جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

کمبود شدید سرباز در اوکراین

«ولودمیر اولنیک» نماینده پیشین پارلمان اوکراین، کمبود سرباز را مهمترین چالش پیش‌روی کشورش در مسیر جنگ با روسیه دانست و گفت که ارائه مهمات به کی‌یف از سوی غرب نمی‌تواند این وضعیت را جبران کند.

وخامت اوضاع ارتش اوکراین در میدان نبرد با روسیه

فرمانده نیرو‌های زمینی ارتش اوکراین ضمن هشدار نسبت به وخامت اوضاع ارتش این کشور در میدان نبرد با روسیه گفت: اعضای ناتو از وضعیت دشوار عملیاتی و راهبردی اوکراین در میدان نبرد مطلع هستند.

دیدار وزرای خارجه جمهوری آذربایجان و ارمنستان در قزاقستان

ایروان اعلام کرد: ارمنستان رویکرد مثبتی به تلاش‌های میانجی‌گری برای تحدید حدود مرزها بر اساس دستیابی به صلح واقعی پایدار در قفقاز جنوبی و همچنین به رسمیت شناختن متقابل تمامیت ارضی ارمنستان و جمهوری آذربایجان دارد.

بیمارستان شفاء، حافظه ی جنایات رژیم صهیونیستی

با گذشت بیش از 200 روز از تهاجم وحشیانه رژیم صهیونیستی به نوار غزه، بیمارستان ها و مراکز درمانی در زمره مهم ترین اهداف حملات ارتش اسرائیل در خلال این نبرد بوده اند. بیمارستان شفا در خلال این نبرد شاهد سه مرحله از جنایات نظامیان صهیونیست بوده اند.

Loading

راهبرد تهاجم ترکیبی در برابر دشمن

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی در بیانات روز 19 بهمن ماه در دیدار کارکنان نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با اشاره به تهاجم ترکیبی دشمن در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی، رسانه‌ای و امنیتی، رمز آغاز عملیات تهاجم ترکیبی متقابل را اعلام کردند. حسن هانی‌زاده-کارشناس مسائل بین‌الملل

اگر چه مفهوم تهاجم ترکیبی کلیدواژه جدیدی است که وارد ادبیات سیاسی و رسانه‌ای ایران شده، اما دقت‌نظر و هوشمندی رهبر انقلاب در خنثی‌سازی هژمونی دشمنان انقلاب در همه حوزه‌های جنگ نظامی و جنگ نرم‌افزاری ستودنی است. رسانه‌های جمهوری اسلامی ایران در طول 4 دهه گذشته همواره در حالت دفاعی بوده و این یک ضعف بزرگ در ساختار رسانه تلقی می‌شود، اما چرخش به سمت استراتژی تهاجم ترکیبی می‌تواند بخش مهمی از جریان‌سازی‌های رسانه‌ای دشمن را خنثی کند.

در حقیقت امروز حوزه رسانه به عنوان بازوی مهم امنیت ملی و قدرت نظامی هر کشوری تلقی می‌شود و از این رو حرکت به سمت بهره‌گیری از شیوه‌های تهاجم ترکیبی در حوزه‌های رسانه‌ای، سیاسی، اقتصادی و امنیتی در یک دهه اخیر شدت گرفته است. درحالیکه ایران به یک قدرت نظامی برتر منطقه تبدیل شده، اما این قدرت هرگز از یک پشتوانه نرم‌افزاری به‌ویژه در حوزه تهاجم ترکیبی برخوردار نبوده و از این رو حوزه نظامی جمهوری اسلامی ایران همواره در کانون تهاجم ترکیبی دشمن قرار دارد.

حوزه اقتصادی ایران نیز به‌شدت زیر نگاه تهاجم ترکیبی دشمن قرار دارد و رسانه‌های معاند جهانی تلاش کردند تا ایران را در حوزه اقتصادی، کشوری فلج شده و ناتوان از ارائه الگوهای اقتصاد مقاومتی و ملی توصیف کنند. در عصر انفجار اطلاعاتی جایی برای رسانه تدافعی وجود ندارد بلکه جهان امروز درگیر یک جنگ رسانه‌ای است. بسیاری از کشورهای غیردموکراتیک و قبیله‌ای که ساختار اجتماعی شکننده‌ای دارند با بهره‌گیری زیرکانه از رسانه و اتخاذ شیوه‌های تهاجم ترکیبی توانستند یک چهره کاملا دموکراتیک و انسانی از نظام‌های خود ارائه دهند که با واقعیت‌های داخلی کاملا متفاوت است.

عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی نمونه‌های بارزی از اینگونه رژیم‌ها هستند که با برخورداری از یک قدرت مانور رسانه‌ای، چهره‌ای کاملا متفاوت و غیر واقعی از خود نشان داده‌اند.

عربستان با داشتن یکصد شبکه ماهواره‌ای فعال با گردش مالی سالانه 10 میلیارد دلار و تعریف شیوه‌های هوشمندانه تهاجم ترکیبی توانست در طول دو دهه گذشته علیرغم نقض آشکار حقوق بشر و وجود مشکلات اجتماعی و امنیتی، حاشیه امنی در جهان برای خود ایجاد کند.

رژیم صهیونیستی نیز با داشتن 5 هزار شبکه دیداری، شنیداری و مکتوب در ایالات متحده و کشورهای غربی توانست یک جریان‌سازی گسترده‌ای علیه ملت فلسطین، ایران و محور مقاومت ایجاد کند و افکار عمومی غرب را با خود همراه سازد.

لذا بیانات اخیر رهبر معظم انقلاب اسلامی در خصوص تعریف سازوکارهای تهاجم ترکیبی برآیند شناخت عمیق معظم له از رموز جریان‌سازی‌های رسانه‌های منطقه‌ای و بین‌المللی است و باید به عنوان قطب‌نمای حرکت رسانه‌های جمهوری اسلامی ایران تلقی شود. اگر تا‌کنون رسانه‌های جمهوری اسلامی ایران بنا بر اعتبارات سیاسی همواره ملاحظات ملی را مورد توجه قرار داده و از حرکت به سمت تهاجم ترکیبی اجتناب کرده‌اند، اکنون با فرمان اخیر رهبر انقلاب باید در شیوه‌های اطلاع‌رسانی خود تغییراتی اساسی ایجاد کنند.

تشکیل اتاق فکر با شرکت نخبگان و اندیشمندان متعهد رسانه‌ای می‌تواند گام مهمی برای حرکت به سمت تعریف استراتژی تهاجم ترکیبی مورد نظر رهبری تلقی شود.

در اغلب کشورهای جهان که اهمیت بالایی به نقش تهاجمی رسانه می‌دهند چنین اتاق فکری وجود دارد و از این رو در حوزه رسانه و مهندسی افکار عمومی کاملا موفق عمل کرده‌اند.

در حوزه فعالیت‌های رسانه‌ای گفته می‌شود رسانه‌ای برنده است که بتواند اولین تهاجم تبلیغاتی را به‌صورتی هوشمندانه و هدفمند علیه طرف مقابل خود سازماندهی کند. از این رو در جهان غرب از رسانه به عنوان بازوی امنیت و دفاع ملی استفاده می‌شود و به‌همین دلیل بارهزینه امنیتی این نوع کشورها در مقایسه با دهه‌های گذشته سبک‌تر شده است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *