تمایل کشورهای منطقه و حتی کشورهای دوست فرامنطقه ای برای حضور در این رزمایشهای مشترک دریافت کرده‌ایم.

فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش با اشاره به اظهارات مقامات آمریکایی مبنی براینکه این رزمایش را رصد می‌کنند تا منافع آمریکا و متحدانش را تهدید نکند، تصریح کرد: آمریکا تلاش می‌کند خود را متحد و یار کشورهای منطقه نشان دهد، اما آن‌ها در واقع باری بردوش این کشورها هستند. مردم منطقه این را درک کرده اند و دولتمردان منطقه نیز رفته رفته این مساله را درمی یابند. ما در رابطه با رفتار غرب نسبت به زلزله‌های اخیر در کشورهای منطقه شاهد این موضوع بودیم.

امیر دریادار ایرانی با یادآوری اینکه جبهه مقاومت روز به روز در برابر استکبار درحال تقویت شدن است که ناشی از تفکر ریشه دار دینی، اسلامی و ایرانی است، گفت: راهبردهایی که امروز در دستور کار ایران قرارگرفته بسیار ارزشمند هستند و تلاش آمریکا در این میان برای یارگیری نیز طبیعی است. ما هم آمریکا و تحرکاتش را رصد می‌کنیم. یگان‌های پروازی و شناورهای ما در این چند روز رصدکرده اند که آنچه آن‌ها اعلام کرده اند تنها روی کاغذ مانده و یا صرفا در حد نمایش پرچم بوده است و آن‌ها هم در رصدهایشان تحرکات ما را می‌بینند، که هرچه می‌گوییم با دقت و با توانمندی بالا و با اتکا به توان داخلی اجرایی می‌شود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *