جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

Loading
اندیشکده رند بررسی کرد

جنگ‌های ترکیبی در بالتیک

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین – ترجمه: بسیاری از سیاست‌گذاران و تحلیل‌گران درباره استفاده روسیه از «جنگ‌های ترکیبی» به‌ویژه علیه استونی و لتونی ابراز نگرانی کرده‌اند، کشورهایی که بخش عمده‌ای از جمعیت‌شان روس زبان هستند.

اندرو رادین در گزارشی با عنوان «جنگ ترکیبی در بالتیک – تهدیدها و واکنش‌های احتمالی» که اندیشکده رند منتشر کرد، نوشت: تهاجم احتمالی روسیه به سه دسته قابل‌تقسیم است و تهدیدهای ترکیبی پیش روی کشورهای حوزه بالتیک عبارت‌اند از: سرنگونی غیر خشونت‌آمیز، اقدامات خشونت‌آمیز پنهانی و جنگ متعارف تحت حمایت اقدامات برای سرنگونی.

با توجه به ادغام فزاینده روس زبانان و ظرفیت بالای کشورهای حوزه بالتیک، روسیه در توسل به اقدامات غیر خشونت‌آمیز یا اقدامات متعارف برای سرنگونی حکومت‌های حوزه بالتیک با دشواری‌هایی مواجه است.

درحالی‌که بهبود روند بازدارندگی متعارف در منطقه مهم است،‌ اما آمریکا و هم‌پیمانانش در ناتو همچنین باید ظرفیت‌های احتمالی برای همه نوع تهاجم روسیه در همه طیف‌های درگیری را مدنظر قرار دهند.

برای نیل به این هدف، به راه انداختن کمپین ارتباطات راهبردی بهبودیافته با جامعه هدف روس زبانان، انجام دادن اقداماتی برای تقویت نیروهای امنیتی کشورهای حوزه بالتیک و تضمین این امر که توسعه ناتو در منطقه به‌طور غیرعمدی سبب افزایش احتمال اقدام به براندازی از سوی روسیه یا محاسبه اشتباه نمی‌شود، قابل‌توصیه است

 

یافته‌های کلیدی این پژوهش درباره احتمال تهاجم ترکیبی روسیه به شرح زیر است:

-واژه جنگ ترکیبی تعریف منسجمی ندارد، اما درمجموع به اقدامات قابل‌انکار و پنهانی اشاره دارد که در سایه تهدید یا استفاده از نیروهای متعارف و یا هسته‌ای قرار دارند تا بتوانند بر سیاست‌های داخلی کشورهای هدف تأثیر بگذارند.

-تهاجم احتمالی ترکیبی روسیه در حوزه بالتیک را می‌توان در سه بخش طبقه‌بندی کرد: اقدام به براندازی غیر خشونت‌آمیز، اقدامات پنهانی خشونت‌آمیز و جنگ متعارف تحت حمایت اقدام به براندازی.

-با توجه به استانداردهای زندگی و افزایش ادغام بسیاری از روس زبانان در منطقه بالتیک، روسیه احتمالاً در استفاده از تاکتیک‌های غیر خشونت‌آمیز برای بی‌ثبات کردن این کشورها با دشواری‌هایی روبه‌روست.

-با توجه به آمادگی نیروهای امنیتی لتونی و استونی، همچنین بعید به نظر می‌رسد اقدام خشونت‌‌آمیز پنهانی روسیه به‌خودی‌خود با موفقیت همراه باشد.

-بدین ترتیب، نقطه آسیب‌پذیر اصلی منطقه بالتیک دربرتری متعارف محلی روسیه نهفته است: بخش عمده‌ای از تهاجم متعارف روسیه به منطقه بالتیک – که با براندازی سیاسی مشروعیت می‌یابد و پشتیبانی می‌شود- سریعاً بر نیروهای ناتو مستقر در منطقه فائق خواهند آمد.

 

توصیه‌‌ها:

-آمریکا و ناتو باید روند پیشبرد یک کمپین ارتباطاتی راهبردی پیچیده و قاطع را در پیش بگیرند که با حمایت از شبکه‌های تلویزیونی روس زبان تحت حمایت دولت‌های حوزه بالتیک شروع می‌شود.

-ناتو باید اقدامات بیشتری برای تقویت نیروهای امنیتی کشورهای حوزه بالتیک انجام دهد و بدین ترتیب احتمال اقدام پنهانی روسیه کاهش خواهد یافت.

-آمریکا و ناتو باید خطراتی را کاهش دهند که سبب می‌شود استقرار نیروهای ناتو در منطقه بالتیک موجب افزایش احتمال برای تهاجم سطح پایین روسیه شود. آمریکا و ناتو برای نیل به این هدف، باید از استقرار نیروها در مناطق تحت استیلای روسیه خودداری و همچنین باید اقداماتی را برای افزایش شفافیت پیگیری کنند. همچنین باید یک کمپین روابط عمومی قاطع را برای متقاعد کردن جمعیت محلی روس زبان دراین‌باره آغاز و تبیین کنند که ناتو در حال استقرار نیروهای خود علیه آن‌ها نیست.

متن این گزارش را می‌توانید در این لینک دریافت کنید.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *