جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

توقف نبرد جبهه مقاومت در گرو پایان جنگ غزه است/ نفوذ پهپادها به عمق فلسطین اشغالی

تهران-ایرنا- عضو شورای مرکزی حزب‌الله لبنان با بیان اینکه تجاوز به غیرنظامیان در لبنان معادلات را تغییر نخواهد داد، تاکید کرد که جبهه‌های پشتیبانی در لبنان، عراق و یمن تنها با توقف تجاوزها به نوار غزه، متوقف خواهند شد.

توقف نبرد جبهه مقاومت در گرو پایان جنگ غزه است/ نفوذ پهپادها به عمق فلسطین اشغالی

تهران-ایرنا- عضو شورای مرکزی حزب‌الله لبنان با بیان اینکه تجاوز به غیرنظامیان در لبنان معادلات را تغییر نخواهد داد، تاکید کرد که جبهه‌های پشتیبانی در لبنان، عراق و یمن تنها با توقف تجاوزها به نوار غزه، متوقف خواهند شد.

تمرین رژه روز پیروزی بر آلمان نازی در مسکو

این گالری عکس اسپوتنیک به تمرین رژه روز پیروزی ارتش شوروی بر آلمان نازی در مسکو. این رژه در میدان سرخ مسکو در 9 ماه مه به مناسبت جشن 79 سالگی پیروزی در جنگ جهانی دوم برگزار می شود.

Loading

اهداف و پیامدهای سرقت نفت سوریه توسط آمریکا

۱۴۰۱/۰۶/۱۰ | اقتصادی, خبر تاپ, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین-گفتگو: پژوهشگر مسائل سوریه در تشریح ابعاد و دلایل قاچاق نفت سوریه از سوی آمریکا گفت: با توجه به اینکه نفت سوریه در منطقه شرق فرات به خصوص در منطقه دیرالزور است و شاهرگ اقتصادی سوریه نیز در این منطقه قرار دارد، آمریکا قصد دارد با حضور در این منطقه بر تحولات اقتصادی و حتی بر آینده تحولات سوریه تاثیرگذار باشد.

حسین آجرلو در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی توضیح داد: «نیروهای آمریکایی به دلایل مختلف نقش و حضور خود را در بحران سوریه افزایش دادند؛ به خصوص در بحث همپیمانی با شبه نظامیان موسوم به نیروهای دمکراتیک سوریه یا همان قسد.»

وی درباره اهداف آمریکا از حضور در شرق فرات گفت: «آمریکا تلاش داشت در ابتدای بحران از طریق متحد کردن نیروهای معارض که در قالب نیروهای معتدل از سوی آمریکا تعریف می‌شدند هم با نیروهای حاضر در شرق فرات و هم نظام سوریه مقابله کند.»

آجرلو با اشاره به اینکه آمریکا با توجه به ژئوپلیتیک سوریه تلاش داشت که این نیروها در آینده اثرگذار باشند، توضیح داد: «‌واشنگتن با حضور در این منطقه می‌‌خواست در مقابل بازیگران منطقه چون روسیه، ایران و ترکیه به موازنه برسد.»

این کارشناس با اشاره به اینکه موضوع دیگری نیز به شرق فرات مربوط می‌شود، تاکید کرد: «این بحث به مسائل نظامی و امنیتی مرتبط است و آمریکا بر اساس تعهد به عراق باید این منطقه را ترک کند، اما این کشور در قالب نیروهای پشتیبانی می‌خواهد نیروهایش را در دو منطقه یکی شرق فرات و دیگری منطقه التنف در مرز اردن، عراق و سوریه حفظ کند.»

آجرلو مسئله مهم دیگر در این منطقه را وجود نفت می‌داند و در همین راستا گفت: «با توجه به اینکه نفت سوریه در منطقه شرق فرات به خصوص در منطقه دیرالزور است و شاهرگ اقتصادی سوریه در این منطقه قرار دارد، آمریکا قصد دارد با حضور در این منطقه بر تحولات  اقتصادی و حتی بر آینده تحولات سیاسی سوریه تاثیرگذار باشد.»

کارشناس مسائل خاورمیانه همچنین توضیح داد: «ایالات متحده آمریکا به نوعی با درآمدهای حاصله از نفت سوریه می‌خواهد هزینه‌های حمایت از نیروهای همسو با خود را در بحران سوریه تامین کند و بار اقتصادی حضور در بخش‌هایی از این کشور را فراهم نماید. در این راستا آمریکا قصد دارد مانع استقلال عمل نظام سوریه شود.»

آجرلو در تشریح اقدامات آمریکا گفت: «آمریکا میزبان آمشرکت‌های بزرگ نفتی در کشورش است و با توجه به پوشش امنیتی نظامی در منطقه شرق فرات تلاش کرده در قالب قراردادهایی با برخی از این شرکت‌ها، نفت سوریه را استخراج و آن را وارد چرخه اقتصادی نیروهای همسو با خود کند و برخی نیازهایش در منطقه را تامین کند.»

وی به طور خلاصه در بررسی دلایل این سیاست‌های واشنگتن به موارد زیر اشاره کرد: «نخست، استقلال مالی گروه‌های همسو با خود در تامین نیازهای اقتصادی ژئوپلیتیک. دوم، استفاده از ابزار اقتصادی برای رایزنی‌های سیاسی در آینده سوریه و سوم، استفاده از ابزار نفت برای تامین بخشی از نیازهای ارتش آمریکا در منطقه.»

آجرلو همچنین گفت: «بهره‌مند شدن گروه‌های معارض سوریه از درآمدهای نفتی، زمینه‌ساز تقویت حاکمیت دوگانه در این کشور با استفاده از منابع اقتصادی می‌شود و این امر از یک سو زمینه تداوم بحران سوریه و از سوی دیگر این امکان را فراهم می‌کند که در صورت حاکمیت گروه‌های تروریستی بر این منطقه، این منبع اقتصادی در اختیار گروه‌های تروریستی و در جهت گسترش تروریسم منطقه‌ای و بین‌المللی قرار گیرد.»

این کارشناس به این موضوع نیز اشاره کرد که با توجه به حق استفاده از منابع طبیعی هر کشور توسط خود آن کشور، نظام حاکم بر سوریه تنها بازیگری است که حق بهره‌برداری از منابع طبیعی سوریه را دارد. لذا اقدام آمریکا در بهره‌برداری از منابع نفتی سوریه با هر دلیل و بهانه‌ای که باشد به نوعی برداشت غیرقانونی از این منابع محسوب می‌شود.همچنین حق مردم سوریه در این زمینه پایمال می‌شود.

آجرلو در مورد تبعات این اقدام آمریکا نیز توضیح داد: «به نظر می‌رسد تداوم این رویه و برداشت‌های غیرقانونی و به تبع آن قراردادهای غیرقانونی با شرکت‌های خارجی در بلندمدت، حاکمیت و استقلال سوریه را تحت تاثیر قرار می‌دهد و می‌تواند به عرفی اشتباه در روابط بین‌الملل و حقوق بین‌الملل تبدیل شود که یک کشور اشغالگر از منابع مناطق تحت اشغال سوءاستفاده کند.»

کارشناس مسائل خاورمیانه همچنین معتقد است، دولت سوریه به عنوان دولت حاکم بر تمامیت ارضی این کشور، باید ضمن انجام اقدامات قانونی در دادگاه‌های بین‌المللی از ابزارهای سیاسی، امنیتی و نظامی در ایفای حقوق خود اقدام کند و در عین حال کشورهای دیگر در این زمینه به دولت سوریه کمک کنند تا این رویه غیرقانونی فراگیر نشود.

آجرلو در نهایت به نقش رسانه‌ها اشاره کرد و افزود: «‌نقش رسانه‌ها در توصیف و تبیین این سرقت آشکار در میان مردم سوریه و افکار عمومی جهان می‌تواند ابزاری بازدارنده در این زمینه باشد و این امر از وظایف رسانه‌های باورمند به حوزه حقوق مردم سوریه است.»

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *