جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

کمبود شدید سرباز در اوکراین

«ولودمیر اولنیک» نماینده پیشین پارلمان اوکراین، کمبود سرباز را مهمترین چالش پیش‌روی کشورش در مسیر جنگ با روسیه دانست و گفت که ارائه مهمات به کی‌یف از سوی غرب نمی‌تواند این وضعیت را جبران کند.

وخامت اوضاع ارتش اوکراین در میدان نبرد با روسیه

فرمانده نیرو‌های زمینی ارتش اوکراین ضمن هشدار نسبت به وخامت اوضاع ارتش این کشور در میدان نبرد با روسیه گفت: اعضای ناتو از وضعیت دشوار عملیاتی و راهبردی اوکراین در میدان نبرد مطلع هستند.

Loading

رسانه‌ها؛ آزمایش تسلیحاتی جدید کره شمالی و…

۱۴۰۱/۰۱/۲۸ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین - رسانه ها: آزمایش  سامانه موشک بالستیک کوتاه‌برد با حضور «کیم جونگ اون» ، تحریم های جدید اروپا ضد بخش‌های بانکداری و انرژی روسیه، تظاهرات در برلین برای ممنوعیت واردات انرژی از روسیه، ارسال سلاح  های سنگین از آلمان به اوکراین، درخواست زلنسکی برای دریافت سلاح بیشتر برای جنگ با روسیه، هشدار زلنسکی به قطع مذاکرات با روسیه در صورت سقوط ماریوپل، ممنوعیت ورود بوریس جانسون به روسیه، طرح انگلیس برای انتقال پناهجویان به رواندا، سفر  بوریس جانسون به هند، انتقاد پاپ از نژادپرستی کشورهای غربی، گفتگوی پوتین و بن سلمان در باره تحولات اوکراین، ورود کاروان‌های مسلح به پایتخت لیبی، دیدار رئیس جمهور ترکیه با مسرور بارزانی، درخواست مقام صهیونیست از آمریکا برای ترمیم روابط خود با عربستان، رشد ۳۷ درصدی تجارت خارجی ایران در زمستان، تظاهرات گسترده حامیان عمران خان در کراچی پاکستان و آرامش نسبی در مسجد الاقصی از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

العالم فارسی: رسانه‌های محلی بامداد یکشنبه از آزمایش جدید کره شمالی و حضور «کیم جونگ اون» رهبر این کشور در این آزمایش خبر دادند.رسانه کره شمالی می‌گوید یک سامانه موشک بالستیک کوتاه‌برد با حضور «کیم جونگ اون» رهبر این کشور با موفقیت آزمایش شده است. رسانه مرکزی کره شمالی (کِی‌سی‌اِن‌اِی) نیز گزارش داد که ارتش این کشور سیستم تسلیحاتی جدیدی را با هدف افزایش کارایی «تسلیحات اتمی تاکتیکی» آزمایش کرده است.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): اتحادیه اروپا برای ششمین بسته تحریم‌ها علیه روسیه بخش‌های بانکداری و انرژی را هدف می‌گیرد. رئیس کمیسیون اروپا اعلام کرد، اتحادیه اروپا در بحث تحریم‌های بیشتر علیه روسیه به خاطر حمله به اوکراین اقداماتی را علیه بخش بانکداری به ویژه “اسبربانک” و همچنین محدودیت‌هایی را در بخش انرژی در نظر دارد.اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا در مصاحبه‌ای با روزنامه بیلد آم زونتاگ درباره نکات کلیدی ششمین بسته تحریم‌ها علیه روسیه گفت: ما همچنان بخش بانکداری به ویژه “اسبربانک” را که ۳۷ درصد از بخش بانکی روسیه را تشکیل می‌دهد، در نظر داریم. بدون شک بخش انرژی نیز مد نظر است.

ان. اچ.کی ژاپن: صدها نفر در برلین، پایتخت آلمان، با برگزاری تظاهرات علیه تهاجم نظامی روسیه به اوکراین، خواستار ممنوعیت واردات انرژی از روسیه شدند.بسیاری از افرادی که پس از حمله روسیه، از اوکراین فرار کردند، در میان این تظاهر کنندگان بودند. آنها پلاکاردهایی را حمل می کردند که رویشان «جنگ را متوقف کنید» یا «به اوکراین کمک کنید» نوشته شده بود.این تظاهر کنندگان برای تشدید فشار بر روسیه همچنین با درخواست برای ممنوعیت واردات گاز طبیعی و دیگر منابع انرژی روسیه، بارها شعارهایی سر دادند.

خبرگزاری فارس:   یک وزیر ارشد دولت ائتلافی آلمان ضمن تکرار اتهام‌زنی‌های غربی‌ها به روسیه، خواهان ارسال تسلیحات سنگین‌تر به اوکراین به منظور کمک به این کشور در «دفاع از خود» شد. «مارکو بوشمان» وزیر دادگستری آلمان در دفاع از این کمک‌ها مدعی شد که تحویل تسلیحات و ادوات نظامی به معنای «ورود به جنگ با روسیه» نیست. اولاف شولتز صدراعظم عضو حزب سوسیال دموکرات آلمان از متعهد شدن به ارسال تسلیحات سنگین‌تر مانند تانک، بالگرد و هواپیما امتناع کرده است اگرچه صداهایی از داخل کابینه ائتلاف چپ میانه او که برای حمایت نظامی قوی تر فشار می‌آورند بلندتر می‌شود.

خبرگزاری ایرنا: زلنسکی خواستار تجهیزات نظامی بیشتر شد. ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین در پی محاصره ماریوپل توسط روسیه، وضعیت این شهر بندری را غیرانسانی توصیف کرد و خواستار ارسال تجهیزات نظامی بیشتر از سوی غرب شد.پس از هفته‌ها آرامش نسبی در کی‌یف پایتخت اوکراین، مسکو با تشدید حملات در ماریوپل از نیروهای اوکراینی خواست تا سلاح های خود را زمین بگذارند و تسلیم شوند. 

یورونیوز: ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین به روسیه هشدار داد در صورت حذف کامل نیروهای اوکراینی در بندر ماریوپل، مذاکرات با مسکو را متوقف خواهد کرد. زلنسکی با پذیرش شرایط دشوار نظامیان و شبه‌نظامیان این کشور در ماریوپل گفت:‌ «بچه‌های ما با تمام قوا از خودشان دفاع می‌کنند.» وی با اشاره به کشتار در شهر برودیانکا در حومه کی‌یف گفت: «هرچقدر تعداد برودیانکاها بیشتر باشد، شانس موفقیت گفت‌وگوها کمتر می‌شود.»شهر ماریوپل از اهداف اصلی ارتش روسیه در جنگ با اوکراین به شمار می‌رود.

رادیو چین: بوریس جانسون از ورود به روسیه منع شد.  وزارت امور خارجه روسیه با انتشار بیانیه‌ای، اعلام کرد: این اقدام در واکنش به کمپین رسانه‌ای و سیاسی افسارگسیخته با هدف منزوی کردن روسیه در سطح بین‌المللی، صورت می‌گیرد.ایجاد شرایطی برای خفه کردن اقتصاد ملی روسیه از دیگر دلایل ممنوعیت ورود جانسون به این کشور اعلام شده است.

خبرگزاری صدا و سیما: در پی مطرح شدن طرح نخست وزیر انگلیس برای انتقال پناهجویان بدون مجوز در انگلیس به کشور آفریقایی رواندا، بسیاری از صاحب نظران و مخالفان وی، مطرح شدن این طرح را تلاشی از سوی بوریس جانسون به منظور سرپوش گذاشتن بر ناکامی‌های او می‌دانند. دولت بوریس جانسون قصد دارد پناهجویانی که به انگلیس وارد شده اند را به رواندا بفرستد.

خبرگزاری مهر : دفتر بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس از برنامه وی برای سفر به هند طی هفته آتی خبر داد.سفر وی روز پنجشنبه انجام خواهد شد و نخستین مقصد آن، شهر «احمدآباد» در ایالت «گجرات» است. این نخستین سفر یکی از نخست وزیران انگلیس به این ایالت هند محسوب می‌شود.بعد از سفر به احمدآباد و دیدار با نمایندگان تجاری-صنعتی این شهر، جانسون عازم دهلی نو خواهد بود تا با نارندرا مودی همتای هندی دیدار کند.محور گفتگوهای وی در این دیدار، بر مذاکرات در باب توافق تجارت آزاد متمرکز است که تجارت فی مابین را به ۳۶.۵ میلیارد دلار افزایش می‌دهد.

خبرگزاری تسنیم: رهبرکاتولیک‌های جهان از نژادپرستی کشورهای غربی انتقاد کرد. رهبر کاتولیک‌های جهان در گفتگو با یک رسانه ایتالیایی خطاب به مردم دنیا گفت: نوع رفتار ما ثابت می‌‌‌کند که ما نژادپرست هستیم.پاپ به مسئله پیشنهاد دولت انگلیس برای بازگرداندن پناهندگان به رواندا اشاره کرد و افزود: مهاجران و پناهندگان بر اساس نژاد و رنگ پوست درجه‌بندی می‌شوند و این مشکل در همه کشورهای توسعه یافته و نیافته صدق می‌کند.رهبر کاتولیک‌های جهان در ادامه صحبت‌هایش به تلویزیون RAI ایتالیا گفت:‌ ما نژادپرست هستیم و این بد است. هرچند هر کشوری حق دفاع از تمامیت ارضی خود را دارد ولی باید به حقوق بشر و صلح نیز توجه کنند.

آناتولی  ترکیه:  رئیس جمهور روسیه و ولیعهد عربستان سعودی طی تماس تلفنی تحولات اوکراین و بازارهای انرژی را مورد بحث و گفت‌وگو قرار دادند.کاخ کرملین با انتشار اطلاعیه‌ای اعلام کرد که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه با محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی تلفنی گفت‌وگو کرد. طرفین تحولات اوکراین و وضعیت بازارهای نفت و همکاری‌های انجام شده با سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و گروه اوپک پلاس را مورد بحث و گفت‌وگو قرار دادند. همچنین پوتین و ابن سلمان در این مکالمه در باره اوضاع یمن نیز تبادل نظر کرده‌اند.

خبرگزاری ایلنا: منابع میدانی از ورود کاروان‌هایی مسلح به تسلیحات سنگین به پایتخت لیبی خبر دادند.کاروان‌های مسلح به تسلیحات سنگین و  متوسط از جنوب و غرب به طرابلس، پایتخت لیبی، وارد شده‌اند. این منابع تأیید کرده‌اند که این ستون‌ها به سمت مقرهای حاکمیتی در حال حرکت هستند. شاهدان عینی به این خبرگزاری گفته‌اند که این نیروهای در مرکز و نقاط مهم و حساس در پایتخت مستقر شده‌اند. به گفته این منابع مطلع، تمامی این گروه‌های مسلح، به «عبدالحمید دبیبه»، نخست‌وزیر دولت اتحاد ملی، وابستگی دارند.

تی .آر.تی ترکیه:  رئیس جمهور ترکیه، مسرور بارزانی نخست وزیر حکومت منطقه‌ای کرد شمال عراق را به حضور پذیرفت. بر اساس بیانیه نهاد ارتباطاتی ریاست جمهوری، در این مراسم که در دفتر کار دولما باغچه استانبول برگزار شد، موضوعاتی که موجب تقویت روابط دوجانبه و تحولات منطقه میشود مورد ارزیابی قرار گرفت.

دویچه وله: سفیر اسرائیل در واشنگتن می‌گوید عربستان نقش مهمی در خاورمیانه و جهان عرب ایفا می‌کند و از این رو آمریکا باید روابط خود با ریاض را ترمیم کند. مایکل هرتسوگ ایالات متحده را فراخواند روابط تنش‌آلود خود با عربستان سعودی را، اصلاح کند؛ به‌ویژه که توافق هسته‌ای برجام با ایران قرار است احیا شود.

اسپوتنیک روسیه: تجارت ایران در سه ماه پایانی سال ۱۴۰۰ با ۴۱ میلیون و ۵۲۲ هزار تن کالا به ارزش ۲۹ میلیارد و ۵۴۹ میلیون دلار، نسبت به زمستان سال ۹۹ رشد ۱۴ درصدی در وزن و ۳۷ درصدی در ارزش داشته است. از مجموع تجارت ۱۶۴ میلیون تنی ایران به ارزش ۱۰۱ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار، ۴۱ میلیون و ۵۲۲ هزار تن کالا به ارزش ۲۹ میلیارد و ۵۴۹ میلیون دلار مربوط به فصل چهارم سال ۱۴۰۰ بود که نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۱۴ درصد در وزن و ۳۷ درصد در ارزش رشد داشته است.

ایران پرس:  عمران خان نخست وزیر سابق پاکستان در جمع تظاهرات کنندگان مخالفت با احداث پایگاه نظامیان آمریکایی در کشورش را از دلایل مهم برکناری خود دانست.عمران خان در تجمع اعتراضی حامیانش در کراچی پاکستان گفت: تنها گناه من مخالفت با احداث پایگاه های آمریکایی برای حمله به پاکستان و افغانستان بود.هزاران نفر در این گردهمایی علیه دخالت‌های آمریکا در کشورشان و تلاش برای به قدرت رساندن یک دولت وارداتی شعار سر دادند. یک‌شنبه 10 آوریل پس از اتمام رأی‌گیری در پارلمان پاکستان، «عمران خان» نتوانست رأی اعتماد کسب کند و رسماً از نخست‌وزیری برکنار شد.

الکوثرفارسی:  پس از یورش بامداد دیروز نظامیان رژیم صهیونیستی به غزه که به زخمی شدن بیش از ۱۵۰ تن و بازداشت ۴۰۰ تن منجر شد اکنون ارامش نسبی در مسجد الاقصی و اطراف ان حاکم شده است. با این حال حمایت گروه‌های مختلف از مسجد الاقصی همچنان ادامه دارد.هزاران نفر از فلسطینیان از گروه‌های مختلف در نوار غزه، با برگزاری تجمع باشکوهی تاکید کردند، نوار غزه بسان بشکه باروت است که هر لحظه ممکن است در برابر دشمن منفجر شود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *