جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

هیل: آمریکا در بحبوحه اعتراضات دانشگاهی علیه جنگ غزه، حمایت از اسرائیل را دوچندان می‌کند

تهران- ایرنا- تارنمای «هیل» با اشاره به اعتراضات دانشجویان آمریکایی علیه جنگ غزه و کمک ۲۶ میلیارد دلاری جدید برای رژیم اسرائیل که در کنگره ایالات متحده تصویب شد، نوشت: رئیس جمهوری آمریکا این قانون را در بحبوحه تشدید بحران انسانی در غزه و حمله قریب الوقوع اسرائیل به شهر جنوبی رفح، جایی که بیش از یک میلیون غیرنظامی فلسطینی آنجا پناه گرفته‌اند، امضا کرد.

اکثریت کابینه نتانیاهو از پیشنهاد مصر برای جلوگیری از جنگ در رفح حمایت کردند

«سازمان رادیو و تلویزیون» اسرائیل، شنبه هشتم اردیبهشت، به نقل از یک منبع آگاه خبر داد به‌رغم اولویت متفاوت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر این دولت، دستیابی به توافق تل‌آویو و حماس، براساس پیشنهاد جدید مصر، ظرف چند روز امکان‌پذیر است. به گفته این منبع آگاه، اکثریت اعضای کابینه نتانیاهو از مفاد پیشنهاد جدید مصر حمایت می‌کنند. پیشنهاد قاهره پیش از این به مقامات حماس ارائه شد و هدف آن دستیابی به توافقی برای مبادله گروگان‌ها و زندانیان و آغاز آتش‌بس موقت است.

Loading

رسانه ها؛ رونمایی برنامه های آمریکا و ژاپن برای «مقابله با چین و کره شمالی» و…

۱۴۰۱/۱۰/۲۲ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین – رسانه ها : کشف دومین بسته از اسناد محرمانه در دفتر سابق بایدن، حمله به کاروان نظامیان آمریکایی در عراق، گزارش ۲۰۲۳ داووس از افزایش مخارج زندگی و تغییرات اقلیمی به عنوان مهمترین بحران‌های جهان، تغییر فرمانده ارشد نظامی روسیه در اوکراین، آغاز تحقیقات مجلس نمایندگان آمریکا از بایدن و خانواده‌اش، دیدار احتمالی وزیران خارجه ترکیه، سوریه و روسیه در ماه جاری، جزئیات تازه از مذاکرات آتش بس در یمن، رونمایی برنامه های آمریکا و ژاپن برای «مقابله با چین و کره شمالی»، ورود جنگنده‌های هند به ژاپن برای رزمایش مشترک، معرفی اولین سفیر جمهوری آذربایجان در تل‌آویو، امضای معاهده نظامی توسط انگلیس و ژاپن، برکناری سفیر برزیل در اراضی اشغالی و احتمال دستیابی کره جنوبی به سلاح هسته ای از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجی بود که مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفت. در ادامه گزیده‌ای از آن‌ها را مرور می‌کنیم.

العالم : دستکم یک بسته دیگر از اسناد محرمانه مرتبط با بایدن در جایی به‌غیر از دفتر قدیمی وی در واشنگتن که بعد از پایان دولت باراک اوباما استفاده می‌کرد، کشف شده است. دستیاران بایدن از ماه نوامبر و در پی کشف اسناد محرمانه در دفتر سابق او در حال جستجو برای دیگر مدارک طبقه‌بندی‌ شده هستند که ممکن است او در مکان‌هایی که برای کار استفاده می‌کرد، قرار داده باشد. کاخ سفید و وزارت دادگستری آمریکا هنوز به سوالات درباره پیدا شدن دومین بسته اسناد محرمانه مرتبط با دوران معاونت بایدن واکنش نشان نداده‌اند.

ایسنا : آمریکا و ژاپن از برنامه‌هایی جهت تحکیم ائتلاف خود رونمایی کردند تا بدین ترتیب با چین،”بزرگترین چالش امنیتی” در منطقه و تهدیدات کره شمالی مقابله کنند. وزیر امور خارجه آمریکا و همتای ژاپنی‌اش به همراه وزرای دفاع آمریکا و ژاپن در بیانیه‌ای مشترک اعلام کردند: چین “تهدید بی‌سابقه‌ای” برای نظم جهانی محسوب می‌شود و ما متعهد هستیم تا تلاش‌های خود را جهت مقابله با آن مضاعف کنیم. وزرای دفاع و خارجه آمریکا و ژاپن نسبت به حضور نیروهای آمریکایی در جزایر اوکیناوا ژاپن موافقت کردند تا بدین ترتیب با “اقدامات خصمانه” چین در دریاهای چین جنوبی و شرقی و همچنین “حمله احتمالی پکن به تایپه” مقابله کنند. بلینکن گفت: توافقنامه‌ای که میان ما امضا شد بیانگر تلاش‌های این دو کشور جهت تعمیق همکاری‌ها در تمامی زمینه‌ها از جمله فضا، امنیت سایبری و فناوری‌های در حال ظهور است. همچنین، ائتلاف آمریکا-ژاپن سنگ بنای صلح و ثبات در منطقه هند-آرام است و امنیت، آزادی و شکوفایی را برای مردم ما و مردم سراسر این منطقه تضمین می‌کند.

فارس : رئیس‌جمهور کره جنوبی گفت اگر تنش‌‌ها با پیونگ‌یانگ ادامه پیدا کند، سئول می‌تواند خود را با تسلیحات اتمی تاکتیکی مسلح کند. اظهارات وی بعد از آن مطرح شد که کیم جونگ اون رهبر کره شمالی این ماه گفت کشورش یک موشک بالستیک قاره‌پیمای جدید را در حالی که آمریکا و کره جنوبی به دنبال انزوا و سرکوب پیونگ‌یانگ هستند، تولید خواهد کرد.

ایرنا : صبح امروز (پنجشنبه) یک بمب کنار جاده‌ای در کنار خودروی حامل تجهیزات پشتیبانی برای نیروهای ائتلاف آمریکایی در مسیر اتوبان التاجی به بغداد منفجر شده است. از جزییات تلفات احتمالی این انفجار خبری منتشر نشده است. طی روزهای اخیر و همزمان با سومین سالگرد شهادت فرماندهان پیروزی، سران گروه‌های مقاومت عراقی از جمله جنبش النُجَباء بر لزوم خروج نظامیان آمریکایی‌ در عراق تأکید و اعلام کردند درصورتی که دولت عراق اقدامی در این زمینه نکند، مقاومت اقدامات لازم را صورت خواهد داد.

ایلنا : «سرگئی شویگو» وزیر دفاع روسیه از تغییر فرمانده ارشد نظامی این کشور، در اوکراین، سه ماه بعد از انتصابش خبر داد. «والری گراسیموف» دبیر ستاد مشترک ارتش روسیه، جایگزین «سرگئی سورویکین» می‌شود و هدایت «عملیات ویژه نظامی» را به عهده خواهد گرفت. این جابه‌جایی درحالی صورت می گیرد که روسیه اعلام کرده است که درحال پیشروی در شرق اوکراین در پی یک رشته شکست های نظامی در ماه های اخیر است.

تسنیم : در حالی که چند روز از آغاز به کار دوره جدید کنگره می‌گذرد اعضای مجلس نمایندگان آمریکا روز چهارشنبه تحقیقات درباره جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا و خانواده او را آغاز کرده‌اند. اعضای جمهوری‌خواه در مجلس نمایندگان قصد دارند از اکثریت نسبی خود در این مجلس استفاده کرده و وزارت خزانه‌داری و مدیران سابق توییتر را به ارائه اطلاعات وادار کرده و بستر برگزاری جلسات استماع علنی را فراهم کنند.

خبرگزاری صدا و سیما:  یک مسئول عالیرتبه ترکیه گفت نشست سه جانبه‌ای میان وزیران امور خارجه ترکیه، سوریه و روسیه در این ماه و چه بسا تا پیش از اواسط هفته آینده برگزار خواهد شد. رئیس جمهور ترکیه هم از احتمال دیدار با همتای سوری خود پس از نشست سه جانبه وزیران امور خارجه خبر داد. وی تاکید کرد گفتگو‌ها برای مشخص کردن زمان و محل برگزاری این نشست که در مسکو یا جای دیگر خواهد بود، ادامه دارد. در این نشست، مسائل سیاسی بررسی خواهد شد و این دیدار زمینه را برای دیدار اردوغان و اسد هموار خواهد ساخت. یک مقام دیگر ترکیه هم اعلام کرد ترکیه برای بازگشت پناهندگان سوری و همکاری با دمشق برای هدف قرار دادن یگان‌های کُرد تلاش می‌کند.

ایرنا: مجمع جهانی اقتصاد (داووس) در گزارش ریسک‌های جهانی ۲۰۲۳ نوشت که بحران افزایش مخارج زندگی و تغییرات اقلیمی به ترتیب بزرگترین بحران‌های جهان در کوتاه مدت و بلند مدت خواهند بود. تاثیر بحران افزایش هزینه‌های زندگی بر جمعیت آسیب پذیر جهان به حدی است که تحمل آن به شدت دشوار است. بحران‌های دو سال آتی که در این گزارش بیشترین اشاره به آنها شده شامل بلایای طبیعی، رویارویی ژئواکونومیک، آسیب به انسجام اجتماعی، جرائم سایبری گسترده، مهاجرت ناخواسته در مقیاس بزرگ و بحران‌های منابع طبیعی در کنار تغییرات اقلیمی است. البته کارشناسان پیش بینی می‌کنند که جرائم سایبری و مهاجرت در دراز مدت نیز ادامه خواهند داشت.

آناتولی: جنگنده‌های نیروی هوایی هند برای شرکت در رزمایش هوایی مشترک که اوایل هفته جاری برگزار می‌شود، وارد ژاپن شدند. فرمانده نیروی هوایی ژاپن اظهار داشت: نخستین رزمایش مشترک بین ژاپن و هند دارای اهمیت تاریخی است.

ایران پرس : الهام علی‌اف رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان، «مختار محمد اوغلو محمدوف» را به عنوان اولین سفیر فوق‌العاده و تام‌ الاختیار این کشور در تل آویو تعیین کرد. «مختار محمدوف» پیش از این مسئول پیشبرد طرح‌های مشترک با اسرائیل در حوزه آموزش و فناوری بود.

ایسنا : یک منبع یمنی ضمن تاکید بر پایبندی صنعاء به شروط خود برای ازسرگیری صادرات نفت، موضوع سفرهای اخیر هیات عمانی به صنعاء را تلاش برای میانجیگری و توقف حملات به بنادر نفتی یمن اعلام کرد. یک منبع دیپلمات یمنی در گفتگو با شبکه خبری المیادین اظهار کرد: فشارهای بین‌المللی گسترده‌ای بر صنعاء اعمال می‌شوند تا اجازه ازسرگیری صادرات نفت یمن را بدهد.این منبع درباره سفر اخیر هیات عمانی به صنعاء گفت: در واقع سفر دوم این هیات ظرف کمتر از دو هفته برای میانجیگری جهت توقف حملات صنعاء به بنادر نفتی انجام شد. منابع خبری در یمن روز سه شنبه خبر دادند که یک هیئت بلند پایه عمانی وارد فرودگاه بین المللی «صنعاء»، پایتخت یمن شدند.‌‌ شبکه خبری «المیادین» گزارش داد که هدف هیئت عمانی از این سفر تکمیل مذاکرات درباره آخرین تحولات یمن جهت تمدید آتش بس و ایجاد صلح در یمن عنوان شده است.

مهر : رئیس جمهوری برزیل سفیر این کشور در اراضی اشغالی را برکنار کرد و رسانه های صهیونیستی این اقدام را برای کابینه نتانیاهو «غافلگیرانه» ارزیابی کردند. رئیس جمهوری برزیل که سابقه حمایت از مسئله فلسطین را دارد، در یکی از اولین اقدامات خود سفیر برازیلیا در تل آویو را برکنار کرد.

تسنیم : ریشی سوناک و فومیو کیشیدا نخست‌وزیران انگلیس و ژاپن یک معاهده نظامی مهم را امضا کردند که به موجب آن دو کشور اجازه مستقر کردن نیرو در خاک یکدیگر را پیدا می‌کنند. نخست وزیر ژاپن به همراه هیات ژاپنی به لندن سفر کرده است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *