جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

ناوال نیوز: ترکیه ناو هواپیمابر می‌سازد

تهران- ایرنا- نشریه ناوال نیوز (نشریه رسمی نیروی دریایی پادشاهی بریتانیا) در گزارشی، نوشت: دفتر طراحی پروژه نیروی دریایی ترکیه اعلام کرد که برنامه ریزی و ساخت اولین ناو هواپیمابر بومی ترکیه را بدون دریافت هیچگونه حمایتی از سوی کشورهای خارجی آغاز کرده است.

تلاش روسیه برای جذب گردشگران سلامت از کشورهای اسلامی

مسکو- ایرنا- پانزدهمین اجلاس بین‌المللی اقتصادی “روسیه – جهان اسلام: کازان فروم” در حالی ۲۵ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ در شهر کازان گشایش می‌یابد که یکی از موضوعات این رویداد، گردشگری سلامت است؛‌ این موضوع بیانگر آن است که روسیه به دنبال افزایش جذب گردشگران با اهداف درمانی از کشورهای اسلامی است.

Loading

رسانه‌ها؛ افزایش حمایت نظامی از اوکراین و…

۱۴۰۱/۱۱/۰۱ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین - رسانه ها: درخواست ناتو برای کمک نظامی فوری به اوکراین، عدم توافق متحدان ناتو بر سر تامین تانک‌های لئوپارد برای اوکراین، توصیه نظامی جدید آمریکا به اوکراین، تصمیم مکرون برای افزایش توان نظامی فرانسه، بازنگری گروه هفت در سقف قیمت خرید نفت از روسیه، افزایش بهای نفت خام در پی داده‌های رشد اقتصادی چین، پیام هشدارآمیز سالیوان به رژیم صهیونیستی، احداث شهرک غیرقانونی جدید توسط شهرک نشینان  صهیونیست، تازه ترین اظهارات مقامات آمریکایی درخصوص احیای برجام، واکنش پاکستان به عملیات برون‌مرزی در خاک افغانستان، رد پیشنهاد پاکستان از سوی هند، سخنرانی شی جین پینگ به مناسبت عید بهار 2023، از دست رفتن حق رای ۶ کشور در سازمان ملل بعلت بدهی، ادامه اعتراضات در پروو پایان مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

العالم فارسی: دبیر کل ناتو از کشورهای عضو این پیمان نظامی خواست با توجه به آمادگی روسیه برای حملات جدید علیه اوکراین، کمک‌های نظامی به کی‌یف را فورا افزایش دهند. «ینس استولتنبرگ» این سخنان را پس از نشست گروه تماس درباره اوکراین که در پایگاه هوایی «رامشتاین» در آلمان برگزار شده بود، مطرح کرد. دبیر کل ناتو گفت: روسیه آماده حملات جدید می‌شود به همین دلیل افزایش حمایت از اوکراین برای تضمین پیروزی‌اش و بازگرداندن سرزمین‌های اشغال شده ضروری است. استولتنبرگ گفت که انگلیس، فرانسه و لهستان آماده ارائه تانک‌های تهاجمی و تانکهای سبک به اوکراین هستند.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): آمریکا و متحدانش در مورد تامین تانک‌های جنگی ساخت آلمان برای اوکراین به توافق نرسیدند. اعضای ناتو و رهبران دفاعی از حدود ۵۰ کشور در پایگاه هوایی آمریکایی رامشتاین در آلمان با یکدیگر دیدار کردند، این تازه‌ترین کنفرانس از یک سری کنفرانس‌های تعهد تامین تسلیحاتی از زمان حمله روسیه به اوکراین در ۱۱ ماه پیش بود. رهبران اروپایی در این نشست بار دیگر آلمان را تحت فشار قرار دادند تا برای تحویل تانک‌های لئوپارد ۲ ساخت آلمان به اوکراین برای عقب راندن نیروهای مسکو چراغ سبز نشان دهد – اگرچه هیچ تصمیمی گرفته نشد.عدم موافقت با تهیه تانک‌ها ممکن است نشان دهنده اختلافات رو به رشد در داخل ناتو بر سر تامین چنین تسلیحاتی باشد.

خبرگزاری فارس:  یک مقام ارشد آمریکایی خبر داد که واشنگتن به اوکراین توصیه کرده است که این کشور نیروهای نظامی خود را از باخموت خارج کند. از سوی دیگر، منابع خبری اعلام کرده‌اند که پنتاگون به اوکراین توصیه کرده است که تا زمان رسیدن تسلیحات جدید از هرگونه حمله گسترده به نیروهای روسی خودداری کند. شهر سولیدار، منطقه‌ای کلیدی برای حمله نیروهای روس  به شهر راهبردی باخموت و سیطره بر آن، طی روزهای اخیر تحت کنترل روسیه در آمده است. ولودیمیر زلنسکی رئیس‌جمهور اوکراین اخیراً با درخواست کمک‌های تسلیحاتی بیشتر از غرب، مدعی شد ارائه سامانه‌های دفاع هوایی مدرن به اوکراین، روسیه را مجبور می‌کند تجاوزات خود را متوقف کند و ما را به پایان جنگ نزدیک‌تر خواهد کرد.

اسپوتنیک روسیه: امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه گفت که فرانسه باید ظرفیت انجام یک عملیات گسترده با دیگر کشورهای اروپایی در داخل ناتو یا خارج از ائتلاف را داشته باشد.ماکرون در سخنرانی خود خطاب به ارتش گفت: ما باید بتوانیم با اروپایی‌ها در داخل ناتو یا خارج از ائتلاف عمل کنیم و در صورت لزوم، قابلیت‌های فرماندهی را فراهم کنیم که به ما امکان می‌دهد با هم عملیات گسترده‌ای را انجام دهیم. وی خاطرنشان کرد که جهان با تعداد زیادی تهدید از جمله “یک درگیری با شدت بالا در اروپا – در اوکراین” مواجه است.

خبرگزاری ایرنا:  وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد که مقام‌های کشورهای صنعتی موسوم به گروه هفت G۷ با بازنگری در سقف قیمت خرید نفت از روسیه موافقت کردند. گروه هفت قصد دارد پنجم فوریه (۱۶ بهمن) دو سقف قیمتی برای محصولات نفتی روسیه تعیین کند؛ یک سقف قیمتی برای محصولاتی مانند گازوئیل و یک سقف قیمتی دیگر برای محصولات دیگری همچون نفت کوره. وزارت خزانه‌داری آمریکا بامداد شنبه پس از جلسه مجازی «والی آدیمو» معاون این وزارتخانه با مقام‌های گروه هفت اعلام کرد: نمایندگان گروه هفت به این نتیجه رسیدند که با توجه به قیمت‌های متفاوتی که در بازار برای این محصولات تعیین شده است، این سیاست تناسب بهتری برای خرید محصولات پالایشی دارد.

دویچه وله: اطلاعات رونق اقتصادی از سوی چین، فضایی مثبت در بازار نفت خام ایجاد کرده است. این دومین اقتصاد بزرگ جهان در سه ماهه چهارم سال ۲۰۲۲ بیش از حد انتظار رشد داشته واین امر باعث شده قیمت‌ها ژانویه افزایش یابد. روند صعودی تقاضای جهانی برای نفت خام نیز به افزایش قیمت دامن زده است.با این حال، در کل سال ۲۰۲۲، رشد اقتصادی چین به شدت زیر فشار سیاست سختگیرانه طولانی مدت رهبری سیاسی این کشور قرار گرفت.

خبرگزاری صدا و سیما: جیک سالیوان مشاور امنیت ملی آمریکا در سفر به رژیم صهیونیستی، حامل پیام هشدار آمیز برای کابینه بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم بود. جیک سالیوان ابتدا با بنیامین نتانیاهو در قدس و سپس با محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در رام الله در کرانه باختری دیدار کرد. در حالیکه نتانیاهو اعلام کرد تحرکات فلسطینیان در صحنه بین المللی، حمله‌ای به اسرائیل است که باید به آن پاسخ داد، محمود عباس از واشنگتن خواست برای متوقف کردن تنش آفرینی اشغالگران در مناطق فلسطینی، هرچه سریع تر وارد عمل شود. سالیوان نخستین و عالی رتبه‌ترین شخصیت سیاسی آمریکایی است که با اعضای کابینه جدید رژیم صهیونیستی که از نظر سیاسی و مذهبی افراطی‌ترین کابینه این رژیم است، دیدار می‌کند.

تی .آر.تی ترکیه:  گروهی از شهرک نشینان یک شهرک غیرقانونی در منطقه جوریش در جنوب نابلس ایجاد کردند.غسان داگلاس، مسول پرونده شهرک‌های یهودی در شمال کرانه باختری، وابسته به سازمان آزادیبخش فلسطین اطلاعیه‌ای را در این باره صادر کرد.داگلاس اظهار داشت که گروهی از شهرک نشینان یهودی یک شهرک غیرقانونی در منطقه جوریش در جنوب نابلس ایجاد کردند.این مقام فلسطینی اعلام کرد که شهرک نشینان یهودی در این منطقه خانه‌های کانتینری مستقر کرده‌اند.

خبرگزاری ایلنا: هماهنگ‌کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا بدون اشاره به بدعهدی‌ها و زیاده‌خواهی‌های کشورش، مدعی شد که ایران مذاکرات احیای برجام را جدی نگرفته است. «جان کربی» هماهنگ‌کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا بار دیگر گفت که واشنگتن در حال حاضر روی مذاکره با ایران متمرکز نیست.وی با اذعان به این‌که واشنگتن در حال حاضر روی دیپلماسی متمرکز نیست، گفت که بازگشت به برجام در آینده نزدیک محتمل نیست.

آناتولی  ترکیه:  وزیر امور خارجه پاکستان اعلام کرد ارتش این کشور قصد ندارد عملیات برون‌مرزی در خاک افغانستان انجام دهد. بلاول بوتو زرداری، وزیر امور خارجه پاکستان طی سخنانی در حاشیه نشست اقتصادی داووس گفت: اسلام‌آباد قصد ندارد عملیات نظامی برون‌مرزی در افغانستان راه اندازی کند. زرداری افزود: اقدام مستقیم پاکستان علیه گروه‌های تروریستی در خاک افغانستان در صورت عدم جلوگیری از تروریسم فرامرزی٬ بدان معنا نیست که پاکستان عملیات برون‌مرزی در افغانستان انجام خواهد داد.

خبرگزاری تسنیم:  سخنگوی وزارت خارجه هند پیشنهاد نخست وزیر پاکستان برای گفتگوی دو کشور درباره مسائل مورد اختلاف از جمله مسئله کشمیر را رد کرد. «اریندام باغچی» سخنگوی وزارت خارجه هند با اظهار اینکه دهلی‌نو خواستار برقراری روابط خوب با پاکستان است، پیشنهاد «شهباز شریف» برای مذاکره دو کشور درباره مسائل مورد اختلاف از جمله کشمیر را رد کرد. باغچی با اظهار اینکه مذاکره با پاکستان در حال حاضر به دلیل رفتار و اقدامات اسلام‌آباد امکان‌پذیر نیست، گفت: ما همیشه خواهان روابط عادی همسایگی با پاکستان بوده‌ایم، اما باید فضای مساعدی وجود داشته باشد که ترور، خصومت و خشونت نداشته باشد. این همچنان موضع ما باقی می‌ماند.

رادیو چین:  شی جین پینگ رئیس جمهور چین به مناسبت عید بهار 2023 گفت: سال گذشته سال بسیار مهمی در تاریخ توسعه حزب کمونیست و کشور چین بود. در مواجهه با محیط متلاطم بین المللی و وظایف سخت اصلاحات و توسعه داخلی، حزب کمونیست چین، ارتش و مردم همه اقوام در سراسر کشور با وحدت بر مشکلات غلبه کردند و فصل جدیدی را در مدرنیزاسیون سوسیالیستی رقم زدند. وی افزود: ما بیستمین کنگره ملی حزب کمونیست چین را با موفقیت برگزار کردیم و طرح بزرگی برای ساخت یک کشور سوسیالیستی مدرن همه جانبه تعیین کردیم.

ایران پرس: شش کشور از جمله ونزوئلا، لبنان و سودان حق رای خود را در سازمان ملل به دلیل ناتوانی در پرداخت بدهی از دست دادند.آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل روز جمعه در نامه‌ای اعلام کرد، ونزوئلا، لبنان و سودان جنوبی نتوانسته اند بدهی خود به بودجه عملیاتی سازمان ملل را پرداخت کنند و جزو شش کشوری هستند که حق رای خود را در مجمع عمومی ۱۹۳ عضوی از دست داده‌اند.دومینیکا، گینه استوایی و گابن نیز سه کشور دیگر هستند که حق رای خود را از دست داده اند.

خبرگزاری مهر : در پی ادامه اعتراض‌ها و درگیری معترضان و نیروهای پلیس در شهرهای مختلف کشور پرو، 58 نفر زخمی شدند. معترضان به خیابان‌های پایتخت (لیما) و دیگر شهرها آمدند و خواستار برکناری دولت «بولوارته» و برگزاری انتخابات زودهنگام شدند. یک ماه پیش پارلمان پرو، پدرو کاستیلو، رئیس‌جمهور سابق را با اتهام «تلاش برای کودتا و انحلال کنگره» برکنار و زندانی کرد و به جای او خانم بولوارته، نخست‌وزیر این کشور، به صورت موقت مسئولیت ریاست‌جمهوری را به عهده گرفته؛ تحولاتی که با اعتراض شدید هوادران کاستیلو روبرو شد و تاکنون ادامه دارد.دوشنبه گذشته خونین‌ترین روز ناآرامی‌ها در پرو بود و گفته می‌شود در چند هفته اخیر بیش از ۵۰ نفر کشته شده‌اند.

ان. اچ.کی ژاپن: نشست سالانه مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس به کار خود پایان داد. مجموعه‌ای از چالش‌های جهانی از جمله افزایش قیمتها در راس دستور کار قرار داشتند. حدود ۲۷۰۰ نماینده از دولت‌ها و کسب و کارها از دوشنبه تا جمعه در این نشست شرکت کردند. این نشست با موضوع «همکاری در یک جهان از هم پاشیده» برگزار شد. اما امسال چهره‌های برتر از روسیه، چین و آمریکا تا حد زیادی غایب بودند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *