جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

هیل: آمریکا در بحبوحه اعتراضات دانشگاهی علیه جنگ غزه، حمایت از اسرائیل را دوچندان می‌کند

تهران- ایرنا- تارنمای «هیل» با اشاره به اعتراضات دانشجویان آمریکایی علیه جنگ غزه و کمک ۲۶ میلیارد دلاری جدید برای رژیم اسرائیل که در کنگره ایالات متحده تصویب شد، نوشت: رئیس جمهوری آمریکا این قانون را در بحبوحه تشدید بحران انسانی در غزه و حمله قریب الوقوع اسرائیل به شهر جنوبی رفح، جایی که بیش از یک میلیون غیرنظامی فلسطینی آنجا پناه گرفته‌اند، امضا کرد.

اکثریت کابینه نتانیاهو از پیشنهاد مصر برای جلوگیری از جنگ در رفح حمایت کردند

«سازمان رادیو و تلویزیون» اسرائیل، شنبه هشتم اردیبهشت، به نقل از یک منبع آگاه خبر داد به‌رغم اولویت متفاوت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر این دولت، دستیابی به توافق تل‌آویو و حماس، براساس پیشنهاد جدید مصر، ظرف چند روز امکان‌پذیر است. به گفته این منبع آگاه، اکثریت اعضای کابینه نتانیاهو از مفاد پیشنهاد جدید مصر حمایت می‌کنند. پیشنهاد قاهره پیش از این به مقامات حماس ارائه شد و هدف آن دستیابی به توافقی برای مبادله گروگان‌ها و زندانیان و آغاز آتش‌بس موقت است.

Loading

جنگ اوکراین و تسری بحران گاز آلمان به سراسر اروپا

شورای راهبردی آنلاین – رصد: انرژی ارزان روسیه منبع اصلی مزیت رقابت جهانی آلمان بود، اما اکنون روس‌ها، اروپا و آلمان را مجبور می‌کنند تا تاوان جنگ روسیه را بپردازند. بنابراین اتخاذ یک استراتژی امنیت انرژی در سطح اتحادیه اروپا مورد نیاز است.

وب سایت اندیشکده بروکینگز آمریکا در یادداشتی نوشت: اخیرا وقتی از رابرت‌ هابک، وزیر اقتصاد آلمان درباره آینده بحران انرژی در زمستان سوال شد؛ وی با نگرانی پاسخ داد، هیچ چیز نمی‌‌دانم، همه چیز احتمال دارد. این پاسخ کوتاه همان چیزی است که اکنون دولت‌ها، صنایع و مردم اروپا نیز آن را تکرار می‌کنند.

هنگامی که خطوط لوله نورد استریم 1 برای یک دوره ۱۰ روزه تعمیرات بسته شد، مشکلات عدیده‌ای به وجود آمد. همچنانکه گزارش وضعیت عرضه آژانس شبکه فدرال نشان می‌‌داد هیچ گازی در سه نقطه اتصال گاز روسیه در مرز شرقی آلمان جریان نداشت. آژانس همچنین تاکید کرد که اوضاع در حال بدتر شدن است.

خط لوله نورد استریم ۱ حدود ۵۸ درصد گاز سالانه آلمان را تامین می‌‌کند. از زمان آغاز حمله روسیه به اوکراین، قیمت گاز اروپایی TTF بیش از ۱۳۰ درصد افزایش یافته و به بیش از ۱۷۰ یورو در هر مگاوات ساعت رسیده است. از اواخر ژوئن، پس از کاهش ۶۰ درصدی عرضه توسط روسیه، برلین مرحله دوم طرح اضطراری ملی گاز خود را شروع کرد که درواثع تنها یک قدم با جیره ‌بندی گاز فاصله دارد.

آلمان همچنین از نروژ، هلند و بلژیک هم گاز وارد می‌‌کند، اما در شرایط کنونی با وقفه مواجه شده است. به همین دلیل آلمان در پر کردن مخازن گاز خود برای ایجاد ذخایر در زمستان ناموفق بوده است.

در آغاز ماه ژوئیه، مازاد تجاری آلمان به دلیل افزایش قیمت گاز به کسری تبدیل شد، چراکه ثروت این کشور عمدتا توسط صنایع انرژی‌ بر تولید می‌شوند که هزینه‌‌های واردات آن‌ها در حال حاضر افزایش یافته است.

تورم در اروپا به بالاترین حد خود سیده است؛ رکود اقتصادی در پیش بوده و ارزش یورو برای نخستین ‌بار از سال ۲۰۰۲ با دلار برابر شد. انرژی ارزان روسیه منبع اصلی مزیت رقابت جهانی آلمان بود؛ اما اکنون روس ها، اروپا و آلمان را مجبور می‌کنند تا تاوان جنگ پوتین را بپردازند.

گزینه‌های تامین انرژی آلمان ناقص، ناکارآمد و نامناسب هستند. هابک، وزیر اقتصاد آلمان، کارخانه‌های زغال‌سنگ را دوباره فعال می‌‌کند و به مردم می‌‌گوید زمان دوش گرفتن خود را کوتاه‌تر کنند. او در حال ایجاد شرایط لازم برای ساخت پایانه‌های ثابت گاز طبیعی مایع است. علاوه بر این، او در حال اجاره ترمینال‌‌های شناور است و تلاش می‌‌کند نظر حکام خلیج (فارس) را درمورد منابع جایگزین ال ان جی جلب کند، درحالی‌که این‌ها امتیازات دردناکی برای یک سیاستمدار عضو حزب سبز هستند. اما هابک عجله دارد و به دنبال یک راه حل عملگرایانه است. چراکه اوضاع در زمستان بدتر هم می‌‌شود، زیرا دولت آلمان مصرف خانواده‌‌ها را نسبت به صنایع در اولویت قرار داده است. درحالی‌که برخی شرکت‌ها می‌‌گویند جیره ‌بندی گاز می‌‌تواند آن‌ها را مجبور به تعطیلی دائمی فعالیت‌هایشان کند.

دولت به تازگی قانونی را تصویب کرده که به آن اجازه می‌دهد شرکت‌هایی را که از شوک انرژی آسیب دیده‌اند، نجات دهد. شرکت واردکننده گاز یونیپر اولین درخواست‌کننده بود. از طرف دیگر ممکن است قیمت بنزین هم سه برابر شود.

این چشم انداز وخیم باعث شده است تا دموکرات‌های آزاد لیبرال (که در دولت فعلی حضور دارند) و اپوزیسیون محافظه ‌کار دموکرات مسیحی از تصمیم برلین برای تعطیلی سه نیروگاه هسته‌ای آلمان تا پایان سال انتقاد کنند. این تصمیمی بود که ائتلاف محافظه‌کار- لیبرال آنگلا مرکل در سال ۲۰۱۱ پس از فاجعه نیروگاه فوکوشیما در ژاپن اتخاذ کرد. از آن زمان، آلمان سرمایه‌گذاری در فناوری انرژی هسته‌ای غیرنظامی را متوقف و به سمت انرژی تجدیدپذیر حرکت کرد. این انتقادات در حالی صورت می‌گیرد که آنها تنها می‌توانستند 6 درصد از نیاز برق کشور را تامین کنند. ضمن آنکه صنایع به گرمای گاز نیاز دارند نه برق.

بحران گاز در نیروگاه اقتصادی اتحادیه اروپا باعث ایجاد نگرانی در سراسر این قاره خواهد شد. تاکنون روسیه به طور کامل یا جزئی عرضه گاز را به ۱۰ کشور اتحادیه اروپا قطع کرده است. مشکل اینجاست که هیچ قاعده اشتراک گازی در اروپا وجود ندارد و تعداد اندکی توافق دوجانبه انرژی سطحی منعقد شده است و کشورهایی که سهم روسیه در تامین گاز آن‌ها زیاد نیست همچون فرانسه، هلند، اسپانیا، بلژیک – به آن ملحق نشده‌اند.

آنچه اکنون مورد نیاز است، اتخاذ یک استراتژی امنیت انرژی در سطح اتحادیه اروپا است. پوتین از تهدید قطع گاز برای شکستن مقاومت اجتماعی و اراده سیاسی آلمان استفاده می‌کند، اما این تهدید درواقع برای تمام اروپا است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *