جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

سیاستمدار فرانسوی: بخش بزرگی از سلاح‌های غربی در اوکراین سرقت می‌شود

تهران- ایرنا- فلوریان فیلیپو رهبر حزب میهن‌پرستان فرانسه با بیان اینکه همه سلاح‌های غربی که به کی‌یف ارائه می‌شود، به میدان جنگ ارسال نمی‌شود، تاکید کرد: بخش بزرگی از سلاح‌های غربی در اوکراین به سرقت می‌رود.

شولتس: موشک تاروس به اوکراین نخواهیم داد

تهران- ایرنا- اولاف شولتس صدراعظم آلمان بار دیگر ایده ارسال موشک‌های تاروس به کی‌یف را رد کرد و گفت: موشک تاروس را به اوکراین نخواهیم داد زیرا اگر بخواهیم این موشک را به این کشور بدهیم باید نیروهای خود را هم به آنجا اعزام کنیم و ما هرگز این کار را نخواهیم کرد.

ناوال نیوز: ترکیه ناو هواپیمابر می‌سازد

تهران- ایرنا- نشریه ناوال نیوز (نشریه رسمی نیروی دریایی پادشاهی بریتانیا) در گزارشی، نوشت: دفتر طراحی پروژه نیروی دریایی ترکیه اعلام کرد که برنامه ریزی و ساخت اولین ناو هواپیمابر بومی ترکیه را بدون دریافت هیچگونه حمایتی از سوی کشورهای خارجی آغاز کرده است.

Loading

رویکرد ترکیه در قبال بحران اوکراین

۱۴۰۰/۱۱/۲۶ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: کارشناس مسائل ترکیه درباره تلاش‌های اخیر رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه در جهت حل‌وفصل بحران اوکراین گفت: «با بالا گرفتن تنش بین روسیه و اوکراین، رایزنی‌هایی در قالب میانجیگری از سوی برخی کشورها ازجمله اروپایی‌ها باهدف کاهش تنش بین این دو کشور انجام گرفت که در میان این رایزنی‌ها، ورود ترکیه به این مسئله قابل‌توجه بود.»

سیامک کاکایی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی ادامه داد: «اردوغان پیشنهاد داد ترکیه می‌تواند میزبان نشستی در سطح رهبران و یا در سطح فنی بین روسیه و اوکراین باهدف کاهش تنش طرفین باشد.»

وی در پاسخ به این پرسش که ترکیه چه جایگاه و نقشی در حوزه آناتولی و دریای سیاه دارد که مایل به میانجیگری فعال در این زمینه شده، توضیح داد: «یکی از اهداف مهمی که می‌توان دراین‌باره به بحث گذاشت، موقعیت ژئوپلیتیکی ترکیه به‌عنوان یک بازیگر دووجهی است. بدان معنا که ترکیه یکی از اعضای ناتو به شمار می‌آید؛ سازمانی که ازنظر روسیه در ارتباط با مسئله اوکراین و تشویق این کشور به تنش بیشتر مداخله‌گر محسوب می‌شود. مسئله دیگر آنکه آنکارا روابط بسیار خوبی هم با کیف هم با مسکو دارد. ازاین‌جهت اردوغان خود را در وضعیتی دیده است که می‌تواند نقش میانجی را بازی کند.»

به گفته این کارشناس، این در حالی است که استقبال گرمی از این میانجیگری نه از سوی غرب و نه از سوی روسیه دیده نشده است؛ اما آن‌ها نسبت به چنین رایزنی‌هایی بی‌میل هم نیستند.

کاکایی در ادامه به رابطه نسبتاً استراتژیک ترکیه با اوکراین اشاره کرد و گفت که حتی این نوع رابطه آنکارا-کیف موردانتقاد روسیه قرارگرفته است. وی تأکید کرد: «در جریان فروش پهپادهای ترکیه‌ای به اوکراین شاهد بودیم که این مسئله به مناقشه‌ای بین پوتین و اردوغان تبدیل شد. حتی پوتین اعلام کرده بود که ترکیه قصد برهم زدن توافق‌نامه‌های صلح در شرق اوکراین را دارد.»

کارشناس مسائل ترکیه با تأکید بر این موضوع که ترکیه روابط اقتصادی خوبی با اوکراین دارد و در سال‌های اخیر نیز بر حجم تجارت دو کشور افزوده‌شده است، گفت: «حجم تجارت در سال ۲۰۲۱ به هفت و نیم میلیارد دلار رسید و طرفین بحث از ۱۰ میلیاردی شدن این رقم دارند.»

وی همچنین گفت ترکیه یکی از مکان‌های قابل‌توجه توریست‌های اوکراینی است و در سال گذشته میلادی حدود ۲ میلیون توریست اوکراینی به ترکیه سفر کرد؛ بنابراین از منظر اقتصادی ترکیه اصلاً مایل نیست که بین دو کشور دوست خود جنگی دربگیرد.

کاکایی با اشاره به اینکه آنکارا از سال ۲۰۱۴ و در جریان تنش بین کیف و مسکو و حمله روسیه به کریمه هیچ‌گاه از اقدام روس‌ها حمایت نکرد، ادامه داد: «در این بحران، آنکارا همواره منتقد رویکرد روسیه بوده است.»

وی ادامه داد البته با وجودی که ترکیه از مواضع اوکراین حمایت کرده اما در مقابل مخالف برنامه تحریمی اروپا علیه روسیه است.

این کارشناس با اشاره به رابطه نسبتا استراتژیک بین ترکیه و روسیه توضیح داد: «در سال‌های اخیر با فروش سامانه‌های اس ۴۰۰ روسیه به ترکیه، این روابط به سطح بالایی گسترش پیدا کرده و عمیق‌تر شده، تا جایی که موجب دلخوری آمریکا و ناتو از آنکارا شده است.»

وی ادامه داد: «در این رابطه حتی ناتو این نزدیکی مسکو-آنکارا به‌ویژه از جنبه همکاری‌های نظامی و موشکی را مغایر اهداف این سازمان عنوان کرد؛ اما ترکیه روابط خود با روسیه را با قوت ادامه داده است.»

کاکایی معتقد است که با توجه به نوع رابطه ترکیه با روسیه و اوکراین که روابطی کاملاً متفاوت از همدیگر است قابل پیش‌بینی بود که آنکارا وارد عرصه میانجیگری بین کیف و مسکو شود.

وی تأکید کرد: «در این راستا یک هدف ساختاری ترکیه آن است که بتواند با یک سیاست بینابین، هم نقش و اهمیت بازیگری خود را به رخ ناتو بکشد و هم آنکه بتواند راه میانه‌ای را برای استمرار رابطه با روسیه پیدا کند.»

کارشناس مسائل ترکیه ادامه داد: «ولی درعین‌حال چون سیاست روسیه نسبت به اوکراین می‌تواند به لحاظ راهبردی به زیان ترکیه باشد لذا این کشور اعلام کرده که با طرح‌های ناتو در ارتباط با وضعیت اوکراین همراهی خواهد کرد. اگرچه رابطه گرم و عمیقی نیز با روسیه دارد.»

کاکایی در پاسخ به این پرسش که آیا سیاست بینابینی ترکیه در قبال بحران اوکراین و روسیه می‌تواند پاسخگوی انتظارات مسکو باشد، گفت: «به نظر می‌رسد این‌گونه نیست. هرچند نوع روابط اقتصادی-انرژی ترکیه با روسیه به‌خصوص در مورد خط گازی ترک استریم با انتقاد شدید اوکراین مواجه بوده اما به‌هرحال آنکارا در این رابطه مایل است که یک نقش نسبتاً مستقلی را ایفا کند تا بتواند همه طرف‌ها (ناتو، روسیه و اوکراین) را نسبت به خود راضی نگه دارد.»

وی درنهایت گفت: «به‌استثنای اوکراین که نسبت به نقش‌آفرینی ترکیه و حمایت‌های این کشور از کریمه استقبال کرده است، دو طرف دیگر یعنی روسیه و ناتو چندان دل به تحرکات میانجی‌گرایانه اردوغان نبسته‌اند و یا نمی‌خواهند چنین نقشی را برای ترکیه به رسمیت بشناسند.»

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *