جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

سناریوی افغانستان سازی اوکراین برای روسیه

سناریوی افغانستان سازی اوکراین برای روسیه

رامین فخاری در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: یک هراس در بین آمریکا و متحدانش در اروپا در زمینه گسترش جنگ اوکراین به سایر نقاط اروپای شرقی از جمله لهستان و شبه‌جزیره اسکاندیناوی از جمله سوئد وجود دارد و از دیدگاه غربی‌ها این مسئله دور از ذهن نیست که درصورتی‌که روسیه بتواند در جنگ اوکراین دست بالا را بگیرد، سایر اعضای ناتو و یا متحدان ایالات متحده در اروپای شرقی نیز مورد حمله قرار بگیرند و دامنه جنگ گسترش یابد.

کشمکش وزارت‌های دارایی و دفاع آلمان بر سر افزایش بودجه نظامی

در آستانه آغاز مذاکرات درباره بودجه آینده، وزارت دفاع آلمان نگران است که وزارت دارایی با پیشنهاد این وزارتخانه برای ارائه بودجه بیشتر به ارتش موافقت نکند واین مسئله ارتش آلمان را با چالش‌های زیادی در آینده مواجه کند.

اردن: فاجعه انسانی در غزه رو به وخامت است

تهران- ایرنا- وزیر امور خارجه و مهاجران اردن، امروز (شنبه) با بیان اینکه فاجعه انسانی در نوار غزه بدون راه حل های مشخص در حال بدتر شدن است، تاکید کرد: در حال حاضر هیچ چشم اندازی برای پایان دادن به تجاوزات علیه نوار غزه وجود ندارد.

Loading

اهداف و پیامدهای تشدید حملات رژیم صهیونیستی علیه سوریه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: حملات اخیر رژیم صهیونیستی به سوریه و بمباران مواضع نظامی و غیرنظامی این کشور، اقدام تجاوزکارانه‌ای است که با اهدافی خاص در سال‌های اخیر بارها تکرار شده است و واکنش سنجیده‌ای را می‌طلبد تا به تحقق اهداف رژیم صهیونیستی کمک ننماید. برسام محمدی – کارشناس مسائل منطقه

در هفته‌های اخیر بمباران موشکی و هوایی زیرساخت‌های سوریه توسط ارتش صهیونیستی شدت یافته است، به‌طوری‌که در دو نوبت اقدام به بمباران باند فرودگاه حلب نموده و خساراتی به آن وارد کردند. این حملات که با واکنش دولت سوریه نیز مواجه شده است، می‌تواند با هزینه‌هایی برای تل‌آویو همراه باشد و امنیت این رژیم را بیش‌ازپیش در خطر جدی قرار دهد.

اهداف

در خصوص حملات ارتش صهیونیستی به زیرساخت‌های سوریه دو دسته اهداف «ظاهری» و همچنین «واقعی» قابل شناسایی است:

براساس اعلام محافل نظامی و امنیتی تل‌آویو، حملات هفته‌های گذشته به مناطقی از سوریه به‌خصوص فرودگاه حلب، عمدتاً با هدف قطع یا اختلال در خطوط ترانزیتی انتقال مهمات و تجهیزات به سوریه صورت گرفته است.

اما این تمام آن چیزی نیست که حملات صهیونیستی به سوریه را توجیه کند. صهیونیست‌ها در واقع از حمله به زیرساخت‌های سوریه اهداف دیگری را نیز دنیال می‌کنند که از جمله مهمترین آنها عبارتند از:

  • جلوگیری از احیای سیاسی، نظامی و امنیتی کامل سوریه با توجه به اینکه این کشور از مراحل سخت بحران عبور کرده و در یک وضعیت «گذار» قرار دارد.
  • حفظ فضای تنش و ناامنی در سوریه و در نتیجه تسهیل روند بهره‌برداری‌های سیاسی، امنیتی و نظامی از این وضعیت، با عنایت به این اصل مهم و کلیدی که بخش عمده‌ای از بقاء و دوام رژیم صهیونیستی منوط به وجود بحران‌ در محیط پیرامونی‌اش است.
  • حفظ «شرایط درازمدتی» که تل‌آویو در سوریه برای برهم زدن حضور و نفوذ ایران در دمشق طراحی کرده است.
  • انحراف افکار عمومی از مشکلات و معضلات و بحران‌های داخلی که در ماه‌های اخیر و به موازات عملیات‌ جهادی فلسطینیان و همچنین جنگ 52 ساعته با جهاد اسلامی گسترش یافته و رژیم صهیونیستی را در شرایط سختی از نظر سیاسی، امنیتی، اجتماعی و نظامی قرار داده است.
  • بهره‌برداری‌های سیاسی از حملات مذکور برای «انتخابات پارلمانی» که در آبان ماه برگزار خواهد شد. هم‌اکنون یک «جنگ شدید قدرت» بین ائتلاف لاپید و نتانیاهو جریان دارد. یکی از اتهاماتی که نتانیاهو به ائتلاف حاکم وارد می‌کند این است که لاپید اراده و توان لازم برای مقابله با نفوذ و حضور ایران و حزب‌الله در سوریه و منطقه را ندارد.
  • تلاش برای تغییر مواضع سیاسی سوریه به‌ویژه در قبال ایران و مقاومت اسلامی که در واقع یک «تلاش بیهوده» است.

پیامدها

با توجه به اینکه حملات رژیم‌صهیونیستی به سوریه با واکنش‌هایی از سوی گروه‌های مقاومت اسلامی مواجه شده است، بنابراین ادامه این حملات ممکن است باعث «گسترش ناامنی و تشدید بحران» در داخل سرزمین‌های اشغالی شود.

سوریه و مقاومت اسلامی گزینه‌های مختلفی برای مقابله با حملات صهیونیستی در سوریه دارند. در صورتی که این گزینه‌ها در دستور کار قرار بگیرند، پیامدهای آن می‌تواند رژیم صهیونیستی را در ابعاد امنیتی، سیاسی، اقتصادی و نظامی دچار چالش نماید.

علاوه‌براین، حمله به سوریه هرگز نمی‌تواند پیشبرد اهداف سیاست داخلی و خارجی رژیم‌صهیونیستی را تسهیل نموده یا بهبود بخشد، ضمن اینکه دولت سوریه نیز به صورت «هوشمندانه» با این مسأله برخورد نموده است.

پاسخ به یک شبهه

در اینجا سوالی که مطرح است اینکه چرا سوریه به حملات صهیونیستی واکنش میدانی متناسب و قوی نشان نمی‌دهد؟ پاسخ به این پرسش از ابعاد مختلف قابل تحلیل است که به دو مورد از آن‌ها اشاره می‌شود:

نخست؛ در حال حاضر سوریه با «سه دشمن فعال» در داخل خاک خود مواجه است: آمریکایی‌ها در شرق و شمال شرق، ترکیه در ادلب و رژیم صهیونیستی در جنوب. اگرچه هر سه آنها اهداف متفاوتی برای خود دارند ولی نهایتاً در یک نقطه مشترک این اهداف به هم پیوند می‌خورد و آن «تضعیف سوریه» است.

در حال حاضر، اولویت اصلی دولت سوریه مدیریت و مقابله با متجاوزان آمریکایی و ترکیه است که در این کشور پایگاه داشته و تمامیت ارضی آن را نقض کرده‌اند. اخراج آمریکا و ترکیه از سوریه، اقدامی است که در صورت موفقیت، به خودی خود باعث تضعیف قدرت مانور صهیونیست‌ها در سوریه می‌شود.

دوم؛ یکی از اهداف اصلی رژیم صهیونیستی، «تحریک» سوریه و جبهه مقاومت به «واکنش نظامی» و در نتیجه آغاز دور جدیدی از درگیری‌های فرامرزی است تا دستاوردهای چندین ساله مقاومت اسلامی در سوریه را با ایجاد جنگ منطقه‌ای تحت‌الشعاع قرار داده و به حاشیه براند.

دولت سوریه و مقاومت اسلامی با در نظر داشتن ملاحظات داخلی و توجه به ابعاد پنهان سناریوهای تل‌آویو، تاکنون از بازی در «پازل صهیونیست‌ها» اجتناب کرده و فرصت بهره‌برداری‌های سیاسی و امنیتی را از این رژیم گرفته‌اند.

نکته پایانی

حملات رژیم صهیونیستی به سوریه که همواره دارای «پیوست‌های رسانه‌ای» است، تأثیر چندانی در معادلات میدانی و سیاسی سوریه ندارد. به بیان ساده‌تر این حملات به‌قدری که در فضای رسانه و شبکه‌های اجتماعی بزرگ نشان داده می‌شود، در میدان و صحنه واقعی بزرگ نبوده‌اند.

تل‌آویو به خوبی می‌داند که سوریه و مقاومت اسلامی برای مقابله با این حملات «گزینه‌های مختلفی» در دو حوزه سخت‌افزاری و نرم‌افزاری در اختیار دارند که به‌کارگیری هر یک از آن‌ها می‌تواند برای تل‌آویو هزینه‌های سنگینی به‌دنبال داشته باشد. برای همین تلاش می‌کند تا حملات خود را به شکل «محدود» و «کنترل شده» نگه دارد. همچنانکه بخش زیادی از این حملات شامل بمباران نقاط کور و مواضع و پایگاه‌های خالی از نیرو و مهمات بوده که ماه‌هاست تخلیه شده‌اند.

نکته مهمی که مقاومت اسلامی در قبال حملات صهیونیستی به سوریه باید مورد توجه جدی قرار دهد، «خنثی‌سازی» ترفند‌های رسانه‌ای صهیونیست‌هاست. این موضوع باید مورد توجه ویژه رسانه‌های جبهه مقاومت بوده و از هر فرصتی جهت مقابله با بمباران تبلیغاتی طرف مقابل بهره‌برداری کرده و برد رسانه‌ای خود را افزایش دهد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *